Αυτό είναι το πρωτάθλημα με τους περισσότερους θεατές (pic)

Αυτό είναι το πρωτάθλημα με τους περισσότερους θεατές (pic)

Μπορεί οι αγγλικές ομάδες να «σάρωσαν» τα πάντα στο διάβα τους, αλλά η Μπουντεσλίγκα... τραβάει περισσότερο κόσμο!

Οι βρετανικές ομάδες κυριάρχησαν στα ευρωπαϊκά κύπελλα, με τους τελικούς των Champions League και Europa League να εξελίσσονται σε αγγλικοί εμφύλιοι.

Συγκεκριμένα, στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε στην Μαδρίτη, η Λίβερπουλ κέρδισε την Τότεναμ με 2-0 και κατέκτησε τον 6ο ευρωπαϊκό της τίτλο. Από την άλλη, στον τελικό του Europa League, που διεξήχθη στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, η Τσέλσι επικράτησε της Αρσεναλ με το εντυπωσιακό 4-1 και πρόσθεσε ένα ακόμα ευρωπαϊκό τρόπαιο στην πλούσια τροπαιοθήκη της.

Με βάση, λοιπόν, τα παραπάνω στοιχεία, θα πίστευε κανείς ότι η Πρέμιερ Λιγκ θα είναι το πρωτάθλημα με τους περισσότερους θεατές. Και όμως, κάτι τέτοιοι δεν ισχύει, καθώς το πρωτάθλημα το οποίο έχει το μεγαλύτερο μέσο όρο θεατών είναι η Μπουντεσλίγκα!

Συγκεκριμένα, στην Μπουντεσλίγκα ο μέσος όρος θεατών είναι 43.879, με την Πρέμιερ Λιγκ να βρίσκεται στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας με 38.495. Στην τρίτη θέση είναι η ισπανική Λα Λίγκα, αλλά με χαοτική διαφορά και μόλις 26.771 θεατές κατά μέσο όρο . Στην τέταρτη θέση η Serie A με 23.848 και στην πέμπτη η Ligue 1 με 22.575.

Οι αγγλικές ομάδες μπορεί να «σάρωσαν» τα πάντα στο διάβα τους και να είχαν το απόλυτο στα ευρωπαϊκά κύπελλο, αλλά οι γερμανικές… τραβάνε περισσότερο κόσμο.

Δείτε τη σχετική λίστα:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

The average attendance in the top 5 leagues in 2018/19 🏟👏

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Onefootball (@onefootball) στις

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ