Ψάχνεται για μεταγραφή στη Γερμανία ο Στρακόσια

Ψάχνεται για μεταγραφή στη Γερμανία ο Στρακόσια

Ο Θωμάς Στρακόσια κοντεύει να συμπληρώσει δέκα χρόνια παρουσίας στη Ρώμη και την Λάτσιο και πλέον έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να μετακομίσει σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα στον κόσμο

Πριν από οκτώ χρόνια και συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2012, ο Θωμάς Στρακόσια άφησε τη Νέα Σμύρνη και τον Πανιώνιο για να ταξιδέψει στη Ρώμη.

Εκεί τον περίμενε η περιπέτεια του Campionato. Ο 17χρονος τερματοφύλακας ήταν αποφασισμένος να αρπάξει κάθε ευκαιρία που του δόθηκε από… τα μαλλιά και να αγωνιστεί με τη φανέλα της Λάτσιο.

Στο Campionato κέντρισε αμέσως το ενδιαφέρον των υπεύθυνων της Λάτσιο και έπειτα από τρία χρόνια συνεχόμενης παρουσίας με αρκετά καλές εμφανίσεις, αποφασίστηκε να δοθεί δανεικός έτσι ώστε να πάρει εμπειρίες αλλα και να «ψηθεί».

Ο 20χρονος τότε τερματοφύλακας ενημερώνεται από την διοίκηση της Λάτσιο ότι θα δοθεί δανεικός και έτσι χωρίς να το θέλει πήγε στο Σαλέρνο για λογαριασμό της τοπικής Σαλερνιτάνα η οποία συμμετείχε στη Serie B.

Έπειτα από μια πολύ καλή χρονιά (2015-2016) στην δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας, ο Στρακόσια επέστρεψε στη Λάτσιο και άρχισε να καθιερώνεται κάτω από τα δοκάρια της ομάδας του.

Η ενδεκάδα ξεκίναγε από εκείνον

Από την επιστροφή του από τον δανεισμό και έπειτα η ενδεκάδα της Λάτσιο ξεκίναγε της περισσότερες φορές από εκείνον. Το τελευταίο διάστημα όμως, αυτό έχει αρχίσει να αλλάζει. Ο τεχνικός της Λάτσιο, Σιμόνε Ιντζάγκι δίνει πιο πολύ χρόνο συμμετοχής στον Πέπε Ρέϊνα, ο Στρακόσια (εξαιτίας και ενός μικροτραυματισμού στο χέρι) έχει αρχίσει να παραγκονίζεται και απ΄ότι λέει στον εκπρόσωπό του αυτο είναι κάτι που δεν του αρέσει και πλέον νιώθει έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα και να δοκιμαστεί σε ένα άλλο πρωτάθλημα, έτσι ώστε να επιστρέψει ξανα στην πρώτη γραμμή.

Ήδη, σύμφωνα με όσα γράφονται στο Ιταλικό Τύπο, κάποιες ομάδες από την Bundesliga έχουν κάνει τις πρώτες διερευνητικές κρούσεις. Το σύμβολαιο του Αλβανού τερματοφύλακα με την Λάτσιο ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2022, αλλά όπως όλα δείχνουν οι δύο πλευρές θα ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους νωρίτερα από το 2022.

Το γυαλί στη σχέση του Στρακόσια και του Ιντζάγκι όχι απλά έχει ραγίσει αλλα έχει σπάσει ολοκληρωτικά, με τους υπεύθυνους της ιταλικής ομάδας να αποφεύγουν της δηλώσεις σχετικά με την πρόθεση του ποδοσφαιριστή τους να αποχωρήσει το καλοκαίρι: «Ο Στρακόσια είναι και παραμένει ποδοσφαιριστής της Λάτσιο. Πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε από τώρα»

Από την άλλη, τα γερμανικά ΜΜΕ είναι αυτά απ’ τα οποία προκύπτει το ενδιαφέρον του Στρακόσια να συνεχίσει την καριέρα του στην Bundesliga, ενώ το περιβάλλον του αφήνει να εννοηθεί ότι ο νεαρός τερματοφύλακας ενδιαφέρεται περισσότερο να συνεργαστεί με κάποια ομάδα από την Premier League.
Σε όποιο πρωτάθλημα και αν καταλήξει ο Στρακόσια όμως, η περιπέτειά του στην Ιταλία με την φανέλα της Λάτσιο φαίνεται πως είναι πολύ κοντά στο τέλος της και ένα νέο καεφάλαιο στην πολλά υποσχέμενη καριέρα του ετοιμάζεται να ανοίξει.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ