Γκορέτσκα και Κίμιχ έδωσαν 500.000 ευρώ για εμβόλια Covid-19

Γκορέτσκα και Κίμιχ έδωσαν 500.000 ευρώ για εμβόλια Covid-19

Ο Γιόσουα Κίμιχ και ο Λέον Γκορέτσκα δώρισαν 500.000 ευρώ στην UNICEF με σκοπό την αγορά εμβολίων κατά του κορωνοϊού σε υποανάπτυκτες χώρες.

Όταν ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού τον Μάρτιο του 2020 ο Γιόσουα Κίμιχ και ο Λέον Γκορέτσκα δημιούργησαν την δική τους καμπάνια με τίτλο «WeKickCorona» με στόχο την συγκέντρωση χρημάτων για τους οικονομικά ασθενέστερους.

Η καμπάνια αυτή ευαισθητοποίησε και άλλους μεγάλους του ποδοσφαίρου, αλλά και του αθλητισμού γενικότερα. Μερικοί από αυτούς ήταν ο Ματς Χούμελς της Μπορούσια Ντόρτμουντ, ο μπασκετμπολίστας Ντένις Σρέντερ ο σκιέρ Φέλιξ Νόιροϊτερ και αρκετοί ακόμα αθλητές.

Μέσα από αυτή την καμπάνια συγκεντρώθηκαν περισσότερα από έξι εκατομμύρια ευρώ, τα οποία δόθηκαν σε πάνω από 700 φιλανθρωπικά ιδρύματα και οργανισμούς, όπως τράπεζες αίματος, νοσοκομεία, καταφύγια ζώων αλλά και για την παροχή βοήθειας σε άστεγους.

Αυτή την φορά τα δύο αστέρια της Μπάγερν Μονάχου, αλλά και της Εθνικής Γερμανίας δώρισαν άλλες 500.000 ευρώ στο φιλανθρωπικό έργο της UNICEF, η οποία έχει ως στόχο να συνδράμει στους εμβολιασμούς 132.000 ανθρώπων κατά του κορωνοϊού από τις 92 πιο φτωχές χώρες του κόσμου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ