Βόλφσμπουργκ – Μπάγερν Μονάχου 1-2

Βόλφσμπουργκ – Μπάγερν Μονάχου 1-2

Η Μπάγερν Μονάχου βρέθηκε πίσω στο σκορ κόντρα στην Βόλφσμπουργκ, έκανε όμως την ανατροπή (2-1) και πανηγύρισε την 13η συνεχόμενη νίκη της. Νίκη με το ίδιο σκορ για την Κολωνία, σημαντικό τρίποντο για τη Φράιμπουργκ, νίκησε τον Παπαδόπουλο ο Ρέτσος.

Τι και αν βρέθηκε πίσω στο σκορ, τι και αν έχει εξασφαλίσει εδώ και εβδομάδες την «σαλατιέρα», αφήνοντας τις υπόλοιπες να παίζουν για το πρωτάθλημα της… δεύτερης θέσης. Η Μπάγερν Μονάχου δεν δείχνει διατεθειμένη να «χαρίσει» ούτε βαθμό, ολοκληρώνοντας στο 90+1′ την ανατροπή στην έδρα της Βόλφσμπουργκ.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν λοιπόν το σκορ στο 8ο λεπτό, με τον Ντανιέλ Ντιβάντι να νικά με κεφαλιά τον Σβεν Ουρλάιχ (έφθασε τις 200 συμμετοχές στη Bundesliga, 24 εξ αυτών με την Μπάγερν) και να φθάνει τα τρία γκολ στις τέσσερις τελευταίες εμφανίσεις του κόντρα στους Βαυαρούς. Έκτοτε και μέχρι το τελευταίο σφύριγμα η Βόλφσμπουργκ δεν είχε άλλη τελική στην εστία (!), με τους παίκτες του Γιουπ Χάινκες να παίρνουν την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, κλείνοντας τον αντίπαλο στα καρέ του.

Στο 53′ ο Τολίσο κέρδισε πέναλτι, ο Καστέλς όμως απέκρουσε τόσο – όσο την εκτέλεση του Ρόμπεν, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι. Ο Ολλανδός αστόχησε από την άσπρη βούλα για πρώτη φορά μετά τον τελικό του Champions League του 2012, ενώ από τις 24 Αυγούστου του 2013, η Μπάγερν είδε αντίπαλο τερματοφύλακα να την σταματά από τα έντεκα βήματα: τότε ήταν το πέναλτι του Αλάμπα που απέκρουσε ο κίπερ της Νυρεμβέργης, ενώ ακολούθησαν 28 πέναλτι έκτοτε, με τα 28 να καταλήγουν στην εστία και ένα εκτός.

Μπορεί να το πέναλτι του λοιπόν να μην κατέληξε στα δίχτυα, ο Άριεν Ρόμπεν όμως δεν πτοήθηκε και στο 64′, έπειτα από κούρσα, έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, με τον Ζάντρο Βάγκνερ να κάνει το 1-1, βοηθώντας την ομάδα του αφενός να φέρει το ματς στα ίσια και αφετέρου να σκοράρει για 20 συναπτά ματς πρωταθλήματος.

Ο Ολλανδός είχε συμμετοχή και στο γκολ της ανατροπής, αφού κέρδισε πέναλτι από τον Ίτερ, με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να αναλαμβάνει αυτή τη φορά την εκτέλεση, να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και να ολοκληρώνει την ανατροπή για την ομάδα του. Ο Πολωνός άσος, έχει πλέον σκοράρει τουλάχιστον 20 γκολ στις έξι από τις συνολικά οκτώ σεζόν που έχει αγωνιστεί στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Το όνομα του «Λέβα» θα γραφτεί όμως και για έναν ακόμα λόγο στα κιτάπια των στατιστικολόγων της Bundesliga, αφού πλέον έχει έξι γκολ κόντρα στην Βόλφσμπουργκ προερχόμενος από τον πάγκο (αντικατέστησε τον Βάγκνερ στο 79′), τα περισσότερα από κάθε άλλον παίκτη κόντρα σε μια συγκεκριμένη ομάδα στην ιστορία του πρωταθλήματος. Όσο για τον Χάινκες; Πανηγύρισε την 13η συνεχόμενη νίκη του σε όλες τις διοργανώσεις, το οποίο είναι το καλύτερο νικηφόρο σερί στην προπονητική του καριέρα!

Η Βόλφσμπουργκ, πάντως, έχει και έναν λόγο για να «χαίρεται», αφού την τελευταία φορά που προηγούνταν 1-0 στο ημίχρονο κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, δέχθηκε πέντε γκολ μέσα σε εννέα λεπτά στο δεύτερο 45λεπτο. Ήταν το περίφημο poker του Λεβαντόφσκι…

Τα υπόλοιπα (σημερινά) αποτελέσματα 

Αμβούργο – Μπάγερ Λεβερκούζεν (70′ Χαν / 40′ Μπέιλι, 50′ Χάβερτζ)

*Βασικοί αγωνίστηκαν Κυριάκος Παπαδόπουλος και Πάνος Ρέτσος

Κολωνία – Αννόβερο 1-1 (30′ Οσάκο / 37′ Φουλκρούγκ)

*Από την 9η αγωνιστική ο Φουλκρούγκ έχει πετύχει δέκα γκολ, τα περισσότερα από κάθε άλλον στο γερμανικό πρωτάθλημα

*Σε ηλικία 39 ετών και 137 ημερών ο Κλαούντιο Πιζάρο έγινε ο τρίτος γηραιότερος παίκτης που αγωνίζεται με την Κολωνία στη Bundesliga

Φράιμπουργκ – Βέρντερ Βρέμης 1-0 (24′ πεν. Πέτερσεν)

*Ο Πέτερσεν έφθασε τα 50 γκολ στη Bundesliga, 30 εξ αυτών τα έχει πετύχει με τη φανέλα της Φράιμπουργκ

Το 1-0 της Βόλφσμπουργκ

Το 1-0 της Κολωνίας

Το 1-1 του Αννόβερο

Το 1-0 της Φράιμπουργκ

Το 0-1 της Μπάγερ Λεβερκούζεν

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ