Σάλκε – Ντόρτμουντ 1-2

Σάλκε – Ντόρτμουντ 1-2

Με γκολ του Σάντσο η Ντόρτμουντ επικράτησε της Σάλκε με 2-1 και συνέχισε την πορεία της προς τον τίτλο.

Με ηγέτη σε ένα ακόμα παιχνίδι τον Σάντσο η Ντόρτμουντ επικράτησε εκτός έδρας της Σάλκε με 2-1 και συνέχισε την αήττητη πορεία της στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Είναι ένα από τα πιο κλασικά ντέρμπι του γερμανικού ποδοσφαίρου αυτό της Σάλκε με την Ντόρτμουντ και Οι Βεστφαλοί μπήκαν αποφασισμένοι στον αγωνιστικό χώρο να δείξουν ποιο θα είναι το αφεντικό της αναμέτρησης, καθώς μόλις στο 7ο λεπτό του αγώνα, ο Ρόις εκτέλεσε με ακρίβεια ένα φάουλ και βρήκε το κεφάλι του Ντιλέινι, ο οποίος άνοιξε το σκορ.

Από εκεί και πέρα, οι πρωτοπόροι της Bundesliga είχαν και άλλες ευκαιρίες για να πετύχουν κάποιο τέρμα, αλλά δεν είχαν την αποτελεσματικότητα που θα έπρεπε. Και από την στιγμή που δεν μπόρεσε να πετύχει το δεύτερο γκολ, ήρθε η ισοφάριση. Στο 59′ ο Ρόις υπέπεσε σε πέναλτι πάνω στο Χαρίτ και ο Καλιγιούρι ανέλαβε την εκτέλεση ευστοχώντας.

Ωστόσο, αυτό το γκολ αφύπνισε την Ντόρτμουντ και πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο για να πετύχει το τέρμα που θα της έδινε και πάλι το προβάδισμα, γεγονός που το κατάφερε στο 74΄. Ο Σάντσο έπαιξε το ένα-δύο με τον Γκερέιρο, έτρεξε στην αντίπαλη περιοχή και με σουτ νίκησε τον Φάρμαν για να γράψει το 2-1. Από εκεί και πέρα, οι βεστφαλοί δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα από την Σάλκε και πήραν το ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ.

Σάλκε (Ντομένικο Τεντέσκο): Φέρμαν, Οζίπκα (76′ Κονοπλιάνκα), Νάστασιτς, Σανέ, Ρούντι, Καλιγκιούρι, Μπενταλέμπ (55′ Σερντάρ), Σεπφ, Αρίτ, ΜακΚένι, Μπούργκσταλερ (37′ Μεντίλ).

Ντόρτμουντ (Λούσιεν Φαβρ)
: Μπίρκι, Πίστσεκ, Ντιαλό, Ακάντζι, Χακίμι, Βίτσελ, Ντιλέινι, Σάντσο (89′ Πούλισιτς), Ρόις, Αλκάθερ (77′ Γκέτσε), Λάρσεν (62′ Γκερέιρο).

Μπάγερν Μονάχου – Νυρεμβέργη 3-0

Η Μπάγερν από το πρώτο ημίχρονο κατάφερε να πιάσει καλή επίδοση και «καθάρισε» εύκολα την Νυρεμβέργη. Μόλις στο 8΄ ο Λεβαντόφσκι έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κίμιχ. Η ομάδα του Νίκο Κόβατς συνέχισε ασφυκτικά την αντίπαλη ομάδα και ο Λεβαντόφσκι έφτασε σε δεύτερο τέρμα στο 27′, παίρνοντας το «ριμπάουντ» από σουτ του Γκορέτσκα και πλασάροντας από κοντά.

Στο δεύτερο μέρος, οι Βαυαροί σημείωσαν ακόμη ένα γκολ, με τον Ριμπέρι. Από εκεί κι έπειτα το παιχνίδι έγινε τυπική διαδικασία, με τη Μπάγερν να έχει κάποιες ευκαιρίες για 4ο τέρμα αλλά το 3-0 να παραμένει.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα:

Βόφλσμπουργκ – Χόφενχαϊμ 2-2 (28′ Μπικάτσκις, 31′ Γκίντσεκ – 4′ Μπελφοντίλ, 73′ Κράμαριτς)

Μπάγερ Λεβερκούζεν – Άουγκσμπουργκ 1-0 (75′ Αλάριο)

Φράιμπουργκ – Λειψία 3-0 (12′ Πέτερσεν, 45+1′ Γουάλντσμιντ, 52′ Φραντζ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ