Απόλυτη σιωπή στην Γερμανία!

Απόλυτη σιωπή στην Γερμανία!

Οι οπαδοί των ομάδων αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν για την εμπορευματοποίηση του ποδοσφαίρου. Απόλυτη σιωπή από τον κόσμο για είκοσι λεπτά σε όλα τα ματς πρώτης, δεύτερης και τρίτης κατηγορίας, με πολλούς Γερμανούς να εκφράζουν την αντίθεση τους στην υποψηφιότητα της χώρας τους για το Εuro 2024.

Σε μια πρωτότυπη μορφή διαμαρτυρίας θα προχωρήσουν οι οπαδοί των γερμανικών ομάδων σήμερα και αύριο, θέλοντας έτσι να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα κατά της εμπορευματοποίησης του ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας οι οπαδοί των ομάδων της πρώτης, δεύτερης και τρίτης κατηγορίας του γερμανικού ποδοσφαίρου δεν θα… πουν ούτε λέξη στα είκοσι πρώτα λεπτά όλων των αγώνων που θα πραγματοποιηθούν απόψε και αύριο βράδυ.

Ο στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι ξεκάθαρος. «Θέλουμε να φέρουμε ξανά το ποδόσφαιρο στο επίπεδο που θέλουν οι φίλαθλοι και όχι οι μέτοχοι των ομάδων» λένε χαρακτηριστικά οι οπαδοί των συλλόγων. Μάλιστα θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπήρξαν αντιδράσεις από Γερμανούς φιλάθλους, στην υποψηφιότητα της Γερμανίας για την διοργάνωση της τελικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2024.

Είναι επίσης ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί, η κίνηση που έγινε στο τελευταίο παιχνίδι της Στουτγκάρδης, όπου οπαδοί του γερμανικού συλλόγου ανέβασαν πανό με παραποιημένο σλόγκαν της ΟΥΕΦΑ, ώστε να δώσουν ένα διαφορετικό στίγμα για τον τρόπο που αντιλαμβάνονται το ποδόσφαιρο.

«Ενωμένοι για το χρήμα» ανέφερε χαρακτηριστικά το σχετικό πανό αντί «ενωμένοι για το ποδόσφαιρο» όπως είναι το σλόγκαν της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Χρήζει ιδιαίτερης μνείας ότι το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις μεταξύ φιλάθλων, ομοσπονδίας και της γερμανικής λίγκας για να συζητηθούν τα θέματα που απασχολούν τους οπαδούς των ομάδων.

Οι εκπρόσωποι των οπαδών επισήμαναν τα στοιχεία που θεωρούν ότι αλλοιώνουν τον χαρακτήρα του ποδοσφαίρου αλλά με βάση τα όσα έλεγαν μετά τις συγκεκριμένες συναντήσεις, δεν υπήρξαν σημάδια ότι θα δρομολογηθούν αλλαγές.

«Παραμένουμε πιστοί στις αρχές μας για ένα ποδόσφαιρο μακριά από διαφθορά, για ένα ποδόσφαιρο που δεν θα είναι απλά εμπόρευμα» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση των οπαδών.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ