Το ποδόσφαιρο νίκησε και επιστρέφει

Το ποδόσφαιρο νίκησε και επιστρέφει

Η Bundesliga είναι η πρώτη που... σπάει το λουκέτο και οι ομάδες της μπαίνουν στο γήπεδο για να συνεχίσουν το πρωτάθλημα, σε μια απόδειξη πως το ποδόσφαιρο νίκησε και είναι εδώ για να το απολαύσουμε ξανά.

Πέρασαν δύο μήνες. Στις 11 Μαρτίου η Γκλάντμπαχ επικρατούσε με 2-1 της Κολωνίας και παρέμενε στο κόλπο για τον τίτλο, μειώνοντας στους έξι τη διαφορά της από την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου. Στους 55 η Μπάγερν, στους 51 η Ντόρτμουντ, στους 50 η Λειψία, στους 49 η Γκλάντμπαχ. Εννιά αγωνιστικές πριν το φινάλε, τη στιγμή που η μάχη… φούντωνε για τα καλά, ανακοινώθηκε το λουκέτο και σε αυτό το πρωτάθλημα. Στις 13 Μαρτίου ήρθε η ανακοίνωση της ομοσπονδίας. Το ποδόσφαιρο κατέβασε ρολά όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Τους τελευταίους δύο μήνες τα όσα έγιναν είναι κοσμοϊστορικά. Ο κορωνοϊός εξαπλώθηκε, οι μεγάλες διοργανώσεις όπως το EURO, αναβλήθηκαν, ο αθλητισμός… νέκρωσε. Η Ευρώπη μετρούσε νεκρούς και σκέψη για οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα δεν υπήρχε. Έμεινε το πρωτάθλημα της Λευκορωσίας, που συνεχίζεται κανονικά ακόμα και σήμερα και δεν μπήκε σε διαδικασία να σταματήσει και ορισμένες άλλες χώρες, όπως το Τουρκμενιστάν ή το Βιετνάμ για να κρατάνε ζωντανό το… στοιχηματικό ενδιαφέρον.

Δύο μήνες μετά, το ποδόσφαιρο έχει μπει σε μια διαδικασία… ανατροπής. Ναι, ο κορωνοϊός νίκησε. Αλλά μονάχα στο πρώτο ματς. Ο επαναληπτικός θα έκρινε το αποτέλεσμα. Και το ποδόσφαιρο στον επαναληπτικό δείχνει πως το… γυρίζει. Πως επιβιώνει. Πως κερδίζει και ετοιμάζεται να προσφέρει ξανά σε όλους μας το θέαμα που έλειψε σε εκατομμύρια φιλάθλους ανά τον κόσμο. Με την Bundesliga να δείχνει τον δρόμο και τους υπόλοιπους να ετοιμάζονται να ακολουθήσουν.

Οι ισπανικές ομάδες έχουν επιστρέψει στις προπονήσεις, οι ιταλικές το ίδιο, οι δικές μας το ίδιο. Στην Ελλάδα θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα η επανέναρξη του πρωταθλήματος, στο Δ.Σ. της Superleague. Στην Ιταλία πάνε για 13 Ιουνίου. Η Premier League είναι στην τελική ευθεία. Η Δανία επιστρέφει στις 29 Μαΐου. Η Πολωνία την ίδια μέρα. Η Ουγγαρία στις 30. Η Ελβετίου στις 8 Ιουνίου. Η Σουηδία στις 14, πιθανότατα και η Τουρκία.

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν δήλωσε πως θα έχουμε δράση ξανά στο 80% των πρωταθλημάτων και κατηγόρησε τη Γαλλία για τη βιαστική της απόφαση να βάλει οριστικό… λουκέτο. Το Champions League και το Europa League έχουν ήδη ημερομηνίες Αυγούστου. Όλα γυρίζουν στην κανονικότητα. Έστω και χωρίς φιλάθλους στις εξέδρες. Έστω και με προπονήσεις με μέτρα ασφαλείας. Έστω και με μάσκες. Με γάντια. Αλλά το ποδόσφαιρο προχωρά. Νικάει. Μας δίνει και πάλι τη διασκέδαση που στερηθήκαμε. Μας δίνει το… φάρμακο μας. Άλλωστε, ακόμα και στη δική μας δουλειά, το ποδόσφαιρο είναι εκείνο που μας έκανε να την ακολουθήσουμε. Αυτό μας δίνει… ψωμί να φάμε.

Από ποιο σημείο επανεκκινεί η Bundesliga

Έχουν παιχτεί 25 αγωνιστικές και όλα είναι ανοιχτά για τον τίτλο. Μπάγερν 55, Ντόρτμουντ 51, Λειψία 50, Γκλάντμπαχ 49, Λεβερκούζεν 47. Μάχη για τον τίτλο, μάχη για την έξοδο στο Champions League, μάχη και για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Το Σάββατο το μεσημέρι οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι θα κάτσουν στους καναπέδες τους και θα απολαύσουν την επιστροφή του ποδοσφαίρου. Στις 16:30 το κυρίως πιάτο: Χόφενχαϊμ – Χέρτα, Άουγκσμπουργκ – Βόλφσμπουργκ, Ντόρτμουντ – Σάλκε, Ντίσελντορφ – Πάντερμπορν, Λειψία – Φράιμπουργκ. Στις 19:30 το Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Γκλάντμπαχ. Την Κυριακή στις 16:30 το Κολωνία – Μάιντζ, στις 19:00 το Ουνιόν Βερολίνου – Μπάγερν Μονάχου, με το πρόγραμμα να κλείνει τη Δευτέρα 18 Μαΐου με το Βέρντερ Βρέμης – Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Το ποδόσφαιρο είναι εδώ. Ξεκινά και πάλι. Προσδεθείτε και καλή (μας) διασκέδαση…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ