Μπάγερν : Η… σφαλιάρα που την ξύπνησε και το μαγικό ραβδάκι του Φλικ (vid)

Μπάγερν : Η… σφαλιάρα που την ξύπνησε και το μαγικό ραβδάκι του Φλικ (vid)

Η Μπάγερν Μονάχου βρίσκεται σε σεληνιασμένη κατάσταση, κάνοντας το νταμπλ στην Γερμανία. Πολλοί οι παράγοντες, που οδήγησαν τους Βαυαρούς στη... γη της Επαγγελίας.

Η Μπάγερν Μονάχου είναι η απόλυτη κυρίαρχος του γερμανικού ποδοσφαίρου. Τα τελευταία χρόνια, καμία ομάδα δε μπορεί να την φτάσει μέχρι το… τέλος, με τον σύλλογο του Μονάχου να πανηγυρίζει ακόμα ένα νταμπλ. Οι Βαυαροί κατέκτησαν την 30η σαλατιέρα στην ιστορία τους και 8η συνεχόμενη, ενώ στον τελικό του Κυπέλλου με την Λεβερκούζεν, σήκωσαν το 20ο τους τρόπαιο.

Με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι σε ημιάγρια κατάσταση, οι Βαυαροί συνεχίζουν την συλλογή τροπαίων. Το… ηλεκτροσόκ με την απομάκρυνση του Νίκο Κόβατς, στο ξεκίνημα της σεζόν απέδωσε. Η ομάδα του Φλικ σκορπάει τον φόβο και τον τρόμο και την δεδομένη χρονική στιγμή, είναι το μεγάλο φαβορί και για την κατάκτηση του Champions League.

Η στιγμή που γύρισε τον… διακόπτη

Ήταν 2 Νοεμβρίου του 2019, όταν η Μπάγερν επισκεπτόταν την Φρανκφούρτη για την αναμέτρηση της Bundesliga με την Άιντραχτ. Οι Βαυαροί ήταν σε ακόμη ένα ματς αγνώριστοι, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν ιστορική συντριβή από τους «Αετούς». Τελικό σκορ 5-1, με τον Νίκο Κόβατς να λέει αντίο μετά από σχεδόν ενάμιση χρόνο στον πάγκο της Μπάγερν. Οι άνθρωποι του γερμανικού συλλόγου, είχαν δώσει πολλά συγχωροχάρτια στον Κροάτη τεχνικό, με το γυαλί να… ραγίζει οριστικά στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Άιντραχτ. Ο Κόβατς είχε χάσει τη… μπάλα στα αποδυτήρια, με τους καβγάδες να είναι συχνό φαινόμενο. Επί της ουσίας, η απόλυση του Κροάτη έδωσε το έναυσμα για… πανηγυρισμούς στους παίκτες της ομάδας.

Ο Φλικ έφερε την… άνοιξη

Ο βοηθός του Νίκο Κόβατς, Χανς Φλικ ανέλαβε να επαναφέρει το… καράβι σε ήρεμα νερά. Ο Γερμανός προπονητής άρπαξε την ευκαιρία από τα… μαλλιά και κατάφερε να καθιερωθεί στον βαυαρικό πάγκο. Οι άνθρωποι της Μπάγερν ξεσκόνιζαν τα μπλοκάκια τους, με τους κορυφαίους προπονητές στον κόσμο να ακούγονται για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας. Ωστόσο, η εικόνα που έβγαλαν οι Βαυαροί στα επόμενα παιχνίδια, ήταν αρκετή για να κρατήσει τον Φλικ, με τη συνεργασία των δυο πλευρών να επεκτείνεται μέχρι το 2023.

26 συνεχόμενα ματς χωρίς ήττα!

Η Μπάγερν Μονάχου πετάει… φωτιές, με τους Βαυαρούς να σπάνε το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο και να μην έχουν ουσιαστικά αντίπαλο εντός Γερμανίας. Το τρένο του… Φλικ δεν έκανε στάσεις, τρέχοντας ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί. Συγκεκριμένα, η Μπάγερν μετράει 26 σερί ματς χωρίς ήττα! Οι Βαυαροί έχουν… ξεχάσει να χάνουν, μετρώντας σε αυτά τα ματς 25 νίκες και μόλις μια ισοπαλία κόντρα στην Λειψία. Το τελευταίο αρνητικό αποτέλεσμα χρονολογείται στις 7 Δεκεμβρίου από την Γκλάντμπαχ. Συνολικά, με τον Φλικ στην άκρη του πάγκου, η ομάδα του Μονάχου έχει 29 νίκες, 2 ήττες και μια ισοπαλία.

Λεβαντόφσκι από άλλον πλανήτη

Ασφαλώς, μεγάλο ρόλο στις επιτυχίες της Μπάγερν Μονάχου έχει ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Για ακόμη μια χρονιά, ο Πολωνός επιθετικός… πυροβολεί ασταμάτητα. Ο 31χρονος φορ είναι φέτος, πιο καυτός από ποτέ, καθώς σε 43 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις, έχει στείλει 51 φορές τη μπάλα στο αντίπαλο πλεκτό! Ο Λεβαντόφσκι πετάει… φωτιές, αποδεικνύοντας με πράξεις, πως είναι ο κορυφαίος του είδους του. Με όποιον τρόπο θέλει, στέλνει τη μπάλα στο πλεκτό, με τον Πολωνό φορ να βρίσκεται σε τρομακτική κατάσταση την εφετινή αγωνιστική περίοδο.

Φαβορί για το Champions League

Η Μπάγερν Μονάχου βρίσκεται ουσιαστικά και με τα δύο πόδια στους «8» του Champions League, μετά τον περίπατο (0-3) στο Λονδίνο και την έδρα της Τσέλσι. Η κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση αναμένεται να συνεχιστεί τον Αύγουστο και οι Βαυαροί είναι το μεγάλο φαβορί για την κούπα. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, καλή εικόνα δείχνει και η Μάντσεστερ Σίτι στο Νησί. Αν και οι «Πολίτες» ηττήθηκαν την Κυριακή (5/7) από την Σαουθάμπτον. Οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές δυνάμεις… παραπατούν και όπως φαίνεται θα έχουμε μάχη της Μπάγερν με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

H Μπάγερν Μονάχου διόρθωσε τα κακώς κείμενα και σάρωσε τα πάντα στην Γερμανία για ακόμη μια χρονιά. Οι Βαυαροί δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης και ήδη κάνουν σκέψεις για την τρίτη και σημαντικότερη… κούπα τον Αύγουστο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ