Ντόρτμουντ –  Φράιμπουργκ 2-0

Ντόρτμουντ – Φράιμπουργκ 2-0

Με νίκες συνέχισαν στην Μπουντεσλίγκα οι Ντόρτμουντ και Μπάγερν Μόναχου καθώς επικράτησαν των Φράιμπουργκ και Βέρντερ Βρέμης αντίστοιχα. Χάρισε την νίκη στην Στουτγκάρδη απέναντι στην Άουγκσμπουργκ ο Τάσος Δώνης.

Την διαφορά των εννιά πόντων από την Μπάγερν Μονάχου διατήρησε η Ντόρτμουντ καθώς επικράτησε με 2-0 της Φράιμπουργκ. Με νίκη συνέχισαν και οι Βαυαροί καθώς πέρασαν με αρκετή δυσκολία από την έδρα της Βέρντερ Βρέμης (2-1). Σκόραρε στο ντεμπούτο του μετά από δύο μήνες ο Τάσος Δώνης χαρίζοντας στην νίκη στην Στούτγκάρδη. Με νίκη συνέχισε και η Χέρτα Βερολίνου επικρατώντας του Αννόβερου με 2-0.

Χωρίς να ανεβάσει πολλές στροφές η Ντόρτμουντ έπαιξε όσο χρειαζόταν για να πάρει το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Φράιμπουργκ. Έχοντας τον ρυθμό του αγώνα από την αρχή της αναμέτρησης οι Βεστφαλοί πίεζαν για να πετύχουν το γκολ με το οποίο θα τους έλυναν τα πόδια. Οι πρωτοπόροι της φετινής Bundesliga έχασαν μερικές ευκαιρίες αλλά δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων. Ωστόσο, στο 40΄ η Ντόρτμουντ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα μετά από το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ρόις. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Βεστφαλοί έλεγχαν το ματς και με το γκολ του Αλκάθερ πήραν άλλη μια νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Η Μπάγερν μπορεί να μην εντυπωσίασε με την απόδοση της στον αγώνα κόντρα στην Βέρντερ αλλά πήρε το θετικό αποτέλεσμα και παρέμεινε στο -9 από την Ντόρτμουντ. Ο Σερζ Γκνάμπρι τιμώρησε την πρώην ομάδα του αφού με δύο δικά του γκολ βοήθησε την ομάδα του Νίκο Κόβατς να κερδίσει με 1-2 και να ανέβει ξανά στην τρίτη θέση.

Το γκολ του Τάσο Δώνη χάρισε την τρίτη φετινή νίκη στην Στουτγκάρδη, η οποία με το 1-0 επί της Άουγκσμπουργκ ανέπνευσε οξυγόνο παίρνοντας βαθμολογική ανάσα στην προσπάθεια που κάνει να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Τέλος, η Χόφενχαϊμ έχασε μεγάλη ευκαιρία να εδραιωθεί ακόμη περισσότερο στις θέσεις που δίνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο καθώς ήρθε ισόπαλη με την Σάλκε με 1-1. Ο Κράμαριτς έδωσε το προβάδισμα για τους γηπεδούχους στο 59΄ με πέναλτι, ενώ με τον ίδιο τρόπο ισοφάρισε ο Μπένταλεμπ στο 73΄ για τους φιλοξενούμενους.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ για την 13η αγωνιστική της Bundesliga

Μπορούσια Ντόρτμουντ – Φράιμπουργκ 2-0

(40’ πεν. Ρόις, 91’ Πάκο Αλκάθερ)

Αννόβερο – Χέρτα Βερολίνου 0-2

(44’ Τορουναρίγκα, 73’ Ιμπίσεβιτς)

Στουτγκάρδη – Άουγκσμπουργκ 1-0

(39’ Δώνης)

Βέρντερ Βρέμης – Μπάγερν Μονάχου 1-2

(33’ Οσάκο / 20’, 50’ Γκνάμπρι)

Χοφενχάιμ – Σάλκε 1-1

(59΄ Κράμαριτς , 73΄ Μπενταλάμπ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ