Μπάγερ Λεβερκούζεν – Λειψία 2-2

Μπάγερ Λεβερκούζεν – Λειψία 2-2

Μπάγερ Λεβερκούζεν- Λειψία 2-2 με τους γηπεδούχους να… σώζουν την παρτίδα, με παίκτη λιγότερο. Μπήκε αλλαγή στο 91’ ο Ρέτσος.

Πολύ σκληρή για να πεθάνει αποδείχτηκε η Μπάγερ Λεβερκούζεν, η οποία πήρε το βαθμό της ισοπαλίας εντός έδρας κόντρα στη Λειψία (2-2), παρότι έπαιζε για σχεδόν όλο το δεύτερο ημίχρονο με δέκα παίκτες.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους φιλοξενούμενους, καθώς μόλις στο 12’ ο Σάμπιτζερ ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Μεχμέντι, με τον διαιτητή να καταλογίζει το πέναλτι και τον Βέρνερ να ανοίγει το σκορ. Η Λειψία συνέχισε να πιέζει και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 25ο λεπτό όταν το σουτ του Χάλστενμπεργκ τράνταξε το δοκάρι του Λένο. Οι γηπεδούχοι, όμως, κατάφεραν να ισοφαρίσουν κόντρα στη ροή του αγώνα, όταν στο 44’ ο Μπέιλι βρέθηκε σε θέση βολής και πλάσαρε υποδειγματικά τον Γκουλάκσι.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε, όπως ακριβώς και το πρώτο. Η Λειψία κέρδισε πέναλτι στο 54’ , με τον Χέντρικς (είχε περάσει ως αλλαγή στο 47’) να αποβάλλεται και τον Φόρσμπεργκ να μη λαθεύει δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης στους φιλοξενούμενους. Λογάριαζαν, όμως, χωρίς τον Φόλαντ, ο οποίος επωφελήθηκε από τις κόντρες σε κόρνερ των γηπεδούχων και με γυριστό σουτ ισοφάρισε στο 74ο λεπτό.

Το τελευταίο τέταρτο του αγώνα κύλησε χωρίς ιδιαίτερες φάσεις και έτσι η Λεβερκούζεν του Παναγιώτη Ρέτσου (μπήκε ως αλλαγή στο 91’) παρέμεινε αήττητη στην έδρα της τη φετινή σεζόν, ενώ η Λειψία κατάφερε να πάρει τον πρώτο βαθμό στην ιστορία της κόντρα στις «ασπιρίνες».

Μπάγερ Λεβερκούζεν (Χέικο Χέρλιχ):  Λένο, Τα, Μπέντερ, Μπέιλι, Μπραντ, Μεχμέντι (46’ Χένρικς), Γουέντελ, Αράνγκιθ, Κορ (86’ Μπελαραμπί), Χάβερτζ, Φόλαντ (91′ Ρέτσος).

Λειψία (Ραλφ Χάσενχούτλ): Γκουλάκσι, Μπερνάρντο, Όρμπαν (68’ Ουπαμεκάνο), Κονατέ, Χάλστενμπεργκ, Ντέμε, Κεϊτά (55’ Ογκουστίν), Κάμπλ, Φόρσμπεργκ (84’ Μπρούμα), Σάμπιτζερ, Βέρνερ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ