Ρέτσος: «Είμαι Ολυμπιακός, όνειρό μου να παίξω στην Μπαρτσελόνα»

Ρέτσος: «Είμαι Ολυμπιακός, όνειρό μου να παίξω στην Μπαρτσελόνα»

Ο διεθνής σέντερ μπακ μίλησε για τη σχέση του με τον Ολυμπιακό και αποκάλυψε ότι όνειρό του είναι να αγωνιστεί με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Την αγάπη του για τον Ολυμπιακό εξέφρασε για μια ακόμα φορά ο Παναγιώτης Ρέτσος.

Ο σέντερ μπακ της Λεβερκούζεν σε δηλώσεις που έκανε στο Sport24 Radio 103,3 τόνισε ότι έχει μεγαλώσει σε «ερυθρόλευκο» περιβάλλον και απολαμβάνει να βλέπει τα παιχνίδια των Πειραιωτών.

Παράλληλα, ο διεθνής αμυντικός μίλησε για τους στόχους του με την γερμανική ομάδα, ενώ αποκάλυψε ότι όνειρό του είναι να αγωνιστεί στην Μπαρτσελόνα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:      

Για το τι ένιωσε με την επιστροφή του στη δράση μετά τον τραυματισμό: «Η αλήθεια είναι ότι επέστρεψα μετά από καιρό. Ήταν ένα ανάμεικτο συναίσθημα. Είχα τρεις συνεχόμενους τραυματισμούς που με κράτησαν μακριά για μεγάλο διάστημα. Ένιωσα πολύ ωραία που ολοκλήρωσα τον πρώτο μου αγώνα και ανυπομονώ να έρθουν και οι επίσημοι αγώνες για να βοηθήσω την ομάδα μου».

Για την παρουσία του στην Μπάγερ Λεβερκούζεν: «Δεν έχει μείνει μεγάλο διάστημα μέχρι το τέλος της σεζόν. Υπάρχουν λίγοι αγώνες. Έχω δουλέψει πολύ τον τελευταίο μήνα και αυτό που επιδιώκω είναι να αγωνιστώ κάποια λεπτά στο πρωτάθλημα και να βοηθήσω την ομάδα μου για να πετύχει τους στόχους της».

Για την άνοδό του και το δύσκολο διάστημα που ήταν τραυματίας: «Μέσα σε δύο χρόνια έζησα και τις δύο πλευρές. Και την καλή και την κακή. Μέσα σε ένα χρόνο στον Ολυμπιακό πήρα τη μεταγραφή στη Μπάγερ Λεβερκούζεν. Φέτος είναι μια χρονιά που δεν έχω ολοκληρώσει κανένα επίσημο αγώνα. Είναι μια εμπειρία από την οποία έμαθα πολλά. Όλοι οι παίκτες κάποια στιγμή περνάνε από αυτή τη φάση, πιο πολύ ή πιο λίγο. Έχω μόνο να κερδίσω πράγματα και όχι να χάσω. Με έχει κάνει πιο δυνατό και εμένα και την οικογένειά μου.

Για τη μετάβαση από την Ελλάδα στη Γερμανία: «Οι διαφορές πάρα πολύ μεγάλες. Όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και εξωαγωνιστικά, αναφορικά με το άγχος και την πίεση. Οι Γερμανοί εστιάζουν στο ποδόσφαιρο και όχι στα εξωαγωνιστικά. Είναι όνειρο αυτό ζούμε όσοι παίζουμε στο εξωτερικό. Εύχομαι να το ζήσουν όλα τα παιδιά αυτό».

Για την προτίμηση που έχει αναφορικά με τη θέση του: «Ναι, πιστεύω ότι η θέση του κεντρικού αμυντικού μου ταιριάζει και εκεί προτιμώ να παίζω. Όπου όμως αποφασίσει ο προπονητής είμαι πρόθυμος και μπορώ να παίξω. Δεν έχω σκεφτεί να παίξω αμυντικός χαφ. Αν όμως δεν αγωνιστώ και να έχω ρυθμό σε αυτή τη θέση δεν μπορώ να πω με σιγουριά».

Για τις σχέσεις του με τους ανθρώπους της ομάδας όλο αυτό το διάστημα και αν το λείπει η Ελλάδα: «Οι άνθρωποι της ομάδας με στήριξαν πολύ. Είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι στην ομάδα. Με έστειλαν σε έναν από τους καλύτερους χειρουργούς της Γερμανίας. Δεν έχω κάποιο παράπονο. Και στον Ολυμπιακό όμως το τιμ και της φυσιοθεραπείας είναι πολύ δυνατό και ο γιατρός ο κύριος Θέος. Ο Ολυμπιακός δεν έχει κάτι να ζηλέψει. Η Ελλάδα ποδοσφαιρικά δεν μου λείπει καθόλου. Και ένα μικρό παιδί να ρωτήσετε το όνειρό του θα είναι να παίξει στο εξωτερικό. Είναι ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε σε νεαρή ηλικία. Είναι ωραίο να πηγαίνεις σε μια ξένη χώρα. Ανοίγονται άλλοι ορίζοντες».

Για τη δήλωση του Παπασταθόπουλου ότι δεν θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα: «Ο Σωκράτης είναι μεγαλύτερος από μένα και έχει άποψη. Εγώ δεν έχω άποψη για το αν θα γυρίσω στην Ελλάδα. Αν παίζεις στο εξωτερικό πολλά χρόνια, βλέπεις αρκετά πράγματα διαφορετικά».

Για την καθημερινότητά του στη Γερμανία: «Είναι κοντά μας η Κολονία και το Ντίσελντορφ. Έχεις πολλά πράγματα να κάνεις και είναι αρκετά καλά. Ο καιρός δεν είναι όπως στην Ελλάδα, αλλά τα καταφέρνω. Έχω ανθρώπους δίπλα μου. Λίγες χώρες είναι σαν την Ελλάδα ειδικά αναφορικά με τον καιρό».

Για τα χόμπι του: «Φέτος άλλαξα τα χόμπι μου. Είχα εστιάσει στο ιατρικό κομμάτι. Όταν έχω ελεύθερο χρόνο μου αρέσει να ταξιδεύω και να βλέπω καινούργια πράγματα. Έχω αγαπήσει τη Ρώμη και το Λονδίνο».

Για το αν έχει ως όνειρο να παίξει σε κάποια πομάδα του εξωτερικού: «Η ομάδα που μου αρέσει να βλέπω είναι Μπαρτσελόνα. Είναι ένα όνειρο να παίξω σε αυτή την ομάδα».

Για τα χαρακτηριστικά του ως παίκτη: «Αυτό που μου έχουν πει πολλοί ότι έχω είναι η ωριμότητά μου στο παιχνίδι. Εγώ δεν μπορώ να το καταλάβω. Δεν προσπαθώ να δείχνω ώριμος. Μου βγαίνει απλά στο παιχνίδι μου αυθόρμητα. Πιστεύω και η ταχύτητα που έχω».

Για το τι πρέπει να βελτιώσει: «Είναι αρκετά πράγματα που πρέπει να βελτιώσω. Αρκετές λεπτομέρειες. Ένα παράδειγμα είναι ότι πρέπει να δυναμώσω ανάλογα, χωρίς να χάσω την ταχύτητα. Στη θέση που βρίσκομαι πρέπει να έχεις παιχνίδια στα πόδια σου και εμπειρία. Εγώ δεν μπορώ να το πω με τίποτα».

Για το dna των Ελλήνων αμυντικών: «Υπάρχουν πολλά παιδιά αμυντικοί που παίζουν σε υψηλό επίπεδο. Ο κάθε ποδοσφαιριστής είναι διαφορετικός, αλλά υπάρχει ταλέντο σε ότι αφορά τη μαχητικότητα. Βγάζουν ένα πάθος που τους αναδεικνύει».

Για το κλίμα στην ομάδα και τον στόχο του Τσάμπιονς Λιγκ: «Πέρυσι ήμασταν σε καλύτεροι θέση και ήμασταν σίγουροι για το Τσάμπιονς Λιγκ. Δυστυχώς εμείς το χάσαμε. Τώρα κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Θέλουμε πολύ να αγωνιστούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μας δίνει έξτρα κίνητρο ότι έχουμε τρεις παίκτες στην Εθνική Γερμανίας. Μπορούμε να το καταφέρουμε. Έχουμε μεγάλο κίνητρο».

Για τους παίκτες με τους οποίους είναι πιο «κοντά» στην ομάδα: «Είναι ο Τα, ο Μπελαράμπι, ο Μπέιλι. Γενικά έχω καλές σχέσεις με όλα τα παιδιά. Όλοι είναι φιλικοί και κάνουμε παρέα. Το κλίμα είναι ευχάριστο και αυτό βγαίνει και στο γήπεδο».

Για την παρουσία του στα παιχνίδια του Ολυμπιακού όταν βρίσκεται στην Ελλάδα: «Δεν κρύβεται ότι είμαι Ολυμπιακός. Έχω μεγαλώσει σε αυτή την ομάδα. Είναι ωραίο να τους βλέπεις».

Για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και πως σχολιάζονται στο εξωτερικό: «Στο εξωτερικό δεν το βλέπεις αυτό που έγινε. Όλους τους ποδοσφαιριστές τους απωθεί αυτό. Δεν αισθάνομαι υπερήφανος. Κάποιες φορές αισθάνεσαι και λίγο ντροπή. Σκέφτεσαι γιατί να μην μπορείς και στη χώρα σου να έχεις ένα πρωτάθλημα όπως στη Γερμανία και δεν υπάρχει αυτή η παιδεία».

Για το αν θα μπορέσει το ελληνικό ποδόσφαιρο να βελτιωθεί και να επιστρέψουν στα γήπεδα οι οικογένειες:«Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε μια καλή παρουσία στην Ευρώπη. Δεν είναι χαμένη υπόθεση. Χρειάζεται απλά πολλή προσπάθεια, να υπάρχουν άνθρωποι που να νοιάζονται για το ποδόσφαιρο και όχι για εξωαγωνιστικά ζητήματα».

Για την Εθνική ομάδα και αν έχει μιλήσει με τον ομοσπονδιακό τεχνικό:«Έχουμε μια αρκετά καλή ομάδα και παίκτες. Πιστεύω ότι έχομε πιθανότητες να περάσουμε στο Euro όσο δύσκολο και να φαίνεται. Μιλούσα με το ιατρικό τιμ της Εθνικής, οπότε και ο προπονητής θα είναι ενημερωμένος. Δεν έχουμε μιλήσει για κάτι συγκεκριμένο».

Για το τι ήθελε να γίνει όταν ήταν μικρός: «Πάντα ποδοσφαιριστής, αλλά θα ήθελα να έχω σπουδάσει».

Για το ποιους ανθρώπους θα ήθελε να ευχαριστήσει: «Με εμπιστεύτηκε πριν αγωνιστώ στην πρώτη ομάδα ήταν ο Γρηγόρης Γεωργάτος. Με πίστεψε και ήταν συνέχεια δίπλα μου. Έχουμε ακόμα επαφές. Στις ακαδημίες ήταν πολύ σημαντικό να τον βλέπουν και να μιλάει στα μικρά παιδιά. Μας έδινε κίνητρο και αυτοπεποίθηση. Είχαμε πάρει στην Κ17 και στην Κ20 τέσσερα πρωταθλήματα. Την περίοδο που ήμουν τραυματίας η οικογένειά μου ήταν δίπλα μου. Οι γονείς μου και ο αδερφός μου ο μεγάλος. Ήταν πολύ καιρό δίπλα μου. Ευχαριστώ και την ομάδα που με στήριξε. Επίσης ο Λεωνίδας Παπανικολάου ο φυσιοθεραπευτής και ο Γιώργος Κάγιας. Είμαι ευγνώμων που τους έχω δίπλα μου και σαν φίλους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ