Το πλάνο της Μπουντεσλίγκα: Αγώνες Μάιο-Ιούνιο, χωρίς κόσμο για όλο το 2020!

Το πλάνο της Μπουντεσλίγκα: Αγώνες Μάιο-Ιούνιο, χωρίς κόσμο για όλο το 2020!

Οι ομάδες της Μπουντεσλίγκα επιστρέφουν στις προπονήσεις, με τους ανθρώπους της διοργανώτριας Αρχής να έχουν θέσει επί τάπητος το σχέδιό τους για να ολοκληρωθεί η σεζόν μέχρι τα τέλη Ιουνίου!

Στην τηλεδιάσκεψη της UEFA με τις 55 ενώσεις – μέλη της είχε γίνει σαφές ότι άπαντες θα κάνουν τα πάντα για να ολοκληρωθούν τα εγχώρια πρωταθλήματα, αλλά και οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ολοι θέλουν να ολοκληρωθούν, ακόμα και αν χρειαστεί να γίνουν τα ματς χωρίς κόσμο. Οπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ από το εξωτερικό, το πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει πρώτο και ουσιαστικά θα… δείξει τον δρόμο στα υπόλοιπα είναι η Μπουντεσλίγκα!

Ο διευθύνων σύμβουλος της διοργανώτριας αρχής στη Γερμανία μίλησε στους «New York Times» για το σχέδιο και τον τρόπο επανέναρξης του πρωταθλήματος. Οι ομάδες σιγά – σιγά επιστρέφουν στις προπονήσεις και το πλάνο των ανθρώπων της Μπουντεσλίγκα είναι τα παιχνίδια να διεξαχθούν Μάιο – Ιούνιο και η διοργάνωση να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 30/6. Μάλιστα, τα παιχνίδια θα διεξάγονται κανονικά στις έδρες των ομάδων, ωστόσο, έγινε σαφές ότι οι αγώνες θα γίνονται χωρίς την παρουσία φιλάθλων, λόγω του κορωνοϊού.

Τα ματς θα καλύπτονται από την τηλεόραση και μάλιστα είναι πολύ πιθανό τα παιχνίδια να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών για όλο το 2020! Δηλαδή και οι αγώνες της επόμενης σεζόν, μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, να γίνονται χωρίς κόσμο. Μόνο με τηλεοπτική μετάδοση! Είναι σημαντικό να αναφέρουμεότι αυτή η πρακτική θα εφαρμοστεί σε ένα πρωτάθλημα, που κόβει χιλιάδες εισιτήρια κάθε εβδομάδα. Είναι μάλιστα η πρώτη λίγα σε εισιτήρια στον κόσμο.

«Χρειάζονται περίπου 240 άνθρωποι για κάθε παιχνίδι. Αυτό το νούμερο περιλαμβάνει παίκτες, προπονητές, τα σταφ των ομάδων και όσους είναι απαραίτητοι για να γίνει ένα ματς, συμπεριλαμβανομένων και των ανθρώπων για τις τηλεοπτικές μεταδόσεις», είπε αρχικά ο διευθύνων σύμβουλος της Μπουντεσλίγκα. Και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, κάνοντας μια δυσοίωνη πρόβλεψη. «Θα καταρρεύσει το σύστημα. Δεν θα γίνουν μεγάλες μεταγραφές αυτό το καλοκαίρι. Οι μάνατζερ και οι ομάδες θα καταλάβουν ότι τα χρήματα δεν έρχονται… αυτόματα κάθε μήνα από τον ουρανό», επισήμανε ο Κρίστιαν Σέιφερτ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Γερμανία είναι 5η χώρα στον κόσμο με τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, ωστόσο, το ποσοστό θνησιμότητας είναι πολύ μικρό. Πιο συγκεκριμένα, περισσότεροι από 109,000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον Covid-19 και έχουν πεθάνει 2.100 άνθρωποι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ