Λεβερκούζεν – Μπάγερν Μονάχου 2-4 (vid)

Λεβερκούζεν – Μπάγερν Μονάχου 2-4 (vid)

Η ομάδα του Φλικ μετέτρεψε σε περίπατο το υποτιθέμενο ντέρμπι με την Λεβερκούζεν και πέτυχε μια πανεύκολη νίκη – «Πετάει φωτιές» η Μπάγερν με 17 γκολ σε 5 ματς!

Κάντε άκρη, περνάει το βαυαρικό… εξπρές! Το τρένο της Μπάγερν Μονάχου δεν σταμάτησε ούτε στο Λεβερκούζεν, με την ομάδα του Χάνσι Φλικ να μετατρέπει σε περίπατο το υποτιθέμενο ντέρμπι με τις Ασπιρίνες και να κάνει ένα ακόμα βήμα προς την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Αυτή ήταν η 5η νίκη για την Μπάγερν Μονάχου σε ισάριθμα παιχνίδια που έχει δώσει μετά την επανέναρξη της Bundesliga, με τους Βαυαρούς σε αυτό το διάστημα να έχουν σκοράρει 17 γκολ! Παράλληλα, με αυτό το τρίποντο οι πρωταθλητές Γερμανίας έφτασαν τους 70 βαθμούς σε 30 αγώνες και πλέον βρίσκονται στο +10 από τη δεύτερη Ντόρτμουντ, που παίζει απέναντι στην Χέρτα.

Η εικόνα του αγώνα:

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για την Μπάγερν Μονάχου, με την Λεβερκούζεν να αιφνιδιάζει τους παίκτες του Χάνσι Φλικ και να προηγείται με 1-0 στο 10’. Ο Αλάριο μπήκε στην περιοχή των Βαυαρών και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Νόιερ, γράφοντας το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Μετά το γκολ η Μπάγερν ανέβασε την απόδοσή της, πίεσε τα καρέ της Λεβερκούζεν και στο 27’ ισοφάρισε σε 1-1 με τον Κομάν. Ο Γκορέτσκα έκλεψε την μπάλα στο κέντρο, πέρασε κάθετα στον Κομάν και αυτός με πλασέ νίκησε τον πορτιέρο των γηπεδούχων για το 1-1. Τρία λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου οι Βαυαροί έφεραν τα πάνω – κάτω, με τον Γκορέτσκα να κάνει το 2-1.

Ο μεσοεπιθετικός με συρτό σουτ νίκησε τον Χραντέτσκι και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Τρία λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και τρίτο γκολ με τον Γκνάμπρι. Ο άσος της Μπάγερν πρόλαβε την έξοδο του Γκνάμπρι και με λόμπα έκανε το 3-1 για τους πρωταθλητές.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν σειρά του Λεβαντόφσκι να σκοράρει, με τον Πολωνό σούπερ σταρ της Μπάγερν στο 66’ να κάνει το 4-1. Ο Μίλερ σέντραρε από δεξιά και ο στράικερ των Βαυαρών με κεφαλιά έβαλε το κερασάκι στην τούρτα. Το τελικό 2-4 διαμόρφωσε ο Βιρτς με όμορφο πλασέ στο 89’.

Αναλυτικά οι συνθέσεις:

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Χραντέτσκι, Σ.Μπέντερ, Ντράγκοβιτς, Μπαουμγκάρτλινγκερ (62’ Παουλίνιο), Ταπσόμπα, Μπελαράμπι (46’ Βιρτς), Αμίρι (46’ Ντεμιρμπαι), Αλάριο (76’ Φόλαντ), Μπέιλι (46’ Βέντελ), Ντιαμπί

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Μπόατενγκ, Κίμιχ, Αλάμπα, Παβάρ, Γκορέτσκα (74’ Μαρτίνεθ), Ντέιβις (85’ Ερναντές), Κομάν (66’ Πέρισιτς), Μίλερ, Γκνάμπρι (74’ Τιάγκο), Λεβαντόφσκι

«Γκέλαρε» η Λειψία

Χρυσή ευκαιρία να ανέβει – έστω και προσωρινά – στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και να ανοίξει τη διαφορά από τις Γκλάντμπαχ και Λεβερκούζεν έχασε η Λειψία, που έμεινε στο 1-1 με την Πάντερμπορν.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 27’ με το γκολ του Σικ, μετά από ωραία ασίστ του Βέρνερ, αλλά στο 43’ έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Ουπαμεκανό. Στο 67’ ο Τίμο Βέρνερ είχε τεράστια ευκαιρία να κάνει το 2-0 και να «καθαρίσει» το παιχνίδι, αλλά αστόχησε σε κενή εστία.

Στο 90’ η Λειψία είχε δοκάρι με τον Βέρνερ και τελικά στο 90+2’ η Πάντερμπορν ισοφάρισε σε 1-1 με τον Στρόντιεκ. Εγκλημα και τιμωρία για την Λειψία, που είχε τις ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη απέναντι στην Πάντερμπορν, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε και τελικά το πλήρωσε ακριβά. Στο 90+4’ μάλιστα η Πάντερμπορν έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μίχελ για να κάνει το 1-2!

Πήρε το ντέρμπι η Μάιντς, ισοπαλία στο Φορτούνα – Χόφενχάιμ

Στα άλλα δύο παιχνίδια που πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου, η Μάιντς επικράτησε με 2-0 της Αϊντραχτ στην Φρανκφούρτη και έκανε άλμα… παραμονής, ενώ Φορτούνα και Χοφενχάιμ ήρθαν ισόπαλες 2-2.

Στην Φρανκφούρτη το σκορ άνοιξε στο 43’ ο Νιακατέ με κεφαλιά μετά από κόρνερ, ενώ το 2-0 διαμόρφωσε ο Μαλόνγκ στο 26’ με ωραία κούρσα από αριστερά, την οποία ολοκλήρωσε με ωραίο πλασέ.

Στο Ντίσελντορφ η Φορτούνα μπήκε δυνατά και στο 5’ προηγήθηκε 1-0 με κεφαλιά του Χένινγκε, ενώ στο 9’ η Χοφενχάιμ έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Χίμπνερ με απ’ ευθείας κόκκινη.

Παρά το γεγονός ότι έπαιζαν με δέκα παίκτες, στο 16’ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Νταμπούρ.

Στο δεύτερο ημίχρονο μάλιστα η Χοφενχάιμ έκανε την ολική ανατροπή, με τον Τσουμπερ να εκμεταλλεύεται το γύρισμα του Σκοβ και κάνει το 2-1 για την ομάδα του. Στο 76’ όμως οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, με τον Χένινγκς να κάνει το 2-2 από την άσπρη βούλα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ