Μπάγερν-Σανέ: Μια συνεργασία win-win (pic+vid)

Μπάγερν-Σανέ: Μια συνεργασία win-win (pic+vid)

Η Μπάγερν, ο Σανέ και μια συνεργασία που θα έχει οφέλη και για τις δυο πλευρές.

4 Αυγούστου του 2019. Η Σίτι αντιμετωπίζει την Λίβερπουλ στον τελικό του Community Shield και στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο Λιρόι Σανέ γίνεται αναγκαστική αλλαγή. Ο Γερμανός άσος βγαίνει υποσταζόμενος από τον αγωνιστικό χώρο, με τον τραυματισμό του να δείχνει από την αρχή σοβαρός. Ρήξη χιαστού και τέλος η χρονιά, με εκείνη την στιγμή η διαφαινόμενη μεταγραφή του στην Μπαγέρν Μονάχου να «παγώνει».

Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, ένα από τα μεγαλύτερα μεταγραφικά σίριαλ των τελευταίων μηνών, έφτασε στο τέλος του. Οι Βαυαροί ανακοίνωσαν επίσημα την έναρξη της συνεργασίας τους με τον 24άχρονο μεσοεπιθετικό. Μια συνεργασία που την επιθυμούσαν διακαώς και οι δυο πλευρές. Από την μια, ο Σανέ απέρριψε κάθε πρόταση ανανέωσης της Μάντσεστερ Σίτι, ενώ η Μπάγερν έδειξε υπομονή στην περίπτωση του, ικανοποιώντας παράλληλα τις οικονομικές απαιτήσεις των Πολιτών.

Η μεταγραφή του Σανέ μόνο κέρδη έχει να αποφέρει στην Μπάγερν. Πέρα από τους Γκνάμπρι και Κομάν, ο Χανς Φλικ προσθέτει άλλη μια επιλογή για την θέση του εξτρέμ. Οι Βαυαροί ήθελαν στο ρόστερ τους έναν παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Σανέ. Καλή τεχνική κατάρτιση, ταχύτητα με την μπάλα στα πόδια. Είναι ο κατάλληλος ποδοσφαιριστής για να καλύψει το κενό που άφησαν οι αποχωρήσεις των Ριμπερί-Ρόμπεν. Ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να δημιουργήσει τόσο για τον εαυτό του, όσο και για τους συμπαίκτες του. Στα τέσσερα χρόνια στην Μάντσεστερ Σίτι σε 135 συμμετοχές είχε απολογισμό 39 τέρματα και 45 ασίστ.

O Σανέ θα πάρει από τον Κουτίνιο την φανέλα με το Ν.10 (το νούμερο που είχε Ρόμπεν). Κάτι το οποίο ήθελε εξ΄ αρχής, δείχνοντας από νωρίς τις προθέσεις του. Να πετύχει δηλαδή στον γερμανικό σύλλογο. Οι δηλώσεις του κατά την παρουσίαση του θέτουν τους στόχους του με την νέα του ομάδα.

«Η Μπάγερν Μονάχου είναι μια υπέροχη ομάδα, με μεγάλους στόχους. Έψαχνα μια νέα πρόκληση στην καριέρα μου και δεν μπορώ να περιμένω να ξεκινήσω προπονήσεις με την νέα μου ομάδα. Θέλω να κερδίσω όσο περισσότερους τίτλους γίνεται, με το Champions League να είναι η προτεραιότητα μου».

Ο Γερμανός εξτρέμ ήθελε να γυρίσει στην πατρίδα του. Ειδικά από τη στιγμή που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και όχι εκείνο του… κομπάρσου. Στην Μάντσεστερ Σίτι δεν ήταν πάντα στις βασικές επιλογές του Πεπ Γκουαρδιόλα. Ακόμα και την σεζόν 2018-2019, που οι Πολίτες στερήθηκαν στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν τον Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο Γερμανός ξεκίνησε μόλις σε 21 παιχνίδια βασικός στην Premier League, έχοντας κατά μέσο όρο 60 λεπτά συμμετοχής.

Ο Σανέ θα είναι ένα από τα σημεία αναφοράς των Βαυαρών την επόμενη χρονιά. Θα είναι ένα από τα βασικά γρανάζια των Πρωταθλητών Γερμανίας, όχι μόνο για την νέα σεζόν αλλά και για τα επόμενα χρόνια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ