Μπορούσια Γκλάντμπαχ – Μπορούσια Ντόρτμουντ 0-1

Μπορούσια Γκλάντμπαχ – Μπορούσια Ντόρτμουντ 0-1

Με τον Μάρκο Ρόις να σκοράρει για πρώτη φορά μετά τις 20 Μαΐου του 2017 και να το κάνει μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο, η Μπορούσια Ντόρτμουντ πέρασε από την έδρα της Γκλάντμπαχ και ανέβηκε εκ νέου στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Για πρώτη φορά μετά από 429 ημέρες, Μάρκο Ρόις και Μάριο Γκέτσε βρέθηκαν στην αρχική ενδεκάδα της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Για πρώτη φορά γενικότερα, οι δύο προαναφερθέντες και ο Αντρέ Σίρλε ξεκίνησαν μαζί στην μεσοεπιθετική γραμμή των Βεστφαλών. Οι τρεις Γερμανοί άσοι, μαζί με τον Ρομάν Μπούρκι, ήταν, λοιπόν, οι καλύτεροι για την ομάδα του Πίτερ Στόγκερ, οδηγώντας την στη δύσκολη εκτός έδρας νίκη (1-0) επί της ιδιαίτερα απειλητικής Μπορούσια Γκλάντμπαχ.

Αυτή τη βραδιά ο Μισί Μπατσουαγί έμεινε λοιπόν «άσφαιρος», με το ρόλο του… εκτελεστή να αναλαμβάνει ο Μάρκο Ρόις. Με εξαιρετικό σουτ από πλάγια και δεξιά θέση, ο Γερμανός μεσοεπιθετικός νίκησε στο 32′ τον Γιαν Σόμερ, βρίσκοντας δίχτυα για πρώτη φορά μετά τις 20 Μαΐου του 2017 και τα δύο γκολ που είχε πετύχει κόντρα στη Βέρντερ Βρέμης. Οι γηπεδούχοι ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί, δημιουργώντας 28 τελικές ευκαιρίες (οι 11 εξ αυτών στην εστία), δεν μπόρεσαν όμως να νικήσουν τον Μπούρκι που πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις (11 αποκρούσεις, αριθμό ρεκόρ φέτος στο πρωτάθλημα).

Η Μπορούσια Ντόρτουντ έφυγε λοιπόν με το διπλό από το Μενχενγκλάντμπαχ, έφθασε τις έντεκα νίκες σε 23 αγωνιστικές και ανέβηκε στους 40 βαθμούς, προσπερνώντας εκ νέου τις Μπάγερ Λεβερκούζεν – Λειψία και οδηγώντας την κούρσα του πρωταθλήματος της δεύτερης ταχύτητας, μιας και η Μπάγερν Μονάχου έχει ξεφύγει στη βαθμολογία (είναι στο +19). Παράλληλα, επιβεβαίωσε μια παράδοση που την θέλει να φθάνει στη νίκη στα παιχνίδια που βρίσκεται μπροστά στο σκορ στο ημίχρονο, έχοντας νικήσει τα 30 από τα τελευταία 33 παιχνίδια πρωταθλήματος στα οποία προηγούνταν στην ανάπαυλα.

Άουγκσμπουργκ – Στουτγκάρδη 0-1

Ίδιο σκορ είχαμε νωρίτερα και στην WWK Arena, με την Στουτγκάρδη να επικρατεί της Άουγκσμπουργκ και να πανηγυρίζει την πρώτη της εκτός έδρας νίκη στη Bundesliga μετά από δύο ολόκληρα χρόνια (η τελευταία είχε επιτευχθεί στις 6/2/2016)! Το γκολ που έκρινε τον νικητή πέτυχε ο σχεδόν πεσμένος Μάριος Γκόμεζ στο 27ο λεπτό, με τον Γερμανό στράικερ να βρίσκει μόλις για τρίτη φορά δίχτυα φέτος, αλλά να χαρίζει στην ομάδα του μια σπουδαία νίκη, μια νίκη που την έφερε στο +4 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Το γκολ του Μάρκο Ρόις

Το γκολ του Μάριο Γκόμεζ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ