Το κρίσιμο ντέρμπι της Bundesliga, η ευκαιρία της Λεβερκούζεν και το ρεκόρ της Μπάγερν (vids)

Το κρίσιμο ντέρμπι της Bundesliga, η ευκαιρία της Λεβερκούζεν και το ρεκόρ της Μπάγερν (vids)

Ντέρμπι κορυφής το Σάββατο (10/2) ανάμεσα στη Λεβερκούζεν και την Μπάγερν – Οι Ασπιρίνες θέλουν να φτάσουν στο +5 και να κυνηγήσουν το ρεκόρ των Βαυαρών.

Στην «Μπάι Αρένα» θα είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα το βράδυ του Σαββάτου (10/02), όπου η Μπάγερ Λεβερκούζεν θα υποδεχθεί την Μπάγερν Μονάχου (19:30), στο σπουδαίο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής της Bundesliga, που θα κρίνει πολλά για τον φετινό τίτλο.

Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο, που αποτελεί την έκπληξη της φετινής σεζόν και βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με 52 πόντους στο ενεργητικό της, θα φιλοξενήσει την αντίστοιχη ομάδα του Τόμας Τούχελ, που είναι στη δεύτερη θέση με 50 βαθμούς. Η Λεβερκούζεν είναι αήττητη στη φετινή Bundesliga, έχοντας απολογισμό 16 νίκες και 4 ισοπαλίες στις πρώτες 20 αγωνιστικές, ενώ η Μπάγερν στο ίδιο διάστημα έχει 16 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες. Παρόλα αυτά είναι μόλις δύο βαθμούς πίσω από τις Ασπιρίνες και αύριο θα έχει την ευκαιρία ακόμα και να προσπεράσει την ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο.

Διαβάστε επίσης:  Μπακς – Τίμπεργουλβς 105-129: Οι «λύκοι»… δάγκωσαν τα «ελάφια»

Όπως είχε κάνει πολλές φορές τα προηγούμενα χρόνια, όταν η Ντόρτμουντ θέλησε να αμφισβητήσει την κυριαρχία της. Αντίθετα, με νίκη η Λεβερκούζεν θα φτάσει στο +5 από την ομάδα του Τόμας Τούχελ, Μια νίκη που θα βοηθήσει πολύ τις Ασπιρίνες τόσο ψυχολογικά ενόψει του δεύτερου μισού της φετινής σεζόν, όσο και βαθμολογικά, καθώς θα κάνουν ένα σημαντικό βήμα για τον τίτλο.

Με ισοπαλία, όπως συνέβη στο παιχνίδι του πρώτου γύρου (2-2) στο Μόναχο, η διαφορά των δύο αντιπάλων θα παραμείνει στους δύο πόντους και ο τίτλος ουσιαστικά θα κριθεί από τη σταθερότητα που θα δείξουν οι δύο ομάδες στο τελευταίο κομμάτι της φετινής Bundesliga: Όποια κάνει τις λιγότερες «γκέλες» θα κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο.

Φινάλε – θρίλερ

Όπως προαναφέραμε, το παιχνίδι του πρώτου γύρου που έγινε στην «Αλιάνζ Αρένα» στις 15 Σεπτεμβρίου έληξε ισόπαλο 2-2. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δύο φορές, με τους Κέιν (7’) και Γκορέτσκα (86’), αλλά οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τις απαντήσεις με τους Γκριμάλντο (24’) και Παλάσιος (90+4’) και πήραν την ισοπαλία. Μάλιστα, το γκολ που έκρινε το παιχνίδι ήρθε από το σημείο του πέναλτι, με τον Παλάσιος να δείχνει ψυχραιμία και χαρακτήρα και να ευστοχεί από την άσπρη βούλα στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Η Λεβερκούζεν κυνηγάει το σερί της Μπάγερν

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν δεν είναι αήττητη μόνο στο πρωτάθλημα, αλλά γενικά στη φετινή σεζόν, με την ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο να έχει 26 νίκες και 4 ισοπαλίες στα 30 παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι στιγμής σε Γερμανία (σ.σ πρωτάθλημα και Κύπελλο) και Ευρώπη. Οι Ασπιρίνες έγιναν η δεύτερη γερμανική ομάδα που φτάνει τα 30 συνεχόμενα ματς χωρίς ήττα, μετά την Μπάγερν Μονάχου, που είχε καταγράψει στο παρελθόν 32 παιχνίδια χωρίς ήττα. Εάν η Λεβερκούζεν μείνει όρθια στο ντέρμπι του Σαββάτου θα έχει την ευκαιρία στο εκτός έδρας παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με την Χάιντενχαϊμ (17/2) να ισοφαρίσει το ρεκόρ των Βαυαρών.

Εάν δεν ηττηθεί ούτε σε αυτό το παιχνίδι, τότε στις 23/2 και στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Μάιντζ θα έχει τη δυνατότητα να σπάσει το ρεκόρ της Μπάγερν και να γράψει ιστορία ως η γερμανική ομάδα με το μεγαλύτερο αήττητο σερί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ