Μπάγερν Μονάχου- Ουνιόν Βερολίνου 2-1

Μπάγερν Μονάχου- Ουνιόν Βερολίνου 2-1

Η Μπάγερν Μονάχου επιβλήθηκε 2-1 της Ουνιόν Βερολίνου και επέστρεψε στις νίκες έπειτα από δύο συνεχόμενες «γκέλες». Πάτησαν και πάλι κορυφή οι Βαυαροί, ρεκόρ ο Λεβαντόφσκι, ισόπαλο χωρίς γκολ το ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ.

Η Μπάγερν Μονάχου, έπειτα από δύο συνεχόμενες απώλειες βαθμών, επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας πιο εύκολα από ό, τι δείχνει το σκορ, 2-1 της Ουνιόν Βερολίνου.

Επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας η ομάδα του Νίκο Κόβατς, ξεπέρασε την επίδοση Ομπαμεγιάνγκ ο Λεβαντόφσκι (σκόραρε και στις 9 πρώτες αγωνιστικές ο Πολωνός). Ισόπαλο το ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ, χωρίς γκολ (0-0) Σάλκε και Ντόρτμουντ.

Οι Βαυαροί άνοιξαν το σκορ με το δεύτερο γκολ του Παβάρ στο φετινό πρωτάθλημα, 13 λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, παίρνοντας κεφάλι στο σκορ. Η ομάδα του Κόβατς «έκατσε» πάνω στο προβάδισμά της και δεν άσκησε έντονη πίεση στην Ουνιόν, η οποία δυσκολευόταν να βγει από τα καρέ της.

Το 2-0 ήρθε από τον συνήθη ύποπτο, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στο 53′, με τον Πολωνό killer να ξεπερνάει την επίδοση ρου Ομπαμεγιάνγκ, με γκολ σε 8 συνεχόμενα παιχνίδια, κάνοντας το 9 στα 9 στη φετινή Bundesliga, ενώ σκόραρε για 13ο συνεχόμενο ματς συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις. Παράλληλα έφτασε τα 13 γκολ στο πρωτάθλημα.

Οι Βαυαροί είχαν και άλλες ευκαιρίες με τους Λεβαντόφσκι, Γκνάμπρι και πέτυχαν ακόμη ένα στο 83′ με τον Πολωνό φορ, αλλά αυτή τη φορά ακυρώθηκε ύστερα από υπόδειξη VAR. Η Ουνιόν μείωσε σε 2-1 με πέναλτι του Πόλτερ στο 86′, αλλά δεν ήταν αρκετό για να πάρει το βαθμό.

Μπάγερν (Νίκο Κόβατς): Νόιερ, Μπόατενγκ, Κίμιχ, Παβάρ, Πέρισιτς (78′ Τολισό), Τιάγκο, Κουτίνιο (86′ Γκορέτσκα), Ντέιβις, Μίλερ, Κομάν (65′ Γκνάμπρι), Λεβαντόφσκι

Ουνιόν Βερολίνου (Ουρς Φίσερ): Γκίκιεβιτς, Σούμποτιτς, Τρίμελ, Λεντς, Φρίντριχ, Γκέντνερ, Κρόος (60′ Μπέκερ), Αντριχ, Μπίτλερ, Αντερσον (67′ Πόλτερ), Ινγκβαρτσεν (66′ Ούτζα).

Χωρίς γκολ ολοκληρώθηκε το μεγάλο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ. Η Σάλκε ήταν πολύ καλύτερη, όμως δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε, έχοντας δύο δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο με τους Σανέ στο 28’ και Σερντάρ στο 33’.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν πολύ κακή εμφάνιση επιθετικά και απείλησαν ελάχιστα την εστία του Νίμπελ, ΄με το τελικό 0-0 να αδικεί την ομάδα του Βάγκνερ.

Στα άλλα παιχνίδια η Φράιμπουργκ νίκησε 2-1 τη Λειψία και συνεχίζει στις υψηλές πτήσεις, ενώ η Χόφενχαϊμ πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα, περνώντας από την έδρα της Χέρτα με σκορ 3-2.

Τέλος η Πάντερμπορν σημείωσε την πρώτη νίκη της στο πρωτάθλημα, επικρατώντας της Φορτούνα με σκορ 2-0.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μπάγερν Μονάχου-Ουνιόν Βερολίνου 2-1
(13′ Παβάρ, 53′ Λεβαντόφσκι – 86′ Πόλτερ πεν)

Χέρτα Βερολίνου-Χόφενχαϊμ 2-3
(55′ Λουκεμπάκιο, 69′ Καλού – 33′ Λοκάντια, 38′ Κράμαριτς, 79′ Χέμπνερ)

Φράιμπουργκ-Λειψία 2-1
(45’+2′ Χέφλερ, 90′ Πέντερσεν – 90+2′ Κλόστερμαν)

Σάλκε-Μπορούσια Ντόρτμουντ 0-0

Πάντερμπορν-Φορτούνα Ντίσελντορφ 2-0
(43′ Σαμπίρι, 64′ Σονλαου)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ