Ρουμενίγκε – «Εκτός Champions League όσοι παραβιάζουν το οικονομικό Fair Play»

Ρουμενίγκε – «Εκτός Champions League όσοι παραβιάζουν το οικονομικό Fair Play»

Ο Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε μίλησε για την αναγκαιότητα αναθεώρησης των κανονισμών του οικονομικού Fair Play από την UEFA.

Ο πρώην πρόεδρος της Μπάγερν, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, μίλησε ξανά για την αναγκαιότητα αναθεώρησης των κανονισμών του οικονομικού Fair Play από την UEFA, αναφέροντας περιπτώσεις όπως αυτές της Μάντσεστερ Σίτι και της Παρί Σεν Ζερμέν, οι οποίες στο παρελθόν έχουν αποφύγει βαριές ποινές.

«Εάν ένας σύλλογος παραβιάζει τους κανόνες, δεν πρέπει να είναι σε μια γκρίζα ζώνη, αλλά πρέπει να γνωρίζει ακριβώς τι να περιμένει, συμπεριλαμβανομένης της αποβολής από το Champions League», τόνισε ο Ρουμενίγκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στη γερμανική καθημερινή εφημερίδα «Welt am Sonntag». «Χρειαζόμαστε ένα οικονομικό Fair Play που εφαρμόζεται αυστηρά και με συνέπεια και περιλαμβάνει μια συγκεκριμένη λίστα κυρώσεων», επέμεινε.

Τους τελευταίους μήνες, πολλές ιδέες έχουν τεθεί στο τραπέζι, συμπεριλαμβανομένης αυτής του φόρου πολυτελείας όπως συμβαίνει στο ΝΒΑ. «Οι κανόνες μας θα πρέπει να εστιάζουν περισσότερο στο παρόν και στο μέλλον, αντί να κοιτάμε το παρελθόν», αναφέρει η UEFA.

«Ο κανόνας ισορροπίας σχεδιάστηκε για να αντιμετωπίσει τις υπερβολικές δαπάνες, αλλά σήμερα οι προκλήσεις είναι διαφορετικές και η κρίση επιταχύνει τις τάσεις που είχαν αρχίσει να εμφανίζονται τα τελευταία χρόνια»

Ο Ρουμενίγκε παραδέχεται ότι το έργο είναι περίπλοκο και υπενθυμίζει ότι ήδη από το 2011 UEFA και ECA ζητούσαν βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη δημιουργία ενός μηχανισμού που θα ίσχυε σε όλες τις χώρες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ