Στην Μπάγερν Μονάχου επικρατεί το απόλυτο χάος

Στην Μπάγερν Μονάχου επικρατεί το απόλυτο χάος

Μετά την ήττα από την Ντόρτμουντ τα πάντα στην Μπάγερν είναι σε τεντωμένο σχοινί. Από τον Κόβατς που είναι με το ένα πόδι εκτός, μέχρι τον Νόιερ, τον Χάμες αλλά και τους υπόλοιπους παίκτες που είναι έτοιμοι να τινάξουν τα αποδυτήρια στον αέρα.

Η Μπάγερν επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε κακή κατάσταση τη φετινή σεζόν στο Signal Iduna Park, όπου ηττήθηκε από τη μισητή Ντόρτμουντ και έμεινε 7 βαθμούς πίσω της στη βαθμολογία. Οι Βαυαροί ευτύχησαν να προηγηθούν εις διπλούν επί των Βεστφαλών, όμως φαίνεται πως δεν μπορούσε να κρατήσει το αποτέλεσμα. Αυτό που ενοχλεί περισσότερο τον κόσμο της Μπάγερν όμως δεν φαίνεται πως είναι ούτε η κακή εικόνα στο γήπεδο, ούτε καν οι ήττες και το γεγονός πως βρίσκεται αρκετά πίσω από την κορυφή.

Στο Μόναχο βιώνουν κάποιες μοναδικές καταστάσεις που είναι πρωτόγνωρες και δεν τις έχουν βιώσει στο παρελθόν. Οι συνεχόμενες συζητήσεις για τον προπονητή, Νίκο Κόβατς και τα σενάρια αποχώρησης τους, οι δηλώσεις ποδοσφαιριστών αλλά ακόμα και συγγενών τους κατά του Κροάτη και της παραμονής τους αλλά και το όλο κλίμα στα αποδυτήρια της ομάδας έχει φέρει τον κορυφαίο γερμανικό σύλλογο στο απόλυτο χάος.

To10.gr καταγράφει τέσσερα θέματα που πρέπει να λυθούν για να επανέλθει στην κανονικότητα της η ομάδα της Βαυαρίας αλλά και να διεκδικήσει ξανά το πρωτάθλημα, διότι με τα τωρινά δεδομένα υπάρχει αμφιβολία ακόμα και για το αν μπορεί να βγει στο Champions League. Η εικόνα της δεν πείθει ούτε τον πιο αισιόδοξο οπαδό της, ενώ και η διοίκηση έχει χάσει την μπάλα και αντικειμενικά στην περίοδο που βρισκόμαστε δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Σχεδόν.

Η ώρα του «αντίο» με τον Κόβατς

Πλέον είναι κοινά αποδεκτό πως ο Κροάτης προπονητής δεν έχει την υποστήριξη της ομάδας, ούτε των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών των Βαυαρών, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη προτείνει στη διοίκηση να αποχωρήσει από την Μπάγερν άμεσα. Οι αριθμοί του Κόβατς αλλά και της Μπάγερν στη Bundesliga δεν θυμίζουν σε τίποτα αυτή τη δεκαετία, στην οποία ο σύλλογος έχει κατακτήσει τους τελευταίους έξι τίτλους διαδοχικά και γενικότερα κυριαρχεί στο γερμανικό ποδόσφαιρο. Η διοίκηση πρέπει να λύσει το χάος που επικρατεί και η αποχώρηση του Κόβατς είναι μια λύση άμεση.

Ο Νόιερ στα χειρότερα του

Video thumbnail

Η στιγμή της αβεβαιότητας, στην οποία ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στην ιστορία του συλλόγου και της Γερμανίας έχει ξεχαστεί τελείως. Ο Νόιερ βρίσκεται σε πάρα πολύ κακή κατάσταση και το επιβεβαιώνει παιχνίδι με το παιχνίδι. Ενάντια στην Ντόρτμουντ σταμάτησε μία φάση ενώ σε 438 λεπτά δεν έχει πραγματοποιήσει απόκρουση. Οι τραυματισμοί της περασμένης σεζόν δεν επέτρεψαν στον Νόιερ να είναι στο επίπεδο στο οποίο συνήθιζε, κάτι που συνέβη ήδη στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία όπου ήταν απογοητευτικός. Δεν μιλάμε για αποχώρηση του Γερμανού απλά κάτι πρέπει να αλλάξει και στο «1», καθώς απλά ο Νόιερ δεν αποδίδει τα αναμενόμενα.

Η περίεργη κατάσταση με τον Χάμες Ροντρίγκες

Ο Χάμες Ροντρίγκες δεν είναι και ο κατάλληλος για να βρίσκεται στον πάγκο μιας ομάδας και να μην αγωνίζεται.  Ο Κολομβιανός έφυγε από τη Ρεάλ Μαδρίτης του Ζιντάν για παρόμοιους λόγους. Με την απόφαση του να μην μείνει στην Μπάγερν και να επιστρέψει στη Ρεάλ, ο Χάμες Ροντρίγκες συμμετείχε μόνο σε 1 από τα 5 τελευταία παιχνίδια της Μπάγερν και ήταν βασικός σε 5 από τα 11 εντός έδρας παιχνίδια. Τον τελευταίο μήνα αποκαλύφθηκαν συζητήσεις του Κολομβιανού με τον προπονητή και με τον αθλητικό διευθυντή. Ο Χάμες πέρσι ήταν όαση για τους Βαυαρούς αλλά πλέον είναι ένα πρόβλημα που δεν σταματά να αυξάνεται και να χαλάει το ήδη χαλασμένο κλίμα στην ομάδα.

Η Μπάγερν είναι πια μια «γερασμένη» ομάδα

Είναι ένα από τα πλέον σημαντικά θέματα του συλλόγου και αγωνιστικά σίγουρα το πιο σημαντικό. Το μόνο νέο πρόσωπο αυτή τη σεζόν είναι ο Λέον Γκορέτσκα. Η έλλειψη φρέσκου αίματος και νέων και ελπιδοφόρων ποδοσφαιριστών με κίνητρο είναι τεράστια στην Μπάγερν. Ο κάθε ποδοσφαιριστής ξέρει πολύ καλά ο ένας τον άλλον και συνολικά πως λειτουργεί ο σύλλογος με αποτέλεσμα όλοι να έχουν άποψη και όλοι να κινούν τα νήματα. Πέρα από αυτό όμως είναι πολλοί οι παίκτες που αντικειμενικά είναι ξεπερασμένη με αποτέλεσμα ο σύλλογος να χρειάζεται έναν αέρα αλλαγής. Ακόμα και ολικής αλλαγής. Ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας αυξάνεται κάθε χρόνο, διατηρώντας παράλληλα την παλιά ταυτότητα της με Ριμπερί, Ρόμπεν, Μίλερ και Λεβανττόφσκι, οι οποίοι επιδρούν όπως επιδρούσαν πριν χρόνια στο παιχνίδι της ομάδας. Αυτή όμως είναι μια αλλαγή που θα γίνει σε βάθος χρόνου.

Ο σκοπός της Μπάγερν είναι να μην πάει στράφι η χρονιά και η ομάδα να βελτιωθεί ολοκληρώνοντας τις εσωτερικές διαμάχες που επικρατούν και έχουν δημιουργήσει χάος αλλά κι όπως όλα δείχνουν ολοκληρώνοντας και τη συνεργασία της με τον Νίκο Κόβατς, που πλέον φαίνεται να είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ