Αννόβερο – Μπάγερν 0-4 (vid)

Αννόβερο – Μπάγερν 0-4 (vid)

Οι Βαυαροί νίκησαν εύκολα εκτός έδρας με 4-0 το Αννόβερο και έπιασαν στη δεύτερη θέση την Γκλάντμπαχ, που ήρθε ισόπαλη 0-0 με την Χόφενχαϊμ.

Την αντεπίθεσή της στην Bundesliga έχει εξαπολύσει η Μπάγερν Μονάχου, με τους Βαυαρούς το απόγευμα του Σαββάτου να πετυχαίνουν την τρίτη σερί νίκη τους στο πρωτάθλημα και να πιάνουν στη δεύτερη θέση την Γκλάντμπαχ.

Οι πρωταθλητές κέρδισαν εύκολα εκτός έδρας το Αννόβερο με 4-0, για την 15η αγωνιστική και πλέον συγκατοικούν στη δεύτερη θέση με 30 βαθμούς με την Γκλάντμπαχ, που έμεινε στο 0-0 στην έδρα της Χόφενχάιμ. Παράλληλα, η ομάδα του Κόβατς μείωσαν, έστω και προσωρινά, στους 6 πόντους τη διαφορά από την πρωτοπόρο Ντόρτμουντ, η οποία στις 19:30 θα υποδεχθεί στο Σίγκναλ Ιγκούνα Παρκ την επικίνδυνη Βέρντερ Βρέμης.

Στο Αννόβερο, η Μπάγερν Μονάχου μπήκε αποφασισμένη να πάρει τη νίκη και προηγήθηκε μόλις στο 2ο λεπτό με τον Κίμιχ. Ο Γερμανός αμυντικός με ωραίο σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων και έκανε το 1-0 για την ομάδα του. Στο 29’ οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ με τον Αλάμπα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος διώξιμο των γηπεδούχων και με σουτ-βολίδα έκανε το 2-0.

Η κυριαρχία των Βαυαρών συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με τον Γκνάμπρι στο 53’ να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο Κίμιχ έκανε τη σέντρα και ο Πολωνός στράικερ με κεφαλιά νίκησε τον Εσσερ, σφραγίζοντας τη νίκη της ομάδας του.

Γκέλαρε η Γκλάντμπαχ

Σε αντίθεση με την Μπάγερν, η Γκλάντμπαχ δεν κατάφερε να πάρει το διπλό στην έδρα της Χόφενχαϊμ. Τα «πουλάρια» έμειναν στο 0-0 και πέταξαν δύο βαθμούς στη μάχη για τη δεύτερη θέση. Αν μία ομάδα πάντως έπρεπε να κερδίσει αυτή ήταν η Χόφενχαϊμ, η οποία ολοκλήρωσε τον αγώνα με 21 τελικές έναντι 5 της Γκλάντμπαχ. Παράλληλα, οι γηπεδούχοι είχαν 61% κατοχή της μπάλας, έναντι μόλις 39% των φιλοξενούμενων. Στο πρώτο ημίχρονο η Χόφενχαϊμ σκόραρε δύο γκολ, αλλά ακυρώθηκαν ως οφσάιντ, ενώ στο δεύτερο μέρος είχε δοκάρι με τον Τζοέλιντον.

Στα υπόλοιπα ματς που έγιναν το απόγευμα του Σαββάτου, η Στουτγκάρδη νίκησε με 2-1 την Χέρτα, η Φορτούνα Ντίσελντορφ επικράτησε με 2-0 της Φράιμπουργκ, ενώ Άουγκσμπουργκ και Σάλκε ήρθαν ισόπαλες 1-1.

Αναλυτικά η 15η αγωνιστική: 
Παρασκευή 14/12 
Νυρεμβέργη-Βόλφσμπουργκ 0-2
(58′ Γκίντσεκ, 90+3′ Μπρέκαλο)

Σάββατο 15/12 
Χόφενχαϊμ-Γκλάντμπαχ 0-0

Στουτγκάρδη-Χέρτα Βερολίνου 2-1
(64′, 76′ Γκόμες- 38′ Μίτελσταντ)

Άουγκσμπουργκ-Σάλκε 1-1
(13′ Γκρέγκοριτς- 52′ Καλιτζούρι)

Ανόβερο-Μπάγερν Μονάχου 0-4
(2′ Κίμιχ, 29′ Αλάμπα, 53′ Γκνάμπρι, 62′ Λεβαντόφσκι)

Φορτούνα Ντίσελντορφ-Φράιμπουργκ 2-0
(55′, 79′ Αγιάν)

Ντόρτμουντ-Βέρντερ Βρέμης (19:30)

Κυριακή 16/12 
Λειψία-Μάιντς (16:30)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Λεβερκούζεν (19:00)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ