Το κίνημα «Black Lives Matter» νίκησε και στο Βέρντερ – Βόλφσμπουργκ (pics & vids)

Το κίνημα «Black Lives Matter» νίκησε και στο Βέρντερ – Βόλφσμπουργκ (pics & vids)

Οι παίκτες των δύο ομάδων γονάτισαν στο χώρο του κέντρου πριν από την σέντρα του ματς και έστειλαν πολύ δυνατό μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Η Βέρντερ Βρέμης και η Βόλφσμπουργκ έγιναν οι τελευταίες ομάδες από την Bundesliga που έδειξαν την υποστήριξή τους στο κίνημα «Black Lives Matter». Και αυτό γιατί πριν από την έναρξη της σημερινής (7/6) μεταξύ τους αναμέτρησης για την 30ή αγωνιστική, οι ποδοσφαιριστές των «πράσινων» και των «λύκων» απέτισαν φόρο τιμής στον Αφροαμερικανό Τζορτζ Φλόιντ, ο οποίος δολοφονήθηκε από λευκό αστυνομικό στις Ηνωμένες Πολιτείες, και, παράλληλα, τάχθηκαν εμπράκτως κατά του ρατσισμού με το να γονατίσουν στο χορτάρι του «Βεζερστάντιον».

Υπενθυμίζεται, ότι τη στήριξή τους στο κίνημα «Black Lives Matter» έχουν δείξει και άλλες ομάδες από την Bundesliga, με κορυφαία -ίσως όλων- την Μπάγερν Μονάχου, οι παίκτες της οποίας έκαναν προθέρμανση για τον χθεσινό (6/6) εκτός έδρας αγώνα με την Λεβερκούζεν φορώντας φανέλες που έφεραν το hashtag «Black Lives Matter», καθώς και το σλόγκαν της επίσημης καμπάνιας του βαυαρικού συλλόγου «Reds Against Racism». Επίσης, όλοι οι παίκτες της Μπάγερν φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια που έγραφαν τις λέξεις «Black Lives Matter».

Φόρο τιμής στον Φλόιντ απέτισαν, χθες, και οι ποδοσφαιριστές της Ντόρτμουντ και της Χέρτα Βερολίνου, οι οποίοι γονάτισαν πριν από το εναρκτήριο λάκτισμα της μεταξύ τους αναμέτρησης στο «Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ