Παναγιώτης Ρέτσος : Υποψήφιος για το βραβείο του ρούκι στην Bundesliga για τον Απρίλιο

Παναγιώτης Ρέτσος : Υποψήφιος για το βραβείο του ρούκι στην Bundesliga για τον Απρίλιο

Την ευκαιρία να αναδειχθεί ο κορυφαίος νέος παίκτης του μήνα έχει ο Παναγιώτης Ρέτσος. Εγκώμια από Bundesliga και αθλητικό διευθυντή της Λεβερκούζεν για τον Έλληνα διεθνή στόπερ.

Ο Παναγιώτης Ρέτσος έχει εντυπωσιάσει με την απόδοσή του στα γήπεδα της Bundesliga τη φετινή σεζόν. Ο Έλληνας διεθνής στόπερ της Μπάγερ Λεβερκούζεν βρίσκεται μέσα στους τρεις υποψήφιους για το βραβείο του καλύτερου νέου παίκτη του πρωταθλήματος για τον μήνα Απρίλιο!

Η Bundesliga ξεχώρισε τον πρώην αμυντικό του Ολυμπιακού και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της κάνει ένα μικρό αφιέρωμα στον Έλληνα αμυντικό. Να αναφέρουμε ότι οι άλλοι δύο που θα δώσουν «μάχη» με τον Ρέτσο για το βραβείο είναι ο Γουίλιαμ της Βόλφσμπουργκ και ο Ίτο του Αμβούργου.

Image result for bundesliga rookie of the month

Η ιστοσελίδα του γερμανικού πρωταθλήματος μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον Ρέτσο. «Όταν βλέπεις τον Παναγιώτη Ρέτσο να αγωνίζεται, είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι πρόκειται για παίκτη 19 χρονών. Ο ευέλικτος αμυντικός βγάζει ωριμότητα στο παιχνίδι του, γεγονός το οποίο είναι ιδιαίτερα εξαιρετικό για έναν παίκτη στην ηλικία του. Ο Ρέτσος μπορεί να παίξει και ως δεξί μπακ, αριστερό ή σέντερ μπακ. Μάλιστα, έχει διαψεύσει πλήρως όσους έλεγαν ότι δεν θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Λεβερκούζεν.»

Για τον ποδοσφαιριστή μίλησε και ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, Ρούντι Βέλερ. «Ο Παναγιώτης είναι ένας νέος επαγγελματίας με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που ταιριάζουν απόλυτα στις απαιτήσεις μας. Φέρνει μαζί του αρκετή εμπειρία παρά το γεγονός ότι είναι μόνο 19 ετών. Στην Ελλάδα ήταν βασικός με τον Ολυμπιακό και φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού σε ηλικία μόλις 18 ετών. Η εμπειρία του στο Champions League και το Europa League θα βοηθήσουν σημαντικά την ομάδα ενόψει και της νέας σεζόν. Τον Απρίλιο ο Ρέτσος ήταν καταπληκτικός έχοντας ποσοστό 55% σε κερδισμένες μονομαχίες. Ήταν σκληροτράχηλος και μεστός, με 73 πάσες ανά ματς, ενώ είχε χαμηλή συγκομιδή σε λάθη, μόλις 11%.»

Να συμπληρώσουμε ότι ο Ρέτσος τον περασμένο μήνα αγωνίστηκε σε τέσσερα παιχνίδια για το πρωτάθλημα και ένα για το κύπελλο, σκοράροντας ένα τέρμα, στη νίκη επί της Λειψίας με 4-1 στις 9 Απρίλη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ