Ρέτσος : «Μπορεί να επιστρέψει σύντομα στην πρώτη θέση ο Ολυμπιακός»

Ρέτσος : «Μπορεί να επιστρέψει σύντομα στην πρώτη θέση ο Ολυμπιακός»

Ο Παναγιώτης Ρέτσος μίλησε για την εκπληκτική χρονιά που πραγματοποιεί με τη φανέλα της Λεβερκούζεν, για τη φετινή πορεία του Ολυμπιακού στο πρτάθλημα, αλλά και για την Εθνική Ελλάδας.

Ο Παναγιώτης Ρέτσος σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ ΦΜ 94,6 αναφέρθηκε στη χρονιά που κάνει με τα χρώματα της Λεβερκούζεν, αλλά και το γεγονός ότι επιλέχθηκε στην καλύτερη ενδεκάδα της τελευταίας αγωνιστικής της Bundesliga.

Επίσης ο Έλληνας αμυντικός τόνισε πως το γερμανικό πρωτάθλημα είναι πολύ ποιοτικότερο από το ελληνικό και πως αυτός ήταν ο λόγος που έφυγε. Φυσικά δεν ξέχασε τον Ολυμπιακό, τον οποίο όπως είπε όποτε μπορεί τον παρακολουθεί, ενώ μόλις κλήθηκε να σχολιάσει τη φετινή του πορεία, δήλωσε σίγουρος πως θα επιστρέψει πολύ σύντομα στην κορυφή, διότι εκεί ανήκει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ρέτσου:

Για την παρουσία του στην καλύτερη ενδεκάδα της αγωνιστικής στην Bundesliga: «Είναι μια ιδιαίτερη τιμή. Ήταν ένας πολύ ωραίος αγώνας, αλλά και από τους πιο δύσκολους που έχω παίξει. Το Αμβούργο είναι δυνατή ομάδα, έχει δύσκολη έδρα, αλλά καταφέραμε να πάρουμε τους βαθμούς και χαίρομαι που βοήθησα την ομάδα μου».

Για την προσαρμογή του: «Ο καθένας προσαρμόζεται διαφορετικά. Εγώ ήμουν τυχερός, με βοήθησαν πολύ και οι συνθήκες, αλλά και η ομάδα, οι συμπαίκτες και η οικογένειά μου. Προσαρμόστηκα γρήγορα, αλλά δεν είχα άλλη επιλογή γιατί έπρεπε να παίξω. Με το που υπέγραψα μπήκα να αγωνιστώ».

Για το γεγονός ότι χρησιμοποιείται και σαν μπακ, ακόμη και αριστερά: «Είναι ιδιαίτερο να παίζει ένας δεξιοπόδαρος αριστερά, αλλά αυτό που πρέπει να κοιτάς πρώτα είναι να είσαι συνεπής στα αμυντικά σου καθήκοντα, να είσαι σωστός τακτικά και μετά ό,τι μπορεί να προσφέρει επιθετικά. Προσπαθώ με την προπόνηση και τους αγώνες να βγάζω περισσότερα πράγματα και με το αριστερό μου πόδι. Η φυσική μου θέση είναι στόπερ, μπορεί εκεί να νιώθω πιο άνετα, αλλά πιστεύω πως μπορώ να βοηθήσω και σαν στόπερ».

Για τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο στον αγώνα με το Αμβούργο: «Είναι η δεύτερη φορά που αντιμετωπίζω κάποιον Έλληνα, μετά τον Σωκράτη. Ο Κυριάκος ήταν στενοχωρημένος για την ήττα, φυσιολογικό είναι. Χαίρομαι που μπορέσαμε να τα πούμε».

Για το αν οι Γερμανοί εμπιστεύονται τους Έλληνες παίκτες: «Όταν μια ομάδα σε αποκτά με μεταγραφή σημαίνει πως σε θέλει. Εγώ ήρθα με αυτοπεποίθηση και με έχουν βοηθήσει πολύ οι άνθρωποι της Λεβερκούζεν. Δεν έχω άγχος, ο καθένας θα πρέπει να ευχαριστιέται αυτό που κάνω. Εμείς κάνουμε το χόμπι μας επάγγελμα, το ποδόσφαιρο είναι χαρά».

Για την παρουσία Ελλήνων αμυντικών στη Γερμανία: «Είναι ωραίο πρωτάθλημα για τους αμυντικούς η Bundesliga. Έχουμε δει πολλούς Έλληνες αμυντικούς να κάνουν καριέρα στη Γερμανία. Υπάρχει πολλή ποιότητα, είναι ένα πρωτάθλημα που τα έχει όλα».

Για τους στόχους της Λεβερκούζεν: «Πάντα βάζουμε υψηλούς στόχους. Θέλουμε να βρεθούμε του χρόνου στο Champions League, ακόμη και ως δεύτεροι στο πρωτάθλημα. Οι τελευταίοι 2-3 μήνες είναι κρίσιμοι, γιατί είναι πολλές ομάδες κοντά στη βαθμολογία. Χρειάζεται προσοχή, γιατί μπορεί αν δεν πάρεις ένα αποτέλεσμα που θες να βρεθείς από τη δεύτερη θέση ξαφνικά στην πέμπτη».

Για τη ζωή στο Λεβερκούζεν: «Είναι μια ωραία, ήσυχη και μικρή πόλη. Επέλεξα να μείνω εδώ για να είμαι κοντά στο προπονητικό κέντρο. Υπάρχουν κοντά σε μας η Κολωνία και το Ντίσελντορφ. Δεν έχω βγει πολλές φορές, αλλά οι Έλληνες είναι πολύ καλοπροαίρετοι άνθρωποι και έδειξαν από την πρώτη στιγμή πως θέλουν να με βοηθήσουν. Βλέπω αρκετές ελληνικές σημαίες και στο γήπεδο, τόσο στο Λεβερκούζεν όσο και σε άλλες πόλεις».

Για το αν θεωρεί πως έκανε την καλύτερη επιλογή να φύγει μικρός από την Ελλάδα: «Είναι πολύ ωραίο να κάνεις μια τόσο μεγάλη αλλαγή στη ζωή και την καριέρα σου. Όταν αγωνίζεσαι στον Ολυμπιακό πρέπει να είσαι πρώτος, γιατί εκεί ανήκει. Ήταν σπουδαίο που έπαιξα στην ομάδα και μαζί της στην Ευρώπη. Η Bundesliga είναι σαν πρωτάθλημα ένα σκαλί πάνω από το ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που έφυγα από την Ελλάδα».

Για την ατομική του βελτίωση: «Με τους αγώνες και τις προπονήσεις βελτιώνομαι τακτικά και ποδοσφαιρικά. Θα χρειαστεί χρόνος για να δω πού μπορώ να φτάσω αλλά και τι μπορώ να βελτιώσω στο γήπεδο ή στο σώμα μου. Χαίρομαι αυτό που κάνω, υγεία να έχω και όλα θα γίνουν».

Για την πορεία του Ολυμπιακού: «Όταν μου δίνεται ευκαιρία παρακολουθώ το ελληνικό πρωτάθλημα, όχι μόνο τον Ολυμπιακό αλλά κυρίως την πρώην ομάδα μου γιατί παίζουν εκεί πολλοί φίλοι μου. Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα να πω γιατί ο Ολυμπιακός είναι τρίτος. Σίγουρα δεν είναι κάτι ευχάριστο, αλλά δεν έχει τελειώσει κάτι και πιστεύω πως ο Ολυμπιακός μπορεί να επιστρέψει σύντομα στην πρώτη θέση».

Για το τι έφταιξε και δεν ήρθε η πρόκριση στο Μουντιάλ: «Συμβαίνουν αυτά. Εγώ είδα μια πολύ ενωμένη ομάδα. Δεν είχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα στην Κροατία και έτσι χάθηκε η πρόκριση. Δεν πρέπει να μένουμε στο παρελθόν, αλλά να κοιτάμε το μέλλον».

Για την επόμενη μέρα στην Εθνική: «Από την πρώτη στιγμή που αποκλειστήκαμε από την Κροατία στα μπαράζ ο στόχος μας είναι να προκριθούμε στο Euro. Είμαστε πολύ αποφασισμένοι και θα τα δώσουμε όλα. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες, με εμπειρία και ποιότητα και πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Για τα φιλικά με Ελβετία και Αίγυπτο: «Είναι δύο ματς που θα ενώσουν ξανά την ομάδα για να είμαστε έτοιμοι στα επίσημα ματς. Δεν ξέρω τι έχει υπόψη του ο προπονητής, αλλά ελπίζω να βρίσκομαι στην Εθνική για να βοηθήσω όσο μπορώ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ