Μάριο Γκόμεζ : Επέστρεψε στη Στουτγκάρδη

Μάριο Γκόμεζ : Επέστρεψε στη Στουτγκάρδη

Στην ομάδα που ξεκίνησε την τεράστια καριέρα του θα επιστρέψει ο Γερμανός επιθετικός.

Το μεγάλο come-back της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου πήρε σάρκα και οστά, με τον Μάριο Γκόμεζ να επιστρέφει στην ομάδα που τον ανέδειξε, τη Στουτγκάρδη. Ο Γερμανός σέντερ φορ αποφάσισε να αφήσει τη Βόλφσμπουργκ για να φορέσει και πάλι τη φανέλα της  πρώτης του ποδοσφαιρικής αγάπης, υπογράφοντας συμβόλαιο μέχρι το 2020.

Ο 32χρονος επιθετικός ξεκίνησε από τη δεύτερη ομάδα της Στουτγκάρδης την επαγγελματική του καριέρα το 2003, αγωνιζόμενος παράλληλα και σε ορισμένα ματς της πρώτης. Το ταλέντο του στο σκοράρισμα φάνηκε από νωρίς και έμεινε στη γερμανική ομάδα μέχρι το 2009 έχοντας μεγαλουργήσει με αυτή. Συγκεκριμένα, συνέβαλε τα μέγιστα στην για να γίνει πρωταθλήτρια Γερμανίας το 2007, σκοράροντας 14 γκολ σε 25 εμφανίσεις. Συνολικά με τους Σουηβούς, σκόραρε 63 γκολ σε 121 συμμετοχές, τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα στην οποία αγωνίστηκε.

https://twitter.com/VfB/status/944130301911097345

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της Στουτγκάρδης, ο Super Mario εξέφρασε τη χαρά του που επέστρεψε στον σύλλογο, λέγοντας ότι:«Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω πίσω στο σπίτι, εκεί που όλα ξεκίνησαν. Τις τελευταίες μέρες ένιωσα ότι θέλω διακαώς να επιστρέψω στη Στουτγκάρδη. Είμαι πάλι πλέον στην ομάδα με την οποία κατέκτησα το πιο τρελό πρωτάθλημα της καριέρας μου το 2007!

Όταν με την Εθνική Γερμανίας είχαμε παίξει εναντίον της Νορβηγίας τον Σεπτέμβρη σε αυτό το στάδιο (σ.σ. στο Mercendes-Benz Arena της Στουτγκάρδης είχε γίνει το ματς για τα προκριματικά του Μουντιάλ), είχα πει ότι ήταν πολύ σημαντικό για μένα που έπαιξα εδώ.

Φυσικά, γνωρίζω ότι οι προσδοκίες είναι μεγάλες και η κατάσταση φέτος είναι δύσκολη. Θα δώσουμε τα πάντα για να μείνουμε στην κατηγορία. Ο στόχος μου είναι να παίξω στο Μουντιάλ και θα κάνω ό,τι είναι δυνατό γι’ αυτό. Ανυπομονώ να παίξω, να συναντήσω τους συμπαίκτες μου, την πόλη και τους φιλάθλους της ομάδας.»

Τη σκυτάλη στις δηλώσεις πήρε ο προπονητής της Στουτγκάρδης, Χάνες Γουλφ. Ο 36χρονος Γερμανός τεχνικός τόνισε: «Χαίρομαι που αποκτήσαμε τον Μάριο Γκόμεζ. Θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ενσωματωθεί στην ομάδα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Είμαστε σίγουροι πως θα μας βοηθήσει στο δεύτερο μισό της σεζόν και ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί του.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού συλλόγου, Μίκαελ Ρέσκε είπε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την επιστροφή του Μάριο και εκείνος είναι ενθουσιασμένος. Έχει μεγάλο κίνητρο να πρωταγωνιστήσει, καθώς επέστρεψε σε μια ομάδα που αποτελεί πατρίδα του. Το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε στις τάξεις μας έναν χαρισματικό σκόρερ, γεγονός που είναι ζωτικής σημασίας για την ομάδα.

Να αναφέρουμε τέλος, πως η Στουτγκάρδη επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια του γερμανικού ποδοσφαίρου έπειτα από την περιπλάνησή της στη δεύτερη κατηγορία τη σεζόν 2016/17. Όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια, δυσκολεύεται πολύ στο πρωτάθλημα και τερματίζει στις τελευταίες θέσεις της Bundesliga. Τη δεδομένη στιγμή βρίσκεται στη 14η θέση με 17 βαθμούς, δύο μόλις περισσότερους από τη 16η Βέρντερ Βρέμης. Συνεπώς, ο Μάριο Γκόμεζ θα αναλάβει ένα δύσκολο έργο, ωστόσο όπως δήλωσε και εκείνος, θα κάνει τα πάντα για να πετύχει η ομάδα τον στόχο της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ