Φράιμπουργκ – Ντόρτμουντ 2-1

Φράιμπουργκ – Ντόρτμουντ 2-1

Η απογοητευτική Ντόρτμουντ έχασε και από την Φράιμπουργκ, με 2-1 εκτός έδρας κι έμεινε στην έκτη θέση και το -16 από την πρωτοπόρο Μπάγερν. Με νίκες συνέχισαν Λειψία, Βόλφσμπουργκ και Λεβερκούζεν.

Παρένθεση ήταν όπως φαίνεται η νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής για την Ντόρτμουντ κόντρα στην Άουγκσμπουργκ αφού οι «κιτρινόμαυροι» ηττήθηκαν με 2-1 από την Φράιμπουργκ (πρώτη νίκη επί των Βεστφαλών μετά από 11 χρόνια) και έμειναν πίσω στην υπόθεση τετράδα, βλέποντας την Μπάγερν από το -16. Αντίθετα με εύκολες νίκες συνέχισαν οι Λειψία, Βόλφσμπουργκ και Λεβερζκούζεν που βρίσκονται στις θέσεις που οδηγούν στο Champions League.

Τρίτη ήττα σε τέσσερα ματς

Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς γκολ και τον Τσαν να έχει σουτ στο οριζόντιο δοκάρι, η Φράιμπουργκ μπήκε δυναμικά στο δεύτερο και πήρε από νωρίς προβάδισμα με δύο γκολ. Γεόνγκ (49’) και Σμιντ (52’) έκαναν το 2-0 για τους γηπεδούχους με την Ντόρτμουντ να δείχνει σφυγμό μόνο όταν πέρασε στο ματς ο 16χρονος Μουκοκό.

Ο μικρός είχε πρώτα δοκάρι και στη συνέχεια μείωσε σε 2-1 (76′) με πλασέ αλλά δεν μπόρεσε να γλιτώσει την ομάδα του από την τρίτη ήττα στα τέσσερα τελευταία ματς για την Bundesliga.

Τριάρα στην ουραγό

Η Λειψία δεν είχε κανένα πρόβλημα να περάσει από την έδρα της Σάλκε της οποίας επικράτησε εύκολα με 3-0. Με κεφαλιά του Μουκιέλε στο 45′ άνοιξε το σκορ η Λειψία για να έρθουν ακόμη δύο γκολ στο δεύτερο μέρος. Στο 73′ ο Σάμπιτσερ με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-0 για να έρθει και το 3-0 με κεφαλιά του Όρμπαν στο 87′.

Ακάθεκτες Βόλφσμπουργκ και Λεβερκούζεν

Ασταμάτητη είναι η Βόλφσμπουργκ που νίκησε με 2-0 στην έδρα της Άουγκσμπουργκ και παρέμεινε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Ο Βέγκχορστ άνοιξε το σκορ στο 38’ με το 14ο φετινό του γκολ και ο Μπάκου στο 59’ έκανε και το 2-0 για τους «Λύκους» που πανηγύρισαν την τέταρτη σερί τους νίκη.

Από κοντά και η Λεβερκούζεν που διέλυσε με 5-2 τη Στουτγκάρδη και άφησε πίσω της τον αποκλεισμό από την Έσεν στο Κύπελλο. Δύο γκολ πέτυχε ο Ντέμιρμπαϊ (18’, 31’) για τις «ασπιρίνες» κι από ένα οι Μπέιλι (56’) Βιρτς (68’) και Γκρέι (82′) με τον Κάλαϊτζιτς να μειώνει για τους φιλοξενούμενους.

«Ανάσα» για τη Μάιντς

Μεγάλη νίκη όσον αφορά στην υπόθεση παραμονή πήρε η Μάιντς που νίκησε με 1-0 την Ουνιόν Βερολίνου. Ο Νιακατέ με πέναλτι στο 22’ ήταν ο σκόρερ για τους γηπεδούχους που κράτησαν το πολύτιμο τρίποντο μέχρι το φινάλε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ