Βόλφσμπουργκ – Ντόρτμουντ 0-2

Βόλφσμπουργκ – Ντόρτμουντ 0-2

Γκερέιρο και Χακίμι καθάρισαν την μπουγάδα για την Ντόρτμουντ που επικράτησε με 2-0 της Βόλσφσπουργκ εκτός έδρας και πλησίασε ξανά στον πόντο την Μπάγερν. Νίκη τριάδας για τη Λεβερκούζεν με 3-1 στην έδρα της Γκλάντμπαχ.

Την έκτη της σερί νίκη στην Bundesliga πέτυχε η Μπορούσια Ντόρτμουντ καθώς επικράτησε με 2-0 της Βόλφσμπουργκ εκτός έδρας και πλησίασε ξανά στον πόντο την Μπάγερν που το βράδυ υποδέχεται την Άιντραχτ. Οι Βεστφαλοί δείχνουν πως δεν έχουν επηρεαστεί καθόλου από τη δίμηνη διακοπή λόγω πανδημίας και μετά την 4αρα του προηγούμενου Σαββάτου κόντρα στη Σάλκε, συνέχισαν απτόητοι και στην «Volkswagen Arena».

Η είδηση για την Ντόρτμουντ ήταν ότι νίκησε όχι μόνο χωρίς να σκοράρει ο Χάαλαντ, αλλά βρίσκοντας και τα δύο της γκολ από τα πλάγια μπακ. Αρχικά, στο 32′ ο Γκερέιρο ήταν αυτός που ύστερα από εκπληκτική ομαδική συνεργασία και ασίστ του Αζάρ σκόραρε από κοντά για το 1-0.

Η Ντόρτμουντ δεν ήταν τόσο εντυπωσιακή όσο στο ματς με τη Σάλκε, παρ’ όλα αυτά, έφτασε και σε δεύτερο γκολ κλειδώνοντας τη νίκη, στο 78′. Ο Σάντσο έδωσε όμορφα για τον Χακίμι που με διαγώνιο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Στο 83ο λεπτό η Βόλφσμπουργκ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κλάους.

Βόλφσμπουργκ: Κάστελς, Ρουσιγιόν (64’ Κλάους), Εμπαμπού, Μπρουκς, Πόνγκρατσιτς, Μεχμέντι (85’ Ζοάο Βίκτορ), Άρνολντ, Στέφεν, Σλάγκερ, Γκίντσεκ (64’ Μπρέκαλο), Βέγκχορστ

Ντόρτμουντ: Μπίρκι, Χούμελς (46’ Τσαν), Ακανζί, Χακίμι, Γκερέιρο (83’ Σμέλτσερ), Πίστσεκ, Ντιλέινι (83’ Μπελάρντι), Νταούντ, Αζάρ (79’ Ρέινα), Μπραντ (65’ Σάντσο), Χάαλαντ

Σπουδαίο διπλό με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κάι Χάβερτς για τη Λεβερκούζεν. Ο 20χρονος άσος με δύο γκολ οδήγησε τις «ασπιρίνες» σε μεγάλη νίκη με 3-1 επί της Γκλάντμπαχ την οποία προσπέρασαν στη βαθμολογία και ανέβηκε στην τρίτη θέση.

Το σκορ άνοιξε στο 7′ όταν ο Μπελαράμπι έβγαλε όμορφη ασίστ από δεξιά για τον Χάβερτς που πλάσαρε ιδανικά τον Ζόμερ κι έκανε το 0-1. Στο 41 οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το 1-1 και τελικά τα κατάφεραν με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

Στο 52′ ο Πλεά έκανε το γέμισμα από αριστερά και ο Τουράμ με όμορφο σουτ στην κίνηση έκανε το 1-1 για την ομάδα του αλλά η χαρά του δεν κράτησε πολύ.

Στο 58′ ο Χάβερτς έκανε το 2-1 με πέναλτι και το τελικό 3-1 ήρθε από τον Μπέντερ με κεφαλιά στο 81′ για τη Λεβερκούζεν που πήρε μια δίκαιη νίκη αφού ήταν καλύτερη σε όλο το ματς.

Γκλαντμπαχ: Ζόμερ, Λάινερ, Γκίντερ, Μπενσεμπαϊνί, Ελβέντι, Στρομπλ (76’ Μπένες), Νοϊχάους, Χόφμαν, Πλεά, Τουράμ (78’ Βεντ), Εμπολό (12’ Στιντλ)

Λεβερκούζεν: Χραντέτσκι, Σ.Μπέντερ, Ντράγκοβιτς (81’ Μπαουμγκάρτλινγκερ), Βάιζερ, Σινκχράφεν, Αρανγίς, Ταπσόμπα, Μπελαράμπι (66’ Μπέιλι), Ντεμιρμπάι, Χάβερτς, Ντιαμπί

Στα υπόλοιπα ματς, μεγάλη νίκη για την παραμονή πέτυχε η Βέρντερ Βρέμης στην έδρα της Φράιμπουργκ χάρη σε γκολ του Μπιντεκούρτ από το 19′ ενώ Πάτερμπορν και Χοφενχάιμ έμειναν στο 1-1 με τους φιλοξενούμενους να χάνουν έδαφος για την ευρωπαϊκή έξοδο.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 22 Μαΐου
Χέρτα-Ουνιόν Βερολίνου 4-0
(51’ Ιμπίσεβιτς, 52’ Λουκεμπάκιο, 61’ Κούνια, 77’ Μπογιάτα)

Σάββατο 23 Μαΐου
Γκλάντμπαχ-Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-3
(52’ Τουράμ – 7’, 58’ πεν. Χάβερτς, 81’ Μπέντερ)

Βόλφσμπουργκ-Μπορούσια Ντόρτμουντ 0-2
(32’ Γκερέιρο, 78’ Χακίμι)

Φράιμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης 0-1
(19’ Μπιτενκούρ)

Πάντερμπορν-Χόφενχαϊμ 1-1
(9’ Σρμπένι – 4’ Σκοβ)

Μπάγερν Μονάχου-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 19:30

Κυριακή 23 Μαΐου

Σάλκε-Άουγκσμπουργκ 14:30
Μάιντζ-Λειψία 16:30
Κολωνία-Φορτούνα Ντίσελντορφ 19:00

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ