Ο κομβικός ρόλος του Παπασταθόπουλου στην εξέλιξη του Μαυροπάνου…

Ο κομβικός ρόλος του Παπασταθόπουλου στην εξέλιξη του Μαυροπάνου…

Ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος, η Άρσεναλ και ο κομβικός ρόλος του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στην καριέρα του.

O Κωνσταντίνος Μαυροπάνος πραγματοποιεί εντυπωσιακή σεζόν στην Bundesliga με τη φανέλα της Στουτγκάρδης, είναι ο πρώτος της σκόρερ και γενικότερα έχει βρει την υγειά του. Ο Έλληνας στόπερ μετά τη σπουδαία μεταγραφή στην Άρσεναλ από τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν έπαιξε ιδιαίτερα στους κανονιέρηδες, όμως ο δανεισμός στη γερμανική ομάδα ήταν η μεγάλη ευκαιρία για να αποδείξει την αξία του.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας αμυντικός, που είναι πλέον και βασικό μέλος της Εθνικής ομάδας έχει δοθεί δανεικός από την Άρσεναλ δυο φορές και μέσα σε 1,5 χρόνο είναι αναντικατάστατος και παράλληλα έχει εκτοξεύσει την αξία του. Η Στουτγκάρδη θέλει να τον διατηρήσει στο ρόστερ της και μετά το καλοκαίρι του 2022 όταν και λήγει ο δανεισμός, όμως θα πρέπει να τα βρει πρώτα με τους Λονδρέζους που «κρυφοκοιτάνε» την επιστροφή του.

Ο Παπασταθόπουλος και ο Μαυροπάνος

Από εκεί και πέρα όμως, παρότι στη Στουτγκάρδη ο Μαυροπάνος μεγαλουργεί, στην Άρσεναλ ουσιαστικά ωρίμασε ποδοσφαιρικά και μάλιστα σε μια ιδιαίτερη εποχή για τους κανονιέρηδες όπου είχαν τον Ουνάι Έμερι προπονητή και τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

Ο νυν παίκτης του Ολυμπιακού έχει λύσει εδώ και έναν χρόνο τη συνεργασία του με την αγγλική ομάδα ελέω Μικέλ Αρτέτα, ο οποίος δεν τον υπολόγιζε, παρά το γεγονός ότι η Άρσεναλ είχε φτάσει να δώσει 17.000.000 ευρώ για να τον αποκτήσει. Ο Σωκράτης στον 1,5 χρόνο που έμεινε στο Λονδίνο έδειξε την αξία του, ήταν βασικός τη μία σεζόν, ενώ ήταν αυτός που είχε τον πιο κομβικό ρόλο στην καριέρα του Ντίνου Μαυροπάνου.

Ο Παπασταθόπουλος με τις τεράστιες παραστάσεις στο υψηλότερο επίπεδο και τη σπουδαία καριέρα ήταν ο ιδανικός άνθρωπος στα αποδυτήρια της Άρσεναλ για να νουθετήσει και να βοηθήσει τον Μαυροπάνο που ήταν πρωτάρης στο εξωτερικό. Η εμπειρία του Σωκράτη ήταν κλειδί, αφού ακόμη και σήμερα οι πρώην συμπαίκτες του έχουν να λένε τα καλύτερα για την παρουσία του στα αποδυτήρια των ομάδων που αγωνίστηκε.

Τι έχει πει ο ίδιος ο Μαυροπάνος

Ο Παπασταθόπουλος εντάχθηκε στην Άρσεναλ έξι μήνες μετά τη μεταγραφή του Μαυροπάνου. Προφανώς η προσθήκη του πρώτου έπαιξε τον ρόλο της για να έρθει ο Σωκράτης στους «Gunners». Η βοήθεια που έλαβε από τον συμπατριώτη του ήταν τεράστια, κάτι που παραδέχτηκε στο Goal και στο Spox και ο ίδιος. Το να πάρει έναν συμπατριώτη του και ειδικότερα τον Σωκράτη η Άρσεναλ άξιζε χρυσό, είπε ο Μαυροπάνος.

«Όταν ο Σωκράτης ήρθε στην Άρσεναλ για τη νέα σεζόν, άξιζε το βάρος του σε χρυσό για μένα. Ήταν μέντορας για μένα και με βοήθησε πολύ εκτός γηπέδου, αλλά και όσον αφορά την ανάγνωση του παιχνιδιού από την άμυνα, για παράδειγμα».

Η αποθέωση του Αρτέτα

Ο Μικέλ Αρτέτα είναι αυτός που δεν υπολόγιζε ιδιαίτερα τον Παπασταθόπουλο όταν ανέλαβε την Άρσεναλ και ουσιαστικά αυτός που εισηγήθηκε να μην ανανεώσει και να φύγει ως ελεύθερος τον Γενάρη από την ομάδα. Παρόλα αυτά όμως φαινόταν μετανιωμένος που η καριέρα του Σωκράτη στην Άρσεναλ τελείωσε όπως τελείωσε.

Μιλώντας δημόσια για την πρώην παίκτη της Μπορούσια Ντόρτμουντ, ο Ισπανός προπονητής επαίνεσε τα πάντα για αυτόν και τον τρόπο που διαχειριζόταν καταστάσεις, αλλά και την ποιότητα του σαν ποδοσφαιριστή. Ο Ισπανός προπονητής σχολίασε και το πως αντιμετώπισε την… εξορία που ήταν εκτός λίστας και στην Premier League και στο Europa League, καθώς και τα ηγετικά χαρακτηριστικά του. Οπότε τα όσα είπε ο Μαυροπάνος για τον Σωκράτη ουσιαστικά έχουν επιβεβαιωθεί από τον ίδιο τον Αρτέτα, που αν και δεν τον υπολόγιζε τον σεβόταν και τον εκτιμούσε απεριόριστα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ