Παναγιώτης Ρέτσος: Ο Mr 40.000.000 € τρελαίνει Μπάρτσα, Αρσεναλ

Παναγιώτης Ρέτσος: Ο Mr 40.000.000 € τρελαίνει Μπάρτσα, Αρσεναλ

Ο Ρέτσος μόλις το περασμένο καλοκαίρι έκανε το άλμα από τον Ολυμπιακό στην Μπουντεσλίγκα και την Μπάγερ Λεβερκούζεν. Με τις εξαιρετικές φετινές εμφανίσεις του όμως, το γερμανικό πρωτάθλημα φαίνεται μικρή... σκηνή για τις υψηλού επιπέδου «παραστάσεις» του 19χρονου διεθνούς αμυντικού, με τις Μπαρτσελόνα και Άρσεναλ να τον έχουν σε πρώτο πλάνο.

Ο Παναγιώτης Ρέτσος, ξεχωρίζοντας στην ομάδα Κ-20 του Ολυμπιακού, στα 18 του μόλις χρόνια πήρε την ευκαιρία να κάνει προετοιμασία στην πρώτη ομάδα και να συμμετάσχει κανονικά στη σεζόν 2016-2017. Αγωνίστηκε 34 φορές με τα ερυθρόλευκα σε Ελλάδα και Ευρώπη (Europa League) κάνοντας πολλές εξαιρετικές εμφανίσεις, αγωνιζόμενος κυρίως ως κεντρικός και αριστερός αμυντικός.

Τα κατορθώματά του κέντρισαν το ενδιαφέρον πολλών ευρωπαϊκών ομάδων, με την Μπάγερ Λεβερκούζεν να… πλειοδοτεί και να τον κάνει δικό της πληρώνοντας 15,75 εκατομμύρια λίρες το περασμένο καλοκαίρι. Στην Μπουντεσλίγκα δεν άργησε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Χέρλιχ και έχει ήδη 25 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο με συνεισφορά ενός γκολ και τριών ασίστ για λογαριασμό των Ασπιρίνων.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα goal.com σε θέμα της, όπου… αποθεώνει τον Έλληνα κεντρικό αμυντικό:

«Με το καλό διάβασμα των φάσεων και την αίσθηση του χώρου που διαθέτει, πολύ συχνά έχει το πλεονέκτημα και μαρκάρει σωστά τους αντίπαλους επιθετικούς με καθαρά και δυναμικά μαρκαρίσματα.

Ο Έλληνας διεθνής έχει άνεση στον χειρισμό της μπάλας και παίζει πάντα με ψηλά το κεφάλι ψάχνοντας τη σίγουρη πάσα, ενώ αρκετές φορές δεν θα διστάσει να ντριπλάρει τους αντιπάλους του.

Έχει επίσης αξιοσημείωτη επιθετική προσφορά έχοντας ήδη στο ενεργητικό του τρεις ασίστ. Ο Ρέτσος είναι ο νεαρότερος σε ηλικία σε μια άμυνα στην οποία υπάρχει ισχυρός ανταγωνισμός σε κάθε θέση. Μπορεί να πέρασε κάποιο διάστημα στον πάγκο, αλλά οι πολύ καλές εμφανίσεις του και η γρήγορη προσαρμογή του, κέρδισαν την εμπιστοσύνη του Χέρλιχ.»

Ο ίδιος ο 19χρονος, διεθνής πλέον αμυντικός περιέγραψε την αναγγελία της μεταγραφής του από τον Ολυμπιακό και τη Superleague στη Λεβερκούζεν και την Μπουντεσλίγκα, τα συναισθήματά του, αλλά και τις εντυπώσεις από τις πρώτες ημέρες του στη Γερμανία ως εξής:

«Ένα πρωί δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τον Ολυμπιακό και με ενημέρωσαν πως η Λεβερκούζεν έδωσε τα απαραίτητα χρήματα. Έτσι έπρεπε να αρχίσω να ετοιμάζω τις βαλίτσες μου» ανέφερε στην Gazzetta.

«Ήταν το όνειρό μου να αγωνιστώ με τον Ολυμπιακό στο Champions League, αλλά ήξερα πως έπρεπε να θυσιάσω κάτι για να κερδίσω κάτι άλλο. Από τότε, το έχω σκεφτεί πολλές φορέα κατά καιρούς και έχω φτάσει στο συμπέρασμα πως ήταν θέλημα Θεού να γίνει όλο αυτό. Μπορώ πλέον να πω πως ήταν η κατάλληλη απόφαση».

«Οι νεαροί παίκτες εδώ έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν χωρίς άγχος και χωρίς τον φόβο του λάθους. Κάτι πολύ θετικό για όλους εμάς αφού τα λάθη μας κάνουν πιο δυνατούς» είχε αναφέρει στην Deutsche Welle τον Σεπτέμβριο.

«Στη Γερμανία οι ποδοσφαιριστές, από τα 17 και 18 τους χρόνια παίρνουν τις ευκαιρίες τους σε επαγγελματικό επίπεδο. Μπορεί να μην είναι έτοιμοι, αλλά σίγουρα έχουν διάθεση να παλέψουν και να κάνουν το ξεκίνημά τους. Αυτό είναι κάτι που δεν συμβαίνει στην Ελλάδα. Σε ηλικία 17-18 χρονών θεωρείσαι ταλέντο και παίζεις στις ομάδες νέων και αργότερα στα 20-21 παίρνεις την ευκαιρία σου, αλλά νομίζω πως είναι κάπως αργά…».

Για ακόμα μια φορά ο Ρέτσος έχει τραβήξει πάνω του τα βλέμματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, στη σαφώς πιο απαιτητική Μπουντεσλίγκα. Κάπως έτσι, στη δεύτερη μόλις επαγγελματική σεζόν της καριέρας του κατάφερε να συζητιέται εκ νέου για μια μεταγραφή στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ηπείρου, όπως αυτό της Primera Division (Μπαρτσελόνα) και της Premier League (Άρσεναλ). Η Λεβερκούζεν ξέροντας πολύ καλά τι… διαμάντι έχει στην κατοχή της, έχει θέσει ως τιμή εκκίνησης τα 40 εκατομμύρια ευρώ για τον Έλληνα άσσο, ποσό που όπως φαίνεται δεν αποθαρρύνει τους επίδοξους μνηστήρες.

Όπως αναφέρει το goal.com στο ίδιο άρθρο του:

«Δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι οι Μπαρτσελόνα και Άρσεναλ λέγεται να τον παρακολουθούν στενά για πολλοστή φορά. Αν και το «άλμα» στο γερμανικό πρωτάθλημα  θεωρείται ήδη επιτυχημένο, θα ήταν καλύτερο για αυτόν να μείνει για κάποιο διάστημα στη Λεβερκούζεν. Αλλά όσο συνεχίζει να είναι τόσο καθοριστικός και σημαντικός στις αναμετρήσεις της ομάδας του, ίσως πλησιάζει άλλος ένας… αποχαιρετισμός για τον Παναγιώτη Ρέτσο».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ