Ο Μπόατενγκ καλεί τους λευκούς αθλητές να ενώσουν τη φωνή τους

Ο Μπόατενγκ καλεί τους λευκούς αθλητές να ενώσουν τη φωνή τους

Ο Τζερόμ Μπόατενγκ αναφέρθηκε στο ρόλο που μπορούν και πρέπει να παίξουν οι άνθρωποι του αθλητισμού, στη μάχη κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων.

Έκκληση στους λευκούς αθλητές να υψώσουν τη φωνή τους κατά του ρατσισμού, με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεάπολη, απηύθυνε ο Τζερόμ Μπόατενγκ.

Ο Γερμανός αμυντικός της Μπάγερν Μονάχου, ο πατέρας του οποίου κατάγεται από την Γκάνα, μίλησε στο ραδιόφωνο της Ντόιτσε Βέλε για το ρόλο που μπορούν και πρέπει να παίξουν οι άνθρωποι του αθλητισμού, στη μάχη κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων.

«Οι φωνές μας ακούγονται, αγγίζουμε πολύ κόσμο. Όλοι οι λευκοί αθλητές που προς το παρόν δεν εκφράζονται, δεν είναι προφανώς ρατσιστές, αλλά το ευκταίο θα ήταν να αξιοποιούσαν τη δημοφιλία τους για αυτό το σκοπό. Πολλοί το κάνουν, αλλά νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα» τόνισε ο 31χρονος Μπόατενγκ και πρόσθεσε ότι δεν αρκεί ένα απλό μήνυμα στα social media: «Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, είτε υπό τη μορφή δουλειάς με τα παιδιά, είτε μέσα από προγράμματα ένταξης. Όλος ο κόσμος μπορεί να βοηθήσει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ