Χάνσι Φλικ: Ο «επαγγελματίας 2ος» που δεν είχε προπονήσει από το 2005, κουμάντο στην Μπάγερν της καρδιάς του!

Χάνσι Φλικ: Ο «επαγγελματίας 2ος» που δεν είχε προπονήσει από το 2005, κουμάντο στην Μπάγερν της καρδιάς του!

Από «προσωρινός» στο ματς με τον Ολυμπιακό, μόνιμος στην Μπάγερν και με ρεκόρ! Η τρελή πορεία του Χάνσι Φλικ έως τον πάγκο των Βαυαρών!

Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού. Σοφά τα λόγια. Ρωτήστε και τον Χανς-Ντίτερ Φλικ να σας πει. Να σας διηγηθεί πώς η ζωή κάνει κύκλους. Και πώς μια ταμπέλα «προσωρινού», μπορεί να σε μονιμοποιήσει στο πρώτο «μαγαζί» της… πιάτσας. Πώς από εκεί που ήσουν μόνιμα «2ος», μόνιμα στις σκιές, βρίσκεις το timing, την ετοιμότητα, το ψυχικό σθένος να γίνεις πρώτος. Και να μείνεις εκεί. Οπως κατάφερε να κάνει από το… πουθενά ο 55χρονος τεχνικός.

Την Παρασκευή 3 Απριλίου η Μπάγερν Μονάχου ανακοίνωσε το προφανές: Ο Χάνσι Φλικ υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τους Βαυαρούς, έως το καλοκαίρι του 2023. Οχι για βοηθός ή για… βοηθητικός. Αλλά για να «τρέξει» το πρότζεκτ της μεγαλύτερης ομάδας της Γερμανίας. Να συνεχίσει να κάνει ό,τι κάνει από τις 6 Νοεμβρίου και το εντός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Οταν ανέλαβε τους Βαυαρούς για πρώτη φορά, αντικαθιστώντας «προσωρινά» τον Νίκο Κόβατς στον πάγκο της Μπάγερν. Ο Φλικ είδε τον Λεβαντόφσκι (69′) και τον Πέρισιτς (89′) να του χαρίζουν την πρώτη νίκη του ως πρώτου προπονητή από το 2005, όταν είχε για τελευταία φορά την ταμπέλα του head coach.

Ο Φλικ έκανε το καλύτερο ξεκίνημα προπονητή στους «βαυαρούς» την τελευταία 5ετία. Σε 21 παιχνίδια μετράει 18 νίκες μία ισοπαλία και μόλις δύο ήττες. Κυρίως, όμως, νίκησε στη… μάχη των αποδυτηρίων. Κέρδισε τους παίκτες. Επανέφερε την τάξη, την ηρεμία, την πίστη των ποδοσφαιριστών στο πλάνο. Τη θετική αύρα. Τα αποδυτήρια «ψήφισαν» Φλικ. Και ο Φλικ κέρδισε την ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί. Οτι αντέχει.

ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΜΠΑΓΕΡΝ

Ο Φλικ αγωνίστηκε ως παίκτης στην θέση του μέσου. Στην Μπάγερν Μονάχου είχε αγωνιστεί και ως παίκτης αγωνιζόμενος 104 φορές (και σύνολο πέντε τερμάτων) από το 1985 ως το 1990, με την οποία και κατέκτησε το πρωτάθλημα συνολικά τέσσερις φορές (1986, 1987, 1989 και 1990), καθώς και το Κύπελλο Γερμανίας το 1986.

Συμμετείχε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης του 1987, στον οποίον η Μπάγερν ηττήθηκε από την Πόρτο.

Από εκεί και πέρα έπαιξε με την Κολωνία, αλλά το 1993 αναγκάστηκε να βάλει τέλος στην επαγγελματική καριέρα του, έπειτα από τραυματισμό του.

Η ΠΡΩΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Ηταν δεδομένο ότι ο Φλικ θα γίνει προπονητής. Το είχε αποφασίσει. Και αυτό έκανε πράξη. Το 1996 ανέλαβε την Βικτόρια Μπάμενταλ ως παίκτης-τεχνικός και από εκεί ξεκίνησε η καριέρα του. Σε 122 παιχνίδια μέτρησε 44 νίκες, 33 ισοπαλίες και 45 ήττες. Το 2000 συνέχισε την προπονητική του καριέρα στη Χόφενχαϊμ, στην τρίτη γερμανική κατηγορία. Εμεινε στον σύλλογο πέντε χρόνια και σε 196 ματς είχε απολογισμό 88 νίκες, 46 ισοπαλίες και 62 ήττες.

ΜΟΝΙΜΟΣ «ΒΟΗΘΟΣ»

Από το καλοκαίρι του 2006 και μετά συνέχισε να δουλεύει ως βοηθός προπονητής! Ηταν βοηθός (των Τραπατόνι και Ματέους) στη Σάλτσμπουργκ, ενώ στη συνέχεια έγινε τεχνικός διεθυντής του συλλόγου. Το 2006 ο Γιακίμ Λεβ τον πήρε βοηθό προπονητή στην εθνική Γερμανίας. Με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος το 2014. Μάλιστα την ίδια χρονιά αναβαθμίστηκε, καθώς ανέλαβε καθήκοντα αθλητικού διευθυντή της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Καθήκοντα που άφησε το 2017, όταν η Μπάγερν τον επέλεξε για βοηθό του Νίκο Κόβατς.

Πλέον, η Μπάγερν διατήρησε την παράδοση. Αφησε τα ηνία της στα χέρια ενός δικού της παιδιού. Οπως κάνει πάντα. Εμπιστοσύνη στην οικογένεια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ