Μπάγερν – Νάγκελσμαν: Ένας γάμος που ήταν γραφτό να γίνει

Μπάγερν – Νάγκελσμαν: Ένας γάμος που ήταν γραφτό να γίνει

Η Μπάγερν έδωσε τα 25 εκατομμύρια για χάρη του Γουίλιαν Νάγκελσμαν, κάνοντας τον 33χρονο τον ακριβότερο προπονητή στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Σίγουρα, μόνο τυχαία δεν είναι η αγορά αυτή από τους Βαυαρούς…

Νέος προπονητής της Μπάγερν ο Γουίλιαν Νάγκελσμαν από την 1η του Ιουλίου. Οι Βαυαροί έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη και κατέβαλαν τα 20 εκατομμύρια ευρώ της ρήτρας του 33χρονου με τη Λειψία, κάνοντας τον, τον ακριβότερο προπονητή στην ιστορία του ποδοσφαίρου, καθώς η αγορά του ξεπέρασε τα 15 εκατομμύρια που είχε δώσει η Τσέλσι για τον  Αντρέ Βίλας Μπόας πριν από περίπου δέκα χρόνια…

Μία κίνηση που δεν συμβαδίζει με τα «πιστεύω» της Μπάγερν, καθώς οι Βαυαροί δεν είναι από τις ομάδες που σκορπάνε εύκολα χρήματα, πόσο μάλλον για προπονητή…

Κι όμως, οι πρωταθλητές Γερμανίας το έκαναν. Και μάλιστα βιάστηκαν για να ολοκληρώσουν τη κίνηση για να κάνουν δικό τους τον προπονητή της Λειψίας.

Ο Νάγκελσμαν αφήνει την ασφάλεια της Λειψίας και από το καλοκαίρι θα αναλάβει τη δυσκολότερη δουλειά της Γερμανίας, τον πάγκο της Μπάγερν.

Οι προσδοκίες μεγαλώνουν. Όχι μόνο από την Μπάγερν, αλλά από όλο το γερμανικό ποδόσφαιρο, καθώς ο Νάγκελσμαν θεωρείται (και όχι άδικα) το μέλλον της χώρας. Μόλις στα 33 του καλείται να καθίσει στην καρέκλα του «Αλιάνζ Αρένα», έχοντας να προπονήσει ποδοσφαιριστές με μεγαλύτερη εμπειρία και ηλικία όπως ο Μάνουελ Νόιερ.

Πολλοί είναι αυτοί που μιλάνε για μία κίνηση βιασύνης και απελπισίας, καθώς ο Χάνσι Φλικ είχε ενημερώσει εδώ και αρκετές εβδομάδες για την επιθυμία του να αποχωρήσει. Ο Νάγκελσμαν ωστόσο μάλλον είναι αυτός που την πληρώνει περισσότερο, καθώς έχει αποδείξει πως είναι έτοιμος εδώ και καιρό για τη συγκεκριμένη δουλειά, παρά το νεαρό της ηλικίας του…

Η πρώτη… βαυαρική επαφή

Πριν από μερικά χρόνια, οι δύο πλευρές είχαν έρθει πολύ κοντά σε συμφωνία, η οποία θα έδινα στον Νάγκελσμαν τα κλειδία της Κ19 της Μπάγερν. Ο τότε 25χρονος Νάγκελσμαν είχε οδηγήσει την Κ19 της Χόφενχαϊμ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, προκαλώντας το ενδιαφέρον των Βαυαρών, οι οποίοι τον κάλεσαν στο προπονητικό κέντρο για συζητήσεις.

Ο Νάγκελσμαν φέρεται να είχε μιλήσει με τον Ρουμενίγκε και τον τότε προπονητή της ομάδας, Πεπ Γκουαρντιόλα, ωστόσο η πρόταση της Χόφενχαϊμ να αναλάβει την πρώτη ομάδα από την επόμενη σεζόν τον έκανε να αρνηθεί την Μπάγερν.

Η ευκαιρία που άρπαξε από τα μαλλιά

Η πρόωρη απομάκρυνση του Στέφενς, έφερε τον Νάγκελσμαν γρηγορότερα στην πρώτη ομάδα, καθώς ανέλαβε την τεχνική ηγεσία στις αρχές του 2016. Κόντρα σε όλους και σε όλα, ο Νάγκελσμαν κατάφερε να κρατήσει τη Χόφενχαϊμ στην Bundesliga. Από την 17η θέση και στο -7 από τη σωτηρία, η Χόφενχαϊμ κατάφερε να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία, κερδίζοντας τα επτά από τα 13 εναπομείναντα παιχνίδια.

Οι επόμενες δύο σεζόν ήταν ακόμη πιο ονειρικές για το… παιδί θαύμα  της γερμανικής προπονητικής, καθώς η Χόφενχαϊμ τερμάτισε δύο φορές στην 4αδα, με τον Νάγκελσμαν να σπάει όλα τα κοντέρ, καθώς έγινε ο νεότερος προπονητής στην ιστορία του Champions League και του Europa League, αλλά και ο νεότερος που κερδίζει το βραβείο του κορυφαίου προπονητή της Bundesliga.

Και κάπου εκεί εμφανίστηκε η Λειψία, η οποία τον έκανε δικό της από το καλοκαίρι του 2018…

Ο Νάγκελσμαν κατάφερε να εξελίξει τόσο τον εαυτό του, όσο και το πρεστίζ του συλλόγου, καθώς υπό τις οδηγίες του η Λειψία κατάφερε για πρώτη φορά στη μικρή ιστορία της να συμμετάσχει στο Champions League.

Μάλιστα, μετά την αποχώρηση του Ζιντάν, η Ρεάλ του έκανε πρόταση, ωστόσο ο Γερμανός την αρνήθηκε, επιθυμώντας να συνεχίσει να μαζεύει εμπειρίες και γνώσεις. Ο Νάγκελσμαν κατάφερε να ανεβάσει και να κάνει υπολογίσιμη την ομάδα. Η Λειψία έγινε μία ομάδα με γρήγορο και άμεσο ποδόσφαιρο.

Πίεση ψηλά από όλη την ομάδα, με τα στόπερ να φτάνουν μέχρι και τη γραμμή του κέντρου σε φάση επίθεσης. Υπερφόρτωση των γραμμών ανάμεσα στις γραμμές, χρησιμοποιώντας σε μεγάλο βαθμό τα μπακ, τα οποία ανεβαίνουν συνεχώς, κάνοντας όβερλαπ.

Με αιχμή του δόρατος, ένα «ψευτοεννιάρι» που γυρνάει για να δημιουργήσει χώρους στην πλάτη του για τους ακραίους.

Την περασμένη σεζόν η Λειψία είχε την Τρίτη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 81 γκολ μετά την Μπάγερν και την Ντόρτμουντ, ενώ είχε την δεύτερη καλύτερη άμυνα με 37 τέρματα παθητικό.

Ο 33χρονος κατάφερε να εξελίξει και ποδοσφαιριστές μέσα από το ποδόσφαιρο του, καθώς ο Τίμο Βέρνερ ολοκλήρωσε τη χρονιά με 28 γκολ και 7 ασίστ στην Bundesliga, κερδίζοντας τη μεταγραφή του στην Τσέλσι!

Ο Νάγκελσμαν δείχνει να ταιριάζει… γάντι στην Μπάγερν η οποία αυτή τη στιγμή έχει ακριβώς τέτοιου είδους ποδοσφαιρισές.

Μόνο τυχαία δεν είναι η επιλογή των Βαυαρών. Ένας γάμος που ήταν γραφτό να γίνει και τελικά… έγινε!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ