Ο «χάρτης» του επόμενου Champions League

Ο «χάρτης» του επόμενου Champions League

Είναι ήδη γνωστές οι 21 από τις 32 ομάδες που θα λάβουν μέρος στους ομίλους του Champions League της σεζόν 2020-21, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα μάθουμε άλλες τρεις. Ποια είναι τα ανοιχτά μέτωπα σε Αγγλία και Ιταλία.

Ολοκληρώνεται σιγά-σιγά το παζλ του νέου Champions League, καθώς τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα φτάνουν προς το τέλος τους.

Ήδη γνωρίζουμε τις 21 από τις 32 ομάδες που θα συμμετάσχουν στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης τη σεζόν 2020/21, ενώ την ερχόμενη Κυριακή (26/7) θα μάθουμε άλλες τρεις. Δύο από την Αγγλία και μία από την Ιταλία. Και ο αριθμός θα φτάσει στις 24.

Τα περισσότερα πρωταθλήματα πλέον έχουν ολοκληρωθεί, αλλά ακόμη δεν υπάρχει κάτοχος ούτε στο Champions ούτε στο Europa League. Και έχουμε 22 Ιουλίου! Στις 21 και 23 Αυγούστου, ημερομηνίες κατά τις οποίες θα διεξαχθούν οι τελικοί της σεζόν 2019-20 στις δύο διοργανώσεις, θα γίνουν γνωστές δύο ακόμη ομάδες που θα πάρουν το εισιτήριο για τους ομίλους του επόμενου Champions League. Είτε αυτές θα είναι οι δύο νικήτριες των θεσμών, είτε θα προστεθούν σύλλογοι από άλλα πρωταθλήματα.

Αν οι ομάδες που κατακτήσουν το Champions και το Europa League έχουν κερδίσει την έξοδό τους στους ομίλους του UCL από τα πρωταθλήματά τους, τότε τη θέση τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση θα πάρουν οι Άγιαξ και Ρεν. Με τους δύο αυτούς συλλόγους να γλιτώνουν τα προκριματικά και να προκρίνονται απευθείας στους ομίλους!

Με αυτόν τον τρόπο, στις 23 Αυγούστου, θα ξέρουμε τις 26 από τις 32 ομάδες των ομίλων του Champions League. Οι άλλες 6 θα προέλθουν από τα προκριματικά της διοργάνωσης. 4 από το μονοπάτι των πρωταθλητών (συμμετέχει ο Ολυμπιακός) και 2 από το μονοπάτι των μη πρωταθλητών (συμμετέχει ο ΠΑΟΚ).

Πάμε να δούμε παρακάτω τις 21 ομάδες που έχουν κλείσει θέση για τα… αστέρια, τα ανοιχτά μέτωπα από Αγγλία και Ιταλία και το, υπό διαμόρφωση, πρώτο γκρουπ δυναμικότητας.

Οι 21 σίγουρες των ομίλων:

Ισπανία: Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Σεβίλλη
Αγγλία: Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι (απομένουν άλλες 2 αγωνιστικές και τις 2 θέσεις διεκδικούν οι Τσέλσι (63 β.), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (62 β.), Λέστερ (62 β.). Οι αλεπούδες με ένα ματς περισσότερο)
Γερμανία: Μπάγερν Μονάχου, Ντόρτμουντ, Λειψία, Γκλάντμπαχ
Ιταλία: Γιουβέντους, Αταλάντα, Ίντερ (η Λάτσιο χρειάζεται έναν βαθμό στις 4 τελευταίες αγωνιστικές)
Πορτογαλία: Πόρτο
Ουκρανία: Σαχτάρ Ντόνετσκ
Βέλγιο: Κλαμπ Μπριζ
Τουρκία: Μπασάκσεχιρ
Ρωσία: Ζενίτ, Λοκομοτίβ Μόσχας
Γαλλία: Παρί Σεν Ζερμέν, Μαρσέιγ

1ο γκρουπ δυναμικότητας:

*Ο κάτοχος του Champions League
*Ο κάτοχος του Europa League
Ρεάλ Μαδρίτης (ως πρωταθλήτρια Ισπανίας)
Λίβερπουλ (ως πρωταθλήτρια Αγγλίας)
Μπάγερν Μονάχου (ως πρωταθλήτρια Γερμανίας)
Παρί Σεν Ζερμέν (ως πρωταθλήτρια Γαλλίας)
Γιουβέντους (εάν κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Ιταλία)
Ζενίτ (ως πρωταθλήτρια Ρωσίας)

Δείτε εδώ τους πιθανούς αντιπάλους του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Champions League 2020-21.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ