Μάιντς – Λειψία 0-5 (vid)

Μάιντς – Λειψία 0-5 (vid)

Η Λειψία διέλυσε την Μάιντς με 5-0 και επέστρεψε με εμφατικό τρόπο στις νίκες, μετά την ισοπαλία της περασμένης αγωνιστικής απέναντι στην Φράιμπουργκ.

Στις νίκες και μάλιστα με εμφατικό τρόπο επέστρεψε η Λειψία. Η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν διέλυσε εκτός έδρας με 5-0 την Μάιντς και ανέβηκε ξανά στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, που οδηγεί στο Champions League. Με αυτό το τρίποντο έφτασε τους 54 βαθμούς και είναι στο +1 από την 4η Λεβερκούζεν και στο +2 από την 5η Γκλάντμπαχ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Λειψίας, μετά τη δίμηνη διακοπή της Μπουντεσλίγκα, λόγω του κορωνοϊού, αλλά και η πρώτη μετά από τρεις σερί ισοπαλίες. Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα είχε έρθει 1-1 εντός έδρας με την Φράιμπουργκ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής σε ένα ακόμα παιχνίδι της Λειψίας ήταν ο Τίμο Βέρνερ, ο οποίος έκανε χατ-τρικ και έφτασε τα 23 γκολ στη φετινή σεζόν.

Η εικόνα του αγώνα:

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και στο 11’ άνοιξαν το σκορ με τον Τίμο Βέρνερ. Ο Λάιμερ έκανε το γύρισμα και ο Βέρνερ με ωραίο πλασέ από κοντά νίκησε τον πορτιέρο των γηπεδούχων για το 1-0. Στο 23’ η Λειψία έκανε το 2-0 στην «Open Arena» με κεφαλιά του Πόουλσεν, ενώ στο 25’’, 28’ και 33’ έχασε άλλες τρεις ευκαιρίες.

Τελικά, στο 36’ ο Ζάμπιτσερ από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον τερματοφύλακα της Μάιντς για το 3-0.

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Βέρνερ στο 48’ να κάνει το 4-0 σε κενή εστία, μετά την πάσα του Ενκουκού. Το τελικό 5-0 διαμόρφωσε και πάλι ο Βέρνερ στο 75’, ολοκληρώνοντας το χατ-τρικ και βάζοντας τη σφραγίδα του στο παιχνίδι. Ο Ποουλσεν βρήκε με ωραία κάθετη πάσα τον Βέρνερ και αυτός με πλασέ νίκησε τον Μίλερ για το 5-0.

ΜΑΪΝΤΣ: Μίλερ, Μπρούμα (46’ Ματετά), Μαρτίν, Νιακατέ, Φερνάντες (74’ Λάτσα), Γιούστε, Ονίσιβο (74’ Οζτουνάλι), Μαλόνγκ Κουντέ (61’ Μπαρέιρο), Μπακού, Μποέτιους (61’ Αβονίγι), Κουεσόν

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάστσι, Ουπαμεκανό (60’ Άνταμς), Χάλζτενμπεργκ, Κλόζτερμαν, Καμπλ (70’ Βολφ), Ζάμπιτσερ (60’ Ορμπάν), Όλμο, Πόουλσεν, Ενκουνκο (70’ Λούκμαν)ύ, Λάιμερ (42’ Μουκιελέ), Βέρνερ

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής

Παρασκευή 22 Μαΐου
Χέρτα-Ουνιόν Βερολίνου 4-0

Σάββατο 23 Μαΐου
Γκλάντμπαχ-Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-3
Βόλφσμπουργκ-Μπορούσια Ντόρτμουντ 0-2
Φράιμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης 0-1
Πάντερμπορν-Χόφενχαϊμ 1-1
Μπάγερν Μονάχου-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 5-2

Κυριακή 23 Μαΐου
Σάλκε-Άουγκσμπουργκ 0-3
Μάιντζ-Λειψία 0-5
Κολωνία-Φορτούνα Ντίσελντορφ 19:00

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ