Μπάγερ Λεβερκούζεν – Αρμίνια Μπίλεφελντ 1-2

Μπάγερ Λεβερκούζεν – Αρμίνια Μπίλεφελντ 1-2

Η Αρμίνια πήρε ένα «καρυδάτο» διπλό στην έδρα της Λεβερκούζεν με 2-1 και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα στη μάχη για την παραμονή.

Μετά από σχεδόν δύο μήνες που δεν μπορούσε να κερδίσει με τίποτα, η Αρμίνια Μπίλεφελντ νίκησε και μάλιστα μέσα στη Bay Arena, 2-1 τη Λεβερκούζεν, με αποτέλεσμα να βγει από την επικίνδυνη ζώνη. Η Αρμίνια πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση και μπορούσε να σκοράρει κι άλλα τέρματα, ενώ έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο της Μπάγερ για είσοδο στην τετράδα και έξοδο στο επόμενο Champions League.

Η Λεβερκούζεν απείλησε, για πρώτη φορά, στο 7ο λεπτό με τον Αμιρί, με την Αρμίνια να… παγώνει την «Bay Arena» στο 18ο λεπτό. Ο Γκεμπάουερ βρήκε τον Ντόαν μέσα στη μεγάλη περιοχή και εκείνος βγήκε μπροστά από τον Ταπσόμπα και με προβολή έκανε το 0-1. Οι γηπεδούχοι πίεζαν, για την ισοφάριση, και στο 37′ ο Γκρέι έπιασε δυνατό σουτ, υποχρεώνοντας τον γκολκίπερ Ορτέγκα να διώξει σε κόρνερ.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, η Λεβερκούζεν αύξησε την πίεσή της και στο 46′ ο Σικ έπιασε κεφαλιά, αλλά δεν βρήκε στόχο. Από τη μεριά της, η Αρμίνια Μπίλεφελντ ήταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις και, σε μια από αυτές, ο Ντόαν έπιασε το σουτ και ο Γκριλ απέκρουσε εντυπωσιακά. Δεν συνέβη, όμως, το ίδιο και στη φάση του 57ου λεπτού, αφού, από λάθος των παικτών της Λεβερκούζεν, ο Οκουγκάβα βρέθηκε τετ α τετ με τον Γκριλ, τον νίκησε και έκανε το 0-2. Η Λεβερκούζεν πίεζε και στο 83′ ο Σικ έπιασε το σουτ και ο Ορτέγκα απέκρουσε, για να έρθει η φάση του 85ου λεπτού με τον Σικ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, τον διαιτητή να συμβουλεύεται το VAR και να δείχνει σέντρα, για το 1-2.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε την Λεβερκούζεν να χάνει έδαφος, στη μάχη για την κατάληψη της τέταρτης θέσης και την Αρμίνια Μπίλεφελντ να βγαίνει από την επικίνδυνη ζώνη.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Γκριλ, Φρίμπονγκ, Τα, Ταπσόμπα, Ουέντελ, Αράνγκις, Αμιρί, Ντεμιρμπάι (46′ Αλάριο), Ντιαμπί (65′ Βιρτς), Σικ, Γκρέι (46′ Μπαϊγί)

ΜΠΙΛΕΦΕΛΝΤ: Ορτέγκα, Μπρούνερ, Πίπερ, Νίλσον, Λουκόκι (76′ Βογκλζάμερ), Γκεμπάουερ (88′ Φαν Ντερ Χορν), Πριτλ, Μάιερ, Οκουγκάβα (81′ Κράμερ), Κλος (81′ Σίπλοκ), Ντόαν (88′ Κόρντοβα)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ