Πανευτυχής ο Μίροσλαβ Κλόζε ως προπονητής Νέων στην Μπάγερν

Πανευτυχής ο Μίροσλαβ Κλόζε ως προπονητής Νέων στην Μπάγερν

Μετά από τη θητεία του στο τεχνικό επιτελείο της εθνικής Γερμανίας, ο Μίροσλαβ Κλόζε προπονεί τώρα την ομάδα κάτω των 17 ετών στην Μπάγερν Μονάχου και είναι πολύ ικανοποιημένος από αυτή την εξέλιξη

Είναι ο πρώτος σκόρερ στην Ιστορία των τελικών φάσεων του Παγκοσμίου Κυπέλλου (με 16 γκολ). Μετά από τη θητεία του στο τεχνικό επιτελείο της εθνικής Γερμανίας, ο Μίροσλαβ Κλόζε προπονεί τώρα την ομάδα κάτω των 17 ετών στην Μπάγερν Μονάχου και είναι πολύ ικανοποιημένος. Ωστόσο, παραδέχεται ήδη ότι έχει κάνει σφάλματα.

Σε ηλικία 40 ετών, ο Κλόζε μπορεί να δείξει στους εφήβους πώς να σκοράρουν. «Σήμερα τους έδειξα πως να κάνουν ένα ελεύθερο λάκτισμα στην προπόνηση» λέει ο παλαίμαχος επιθετικός παγκόσμιας κλάσης και χαμογελάει. Λίγο περισσότερο από ένα μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως προπονητής της U17 Μπάγερν Μονάχου, ο Κλόζε είναι σήμερα πολύ ικανοποιημένος και γεμάτος προσμονή για την έναρξη της σεζόν το Σαββατοκύριακο. «Έχω μια καλή αίσθηση» δήλωσε ο παλαίμαχος επιθετικός, καθώς το πρωί του Σαββάτου είναι προγραμματισμένο το πρώτο παιχνίδι της στη Νότια/Νοτιοδυτική Bundesliga με τη Βέεν Βισμπάντεν, και πρόσθεσε: «Πρέπει πρώτα να πάρω μια αίσθηση για το πρωτάθλημα».

Για τον παλαίμαχο άσο της Bundesliga με θητεία σε Καϊζερσλάουτερν, Βέρντερ Βρέμης και Μπάγερν Μονάχου, η δουλειά του προπονητή είναι μια νέα πρόκληση. Ο ίδιος έχει ζήσει πολλούς προπονητές, όπως τον Ότο Ρεχάγκελ και την «παλιά σχολή» στην Καϊζερσλάουτερν, τον Τόμας Σάαφ στη Βέρντερ Βρέμης και τον Λουίς Φαν Γκάαλ στην Μπάγερν («στην τακτική ένας σπουδαίος προπονητής, όχι άνθρωπος»). Και τελευταία ήταν βοηθός του ομοσπονδιακού τεχνικού, Γιόακιμ Λεβ, στην εθνική ομάδα. Αλλά αυτό δύσκολα θα συγκρινόταν με τη νέα δραστηριότητά του. «Για μένα αυτά είναι τα πρώτα βήματα», είπε, αναλαμβάνοντας για πρώτη φορά να οργανώσει ως προπονητής μια ολόκληρη ομάδα.

Ο Κλόζε ήταν ικανοποιημένος τις πρώτες εβδομάδες, παρ’ όλο που παραδέχθηκε ότι είχε ήδη κάνει λάθη. Για παράδειγμα, πρόσφατα επιβάρυνε τους παίκτες του με οδηγίες και συμβουλές. «Οι παίκτες θέλουν να απορροφήσουν αυτά που τους λέω» είπε και συμπλήρωσε: «Αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι υπερβολικά πολύ». Στην Μπάγερν, ο Κλόζε έχει συμβόλαιο για δύο χρόνια και δήλωσε ότι πήρε συνειδητά την απόφαση να ξεκινήσει από τις νεαρές ηλικίες. «Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο, όταν ο σύλλογος έρχεται σε σένα με μια τέτοια προσφορά. Είπα το «ναι» σε δύο λεπτά».

Κάποια στιγμή, όμως, θα ήθελε να «ανέβει» και να προπονήσει επαγγελματίες. «Πρέπει να αναπτύξω μια αίσθηση» είπε και υπογράμμισε ότι «τα πράγματα έχουν ήδη ξεκινήσει καλά». Μετά την πρώτη εβδομάδα και ένα προπονητικό καμπ στην Αυστρία, οι παίκτες του βλέπουν λιγότερο τον πρώην διεθνή και ρέκορντμαν του Παγκόσμιου Κύπελλου και περισσότερο τον προπονητή, όπως ανέφερε ο Κλόζε. «Είμαι ένας κανονικός προπονητής και όχι ο σούπερ σταρ» είπε.

Παρά τη συντριβή στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία, ο Μίροσλαβ Κλόζε μίλησε ξεκάθαρα για τη θέση του εθνικού προπονητή. «Είμαι ακόμα πεπεισμένος ότι ο Γιόακιμ Λεβ είχε δίκιο 100%» δήλωσε σήμερα στο Μόναχο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ