Champions League : Η «κατάρα» της Παρί Σεν Ζερμέν

Champions League : Η «κατάρα» της Παρί Σεν Ζερμέν

Η κληρωτίδα... χαμογέλασε στην Παρί Σεν Ζερμέν, όμως η κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται για το Final 8 της Λισαβόνας είναι άγνωστη.

11 Μαρτίου. Η Παρί Σεν Ζερμέν επικρατεί της Ντόρτμουντ με 2-0 και παίρνει την πρόκριση για τα προημιτελικά του Champions League. Μετά τις αποτυχίες που είχε η ομάδα του Τόμας Τούχελ τα προηγούμενα χρόνια, φαίνεται να είναι έτοιμη να διεκδικήσει με αξιώσεις το Champions League.

Ωστόσο, λίγες μέρες αργότερα, η πανδημία του κορωνοϊού «πάγωσε» τα πάντα στον αθλητισμό. Τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα σταματήσανε, όπως και οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ στις 28 Aπριλίου ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εντουάρντ Φιλίπ ανακοινώνει επίσημα το πρόωρο φινάλε στη Ligue 1 επικαλούμενος το δημόσιο συμφέρον και την δημόσια υγεία από την πανδημία, με την Παρί Σεν Ζερμέν να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια για άλλη μια φορά τα τελευταία χρόνια.

Από τότε η Παρί  μέχρι και σήμερα δεν έχει δώσει κάποιο επίσημο παιχνίδι. Πλέον, το επόμενο που θα δώσει θα διεξαχθεί στην Λισαβόνα, στο δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου. Σχεδόν έξι μήνες μετά από την αναμέτρηση κόντρα στους Βεστφαλούς. Η ομάδα του Τόμας Τούχελ θα αντιμετωπίσει για τους 8 του Champions League την Αταλάντα, στο πρώτο από τα τρία βήματα που πρέπει να κάνει για να φτάσει στην κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. Η κληρωτίδα της… χαμογέλασε, καθώς ο δρόμος προς τον τελικό είναι ανοικτός. Κάτι που δεν είχε συμβεί τα προηγούμενα χρόνια. Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν οι αντίπαλοι της στα νοκ-αουτ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, μετρώντας ισάριθμους αποκλεισμούς.

Τώρα η Παρί Σεν Ζερμέν καλείται να αντιμετωπίσει μια ομάδα που έχει δείξει τις ικανότητες της, τόσο στην Ιταλία, όσο και στην Ευρώπη. Χωρίς να έχει στο ρόστερ της βασικά γρανάζια της. Τιάγκο Σίλβα και Καβάνι δεν θα δώσουν το παρών στο Final 8, καθώς έχουν αποχωρήσει από τον σύλλογο. Ενώ ο Τόμας Τούχελ θα πρέπει να προετοιμάσει την ομάδα του, έτσι ώστε να την έχει έτοιμη τόσο σε σωματικό, όσο και πνευματικό επίπεδο για το ραντεβού με την ιταλική ομάδα, η οποία θα έχει αγωνιστικό ρυθμό. Εν αντιθέσει με την Πρωταθλήτρια Γαλλίας. Παράλληλα με το Champions League, ο Γερμανός τεχνικός θα πρέπει να σχεδιάζει την ομάδα της επόμενης σεζόν, καθώς στο πρωτάθλημα στην Γαλλία θα ξεκινήσει στις 22 Αυγούστου, μία εβδομάδα αφότου θα έχει ολοκληρωθεί η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Μπορεί η Παρί Σεν Ζερμέν να βγήκε κερδισμένη από την κλήρωση του Champions League, ωστόσο η αγωνιστική κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται όταν ξεκινήσει και πάλι η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είναι άγνωστη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ