Μπορούσια Ντόρτμουντ – Αμβούργο 2-0

Μπορούσια Ντόρτμουντ – Αμβούργο 2-0

Με τον Μάρκο Ρόις να επιστρέφει μετά από 259 ημέρες και τον Μπατσουαγί να σκοράρει ξανά, η Μπορούσια Ντόρτμουντ νίκησε 2-0 το Αμβούργο και παρέμεινε σε απόσταση αναπνοής από τη δεύτερη Λειψία. Νίκες και για Αννόβερο, Χέρτα Βερολίνου, Χόφενχαϊμ, Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Με τον Μισί Μπατσουαγί να δίνει και πάλι τη λύση, η Μπορούσια Ντόρτμουντ έκαμψε την αντίσταση του αξιόμαχου Αμβούργου και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την γκέλα της Μπάγερ Λεβερκούζεν, περνώντας στη δεύτερη θέση και μειώνοντας παράλληλα στον έναν βαθμό την απόσταση από τη δεύτερη Λειψία. Ο Βέλγος στράικερ σκόραρε στο 49′, έπειτα από ασίστ πάρε – βάλε του Κρίστιαν Πούλισιτς και έφθασε τα τρία γκολ με τη νέα του ομάδα, καθώς είχε πετύχει δύο (και είχε φτιάξει το 3ο) στο ντεμπούτο του, κόντρα στην Κολωνία.

Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Μάριο Γκέτσε, έπειτα από ασίστ του Αντρέ Σίρλε, με τον βραχύσωμο μεσοεπιθετικό να έχει περάσει στο γήπεδο 20 λεπτά νωρίτερα στη θέση του Μάρκο Ρόις. Και εδώ είναι η πιο σημαντική είδηση. Ο Ρόις επέστρεψε στη δράση 259 ημέρες μετά την τελευταία του συμμετοχή: ήταν στις 27 Μαΐου του 2017, στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, όταν και είχε υποστεί ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου στο δεξί του γόνατο.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα του (σημερινού) προγράμματος

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Κολωνία 4-2 (Ρέμπιτς 15′, Ρους 59΄, Φαλέτε 65′, Βολφ 67′ / Τερόντε πεν. 57′, 74′)

Χόφενχαϊμ – Μάιντζ 4-2 (Σζαλάι 27′, 74′, Κράμαριτς 67′, 88′ / Μπεργκρίν 28′, 80′)

Αννόβερο – Φράιμπουργκ 2-1 (Αντόν 28′, Κλάους 54′ / Γκούλντ 88′)

Μπάγερ Λεβερκούζεν – Χέρτα Βερολίνου 0-2 (Λάζαρο 43’*, Καλού 58′)

*Ο Βαλεντίν Λαζάρο έγινε ο πρώτος Αυστριακός που σκοράρει στη Bundesliga με τη φανέλα της Χέρτα Βερολίνου. Όσο για τη γερμανική ομάδα; Σκόραρε σήμερα όσα γκολ είχε πετύχει στα πρώτα τέσσερα ματς του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ