Πάτερμπορν- Μπάγερν Μονάχου 2-3

Πάτερμπορν- Μπάγερν Μονάχου 2-3

Η Μπάγερν Μονάχου πέρασε δύσκολα από την έδρα της Πάτερμπορν (3-2) και εκμεταλλευόμενη την εντός έδρας ήττα της Λειψίας (1-3 από Σάλκε), βρέθηκε στην κορυφή της Μπουντεσλίγκα. Μεγάλα «διπλά» πέτυχαν Λεβερκούζεν, Γκλάντμπαχ και Βόλφσμπουργκ.

Η Μπάγερν Μονάχου πέρασε δύσκολα από την έδρα της Πάτερμπορν (3-2) και εκμεταλλευόμενη την πρώτη ήττα της Λειψίας (1-3 από Σάλκε) στο πρωτάθλημα, την προσπέρασε στην κορυφή, για την 6η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα.

Η ομάδα του Νίκο Κόβατς ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο το ματς και μπορεί ο Λεβαντόφσκι να μην κατάφερε να πετύχει ένα από τα ευκολότερα γκολ στην καριέρα του (5′), αλλά ο Σερζ Γκνάμπρι άνοιξε το σκορ στο 15′, γράφοντας το 1-0. Οι Βαυαροί στο 56′ πέτυχαν και δεύτερο τέρμα, με τον Γερμανό να προσφέρει έτοιμο γκολ στον Κουτίνιο για το 2-0. Ο Βραζιλιάνος παράλληλα σκόραρε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική.

Η Μπάγερν έριξε στροφές ενόψει και της αναμέτρησης με την Τότεναμ στο Λονδίνο και λίγο έλειψε να το πληρώσει. Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 1-2 με όμορφο διαγώνιο σουτ του Πρόγκερ (68’), χάνοντας ακόμα μία ευκαιρία για το 2-2.

Ο Λεβαντόφσκι με το 10ο φετινό του γκολ σε 6 παιχνίδια αποκατέστησε την τάξη και έδωσε ξανά αέρα δύο τερμάτων (79’) στους φιλοξενούμενους, όμως ο Κόλινς μείωσε εκ νέου σε 2-3 (84′). Οι γηεδούχοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν, αλλά οι Βαυαροί «κράτησαν» και έπιασαν κορυφή.

Η Λειψία έπεσε για πρώτη φορά τη φετινή χρονιά από την κορυφή, με την εξαιρετική Σάλκε να περνάει «αέρας» (1-3) από την έδρα της ομάδας του Γιούργκεν Νάιγκελσμαν και να ανεβαίνει στη δεύτερη θέση. Σανέ, Χαρίτ και Ματοντό ήταν οι σκόρερ της αναμέτρησης, με τους γηπεδούχους απλώς να πετυχαίνουν το γκολ της τιμής με σουτ του Φόρσμπεργκ (κακή αντίδραση Νίμπελ) στο 83′.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, η Λεβερκούζεν νίκησε 3-0 εκτός έδρας την Άουγκσμπουργκ, ενώ με το ίδιο σκορ πέρασε και η Γκλάντμπαχ από το «σπίτι» της Γκλάντμπαχ. Τέλος η Βόλφσμπουργκ πέτυχε το πέμπτο διπλό της ημέρας (1-0), με τον Τισεράν στο 9′ να χαρίζει τη νίκη στους «λύκους» στην έδρα της Μάιντζ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Άουγκσμπουργκ – Μπάγερ Λεβερκούζεν 0-3

(35’ αυτ. Νιντερλέχνερ, 75’ Φόλαντ, 84’ Χάβερτς)

Χόφενχαϊμ – Γκλάντμπαχ 0-3

(43’ Πλεά, 65’ Τουράμ, 83’ Νόιχαους)

Μάιντς – Βόλφσμπουργκ 0-1

(9’ Τισεράν)

Λειψία – Σάλκε 1-3

(83’ Φόρσμπεργκ / 29’ Σανέ, 43’ πεν. Χαρίτ, 58’ Ματοντό)

Πάντερμπορν – Μπάγερν Μονάχου 2-3

(68’ Πρόγκερ, 84’ Κόλινς / 15’ Γκνάμπρι, 56’ Κοουτίνιο, 79’ Λεβαντόφσκι)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ