Έρλινγκ Χάαλαντ : Αυτό το «τέρας» των 100.000.000 ποιος θα το πάρει; (pics & vids)

Έρλινγκ Χάαλαντ : Αυτό το «τέρας» των 100.000.000 ποιος θα το πάρει; (pics & vids)

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ συνεχίζει να «ματώνει» τα αντίπαλα δίχτυα, την ώρα που ο μισός ποδοσφαιρικός πλανήτης πέφτει στα... πόδια του και θέλει να τον κάνει δικό του. Ποιός θα είναι τελικά ο επόμενος σταθμός της καριέρας του Νορβηγού «κίλερ»;

Είναι το πρόσωπο των τελευταίων ημερών. Ίσως και των τελευταίων 12 μηνών. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ συνεχίζει να σκοράρει ασταμάτητα, «σκοτώνοντας» κάθε αντίπαλη άμυνα. Ο Νορβηγός επιθετικός της Ντόρτμουντ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στη μεγάλη νίκη των Βεστφαλών στη Σεβίλλη, καθώς με τα δύο του γκολ, η Μπορούσια κατάφερε να κάνει σημαντικό βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Μία εμφάνιση που έδειξε σε όλους, πως ο Χάαλαντ είναι ένας ιδιαίτερος ποδοσφαιριστής, που θα μας απασχολεί για πολλά χρόνια! Όπως απασχολεί ήδη τις μισές ομάδες της Ευρώπης. Δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε πως όλοι οι «μεγάλοι»… σφάζονται αυτή τη στιγμή στα πόδια του 20χρονου επιθετικού!

Και πως να μη «σφάζονται» δηλαδή; Από τον Γενάρη του 2020, μέχρι και σήμερα, ο 20χρονος «κίλερ» έχει σκοράρει 42 φορές με τη φανέλα των Βεστφαλών! Σε 42 συμμετοχές! Ένα γκολ ανά παιχνίδι δηλαδή. Αδιανόητο. Σε 13 παιχνίδια που έχει δώσει στο Champions League, έχει καταφέρει να σκοράρει 18 φορές, με τα 10 να είναι με τη φανέλα της Ντόρτμουντ!

Ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης που φτάνει στα 18 τέρματα σε μόλις 13 παιχνίδια! Και μαζί με τον Εμπαπέ, οι μόνοι που σκοράρουν 18+ γκολ πριν κλείσουν τα 21 τους χρόνια… Έχει ήδη περισσότερα γκολ από ποδοσφαιριστές όπως ο Ζιντάν, ο Ρονάλντο και ο Ντάβιντ Βίγια!

Όλα αυτά τον έχουν κάνει τον πιο περιζήτητο ποδοσφαιριστή του πλανήτη, με το ερχόμενο καλοκαίρι να αναμένεται «καυτό». Η Ντόρτμουντ έβαλε το «ταμπελάκι» των 100 εκατομμυρίων και πλέον μένει να βρεθεί ο αγοραστής.

El Clasico για την υπογραφή του!

Image result for haaland barcelona real madrid

Μπορεί να μη βρίσκονται στα καλύτερα τους, ωστόσο δεν θα μπορούσαν να μην είναι στη μάχη της απόκτησης του Έρλινγκ Χάαλαντ οι δύο κορυφαίοι σύλλογοι της Ισπανίας ή και του κόσμου. Τόσο η Μπαρτσελόνα, όσο και η Ρεάλ Μαδρίτης έχουν ήδη συνδεθεί με τον Νορβηγό επιθετικό. Μάλιστα, αυτή τη στιγμή μοιάζουν και τα δύο μεγάλα φαβορί της απόκτησης του, σύμφωνα με τα Μέσα της χώρας.

Δημοσιεύματα από την Καταλονία μιλάνει για έντονο «φλερτ» των «μπλαουγκράνα» με την πλευρά του ποδοσφαιριστή. Καταλυτικό ρόλο θα παίξει ο Ζουάν Λαπόρτα που εκτός απροόπτου θα κερδίσει τις διοικητικές εκλογές της ομάδας και θα επιστρέψει στο πόστο του προέδρου. Ο Καταλανός δικηγόρος διαθέτει άριστες σχέσεις με τον μεγάλο ατζέντη του 20χρονου, Μίνο Ραϊόλα.

Ο Λαπόρτα φέρεται να έχει κάνει ήδη μία μικρή κουβέντα με τον Ιταλό ατζέντη. Κάτι που επιβεβαίωσε με έμμεσο τρόπο στην τελευταία συνέντευξη που έδωσε, καθώς σε ερώτηση που του έγινε για τον Χάαλαντ, απάντησε πως έχει ήδη έτοιμα τα χαρτιά του. «Εάν δούμε πως χρειαζόμαστε κάποια μεταγραφή θα κινηθούμε αναλόγως. Έχουμε ήδη έτοιμα τα χαρτιά μας και θα τα αποκαλύψουμε όταν και αν αναλάβουμε», ανέφερε ο Λαπόρτα.

Από την άλλη, η μεγάλη αντίπαλος. Δεν θα μπορούσε να λείπει από την κουβέντα αυτήν η Ρεάλ Μαδρίτης, που φημίζεται για τα μεταγραφικά της «μπαμ». Τα μαδριλένικα Μέσα αναφέρουν πως ο Φλορεντίνο Πέρεθ είναι αποφασισμένος να ρίξει μία μεγάλη «βόμβα» στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, με τον Έρλινγκ Χάαλαντ να είναι ο εκλεκτός.

Σύμφωνα με την Marca, ο ισχυρός άνδρας της «Βασίλισσας» θέλει να επαναφέρει την ομάδα στην κορυφή του πλανήτη και ξέρει πως για να γίνει αυτό θα χρειαστεί μία μεταγραφική «βόμβα», όπως αυτή του επιθετικού της Ντόρτμουντ.

Σημαντικό ρόλο στην υπόθεση, μπορούν να παίξουν και οι πολύ καλές σχέσεις που έχει ο σύλλογος με τη διοίκηση της Ντόρτμουντ. Ο ίδιος ο Χάαλαντ κλήθηκε να μιλήσει για την επιθυμία των φιλάθλων της Ρεάλ να τον δουν με τη φανέλα της ομάδας, με τον Νορβηγό να απαντά: «Είναι ωραίο όταν σε θέλει κάποιος»…

Αγγλικός… εμφύλιος!

Image result for haaland manchester united manchester city

Προφανώς και μέσα στη μάχη είναι και ομάδες από το κορυφαίο πρώταθλημα του κόσμου. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι, φέρονται να έχουν δημιουργήσει έναν αγγλικό «εμφύλιο» για χάρη του Νορβηγού επιθετικού.

Σύμφωνα με τα αγγλικά Μέσα και οι τρεις ομάδες παίζουν δυνατά για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή, καθώς η οικονομική άνεση που έχουν από πίσω, τους επιτρέπει να κινηθούν χωρίς να φοβούνται… Η Γιουνάιτεντ θέλει να διορθώσει το περσινό μεγάλο της λαθός, όταν είχε την ευκαιρία να τον κάνει δικό της, ωστόσο τραβήχτηκε από την υπόθεση και τον άφησε στην Ντόρτμουντ.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» επιθυμούν να ενισχυθούν στην επιθετική γραμμή, με τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ να είναι αυτός που τον έχει ζητήσει από τα «κεφάλια» της ομάδας. Ο 20χρονος αγωνιζόταν υπό τις οδηγίες του προπονητή της Γιουνάιτεντ στη Μόλντε, με τον Σόλσκιερ να γνωρίζει πολύ καλά τον φορ των Βεστφαλών.

Από κοντά παρακολουθεί την υπόθεση και η Μάντσεστερ Σίτι. Σύμφωνα με τα γερμανικά Μέσα και την BILD, η Μάντσεστερ Σίτι είναι για τα καλά στο «κόλπο» της απόκτησης του 20χρονου επιθετικού και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της ρήτρας του.

Όπως υποστηρίζει ο Κρίστιαν Φαλκ, οι «πολίτες» έχουν εδώ και καιρό στα «ραντάρ» τους τον Χάαλαντ και είναι ένα από τα φαβορί για την απόκτηση του. Ωστόσο προς το παρόν δεν έχει γίνει καμία επίσημη πρόταση προς την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Image result for haaland chelse

Δυνατά ωστόσο φέρεται να παίζει και η Τσέλσι. Μετά τα 250 εκατομμύρια που δαπάνησε το περασμένο καλοκαίρι, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς είναι αποφασισμένος να δώσει και άλλο «ρευστό» και να κάνει ένα μεγάλο δώρο στον Τόμας Τούχελ.

Σύμφωνα με τα αγγλικά Μέσα και την έγκυρη Athletic, οι «μπλε» θα κινηθούν για την απόκτηση του Έρλινγκ Χάαλαντ, θέλοντας να προσθέσουν στον ρόστερ τους έναν επιθετικό από το πάνω ράφι. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Νορβηγός είναι ο διακαής πόθος του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ο οποίος είναι διατεθειμένος να σπάσει το μεταγραφικό ρεκόρ του συλλόγου και να κάνει τριψήφια πρόταση για τον 21χρονο «κίλερ».

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο έγκυρος στα μεταγραφικά, με τον Κολομβιανό να αναφέρει πως η Τσέλσι έχει ως νούμερο ένα μεταγραφικό στόχο τον Νορβηγό επιθετικό της Ντόρτμουντ!

Η μάχη του Έρλινγκ Χάαλαντ αναμένεται να είναι μία από τις μεγαλύτερες που έχει δει ο ποδοσφαιρικός πλανήτης. Ο νικητής του… πολέμου αυτού θα προσθέσει στη φαρέτρα του ένα από τα πιο φονικά… όπλα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ