Bundesliga: Αδειάζει η κλεψύδρα για την σέντρα

Bundesliga: Αδειάζει η κλεψύδρα για την σέντρα

Η Bundesliga είναι το πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο οποίο επιστρέφει η αγωνιστική δράση, με την ανυπομονησία όλων των ποδοσφαιροφίλων για δράση να φτάνει σιγά-σιγά στο τέλος της.

Ο κορωνοϊός σταμάτησε τα πάντα. Ο παγκόσμιος αθλητισμός διακόπηκε και πλέον σιγά σιγά οι ομάδες και Λίγκες ανά την Ευρώπη κάνουν ότι μπορούν για να επιστρέψουν στην κανονικότητα τα πρωταθλήματα.

H Βundesliga θα είναι το πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα έχει και πάλι σέντρα. Ένα από τα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα σε εξέλιξη των τελευταίων ετών διακόπηκε από την πανδημία του κορωνοϊού. Τέσσερις ομάδες με απόσταση 6 βαθμών στην μάχη για τον τίτλο , εννιά αγωνιστικές πριν από το τέλος. Στους 55 η Μπάγερν, στους 51 η Ντόρτμουντ, στους 50 η Λειψία, στους 49 η Γκλάντμπαχ. Αυτό ήταν το σημείο που σταμάτησε το γερμανικό πρωτάθλημα πριν την εξάπλωση του Covid 19.

Πλέον, η Bundesliga μετά από σχεδόν δυο μήνες απουσίας, μπαίνει και πάλι στα σπίτια μας. Το ξεκίνημα θα είναι κάτι παραπάνω από χορταστικό, καθώς στο πρώτο «πιάτο» της 26ης αγωνιστικής θα περιλαμβάνει πέντε παιχνίδια (όλα την ίδια ώρα), ένα εκ των οποίων θα είναι το ντέρμπι της Κοιλάδας του Ρουρ. Πέρα από το κίνητρο του γόητρου που χαρακτηρίζει το εν λόγω παιχνίδι, η Ντόρτμουντ θέλει την νίκη έτσι ώστε να πλησιάσει και πάλι την Μπάγερν Μονάχου στον έναν βαθμό, ενώ οι Βασιλικοί Μπλε θέλουν το θετικό αποτέλεσμα έτσι ώστε να διακόψουν το σερί έπτα αγώνων χωρίς νίκη που είχαν πριν την διακοπή.

Κάτι ανάλογο με την Ντόρτμουντ θέλει να κάνει και η Λειψία. Οι Κόκκινοι Ταύροι θέλουν την νίκη κόντρα στην Φράιμπουργκ έτσι ώστε να μην χάσουν την επαφή τους με την κορυφή και την Μπάγερν Μονάχου. Ο Τίμο Βέρνερ έχει την δυνατότητα να γράψει ιστορία, καθώς αν καταφέρει να σκοράρει θα γίνει ο πρώτος σκόρερ του συλλόγου, με 89 τέρματα. Αργότερα το Σάββατο (19:30), επικίνδυνη αποστολή θα έχει η Γκλάντμπαχ η οποία δοκιμάζεται στην έδρα της Αίντραχτ στην Φρανκφούρτη, με την Μπορούσια να θέλει τους τρεις βαθμούς της νίκης για να κρατήσει ακέραιες τις πιθανότητες της για τον τίτλο.

Αύριο Κυριακή (17/5), στις 19:00 θα είναι η ώρα της Μπάγερν Μονάχου να επιστρέψει στη δράση απέναντι στην Ουνιόν Βερολίνου, θέλοντας να διατηρήσει ή ακόμα και να αυξήσει την υπέρ της διαφορά από τους ανταγωνιστές της, ενώ η αγωνιστική κλείνει την Δευτέρα κόντρα στην Βέρντερ Βρέμης και την Λέβερκουζεν, οι οποίες «καίγονται» για βαθμούς για διαφοερετικούς λόγους.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο, 16/05
Ντόρτμουντ – Σάλκε (16:30)
Λειψία – Φράιμπουργκ (16:30)
Χοφενχάιμ – Χέρτα(16:30)
Φορτούνα Ντίσελντορφ – Πάντεμπορν (16:30)
Αουγκσμπουργκ – Βόλφσμπουργκ (16:30)
Αϊντραχτ Φρανκούρτης – Γκλάντμπαχ (19:30)

Κυριακή, 17/05
Κολωνία – Μάιντζς (16:30)
Ουνιόν Βερολίνου – Μπάγερν Μονάχου (19:30)

Δευτέρα, 18/05
Βέρντερ Βρέμης – Λεβερκούζεν (21:30)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ