Η Ντόρτμουντ έχει ήδη βρει τους νέους… Χάαλαντ

Η Ντόρτμουντ έχει ήδη βρει τους νέους… Χάαλαντ

Η παραγωγική διαδικασία στην Μπορούσια Ντόρτμουντ είναι ασταμάτητη και δύο εξαιρετικά ταλέντα είναι έτοιμα για να μπουν στην ανδρική ομάδα και να συνεχίσουν την παράδοση των σπουδαίων επιθετικών που έχει.

Από τον Λούκας Μπάριος στον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και από τον Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και τον Έρλινγκ Χάαλαντ, στον Γιουσουφά Μουκοκό. Η Μπορούσια Ντόρτμουντ έχει αποδείξει πως ξέρει να παράγει, να αγοράζει και να «φτιάχνει» σπουδαίους επιθετικούς.

Αυτή η παράδοση της Ντόρτμουντ φαίνεται πως καλά κρατεί. Μια μόνο ματιά στα τμήματα υποδομής της γερμανικής ομάδας θα σας πείσει. Εκεί και στην ομάδα Κ19 κυριαρχούν δύο παίκτες που κάνουν θραύση στην ηλικιακή κατηγορία αυτή.

Διαβάστε επίσης: Η μεγάλη ανησυχία για Αραούχο: Έντονη φημολογία για τον Αργεντινό και τον τραυματισμό του

Πρόκειται για τους Γιούλιαν Ρίκοφ και Πάρις Μπρούνερ. Ο 18χρονος Ρίκοφ κατάγεται από την Ολλανδία και εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της Ντόρτμουντ από τα αντίστοιχα του Άγιαξ τον Ιανουάριο του 2021. Φέτος έχει σκοράρει 25 γκολ (ένα κάθε 97′) και έχει μοιράσει 6 ασίστ σε 28 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, αγωνιζόμενος ως κεντρικός επιθετικός, ενώ είναι διεθνής με τους Οράνιε Κ18 έχοντας 3 γκολ σε 5 συμμετοχές.

Από την άλλη ο… Διόσκουρος του Πάρις Μπρούνερ, 17 χρονών είναι Γερμανός με καταγωγή από το Κονγκό, αγωνίζεται ως κεντρικός επιθετικός αλλά και στα άκρα της επίθεσης και εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της Ντόρτμουντ τον Ιούλιο του 2020. Φέτος κάνει εξίσου εντυπωσιακή σεζόν με 22 γκολ (ένα κάθε 98′) και 4 ασίστ σε 29 παιχνίδια, ενώ κάνει θραύση και στην Εθνική Γερμανίας Κ17, με 11 γκολ σε 12 ματς.

Αμφότεροι δείχνουν έτοιμοι να κάνουν το μεγάλο βήμα στην ανδρική ομάδα, με την Ντόρτμουντ να είναι παραδοσιακά μια ομάδα που δίνει ευκαιρίες στα νιάτα και την Bundesliga ένα πρωτάθλημα που παραδοσιακά αναδεικνύει επιθετικούς και τα ονόματά τους αναμένεται να μας απασχολήσουν έντονα, ίσως και από την επόμενη κιόλας χρονιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ