Ολυμπιακός: Κοίτα τι έκανες (και ποιους πέρασες)…

Ολυμπιακός: Κοίτα τι έκανες (και ποιους πέρασες)…

Ο Ολυμπιακός στην πορεία του στις φετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις απέκλεισε την πρωταθλήτρια Τουρκίας, την κάτοχο του FA Cup, την πρωταθλήτρια Σερβίας και ομάδες που έκαναν εξαιρετικές χρονιές όπως οι Πλζεν και Κράσνονταρ. Σειρά έχει η Γουλβς…

Ο κορωνοϊός έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή μας, αλλά και στις αθλητικές διοργανώσεις. Η τρίμηνη διακοπή έφερε πιο πίσω τη σεζόν, με τον Ολυμπιακό πριν από λίγες εβδομάδες να κλείνει ένα χρόνο από τη στιγμή που ξεκίνησε την περιπέτειά του στα προκριματικά του Champions League.

Ένα δύσκολο μονοπάτι, το οποίο περπάτησε ως το τέλος και βρέθηκε στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Ένα μονοπάτι, στο οποίο έπαιξε με δύσκολες ομάδες. Ομάδες, που πρωταγωνίστησαν στα εθνικά τους πρωταθλήματα, αλλά και στις υπόλοιπες εγχώριες διοργανώσεις. Ομάδες που κατέκτησαν τίτλους στις χώρες τους και απέδειξαν πόσο σπουδαία δουλειά έκαναν ο Μαρτίνς και οι παίκτες του.

Στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League ο Ολυμπιακός απέκλεισε την Βικτόρια Πλζεν, η οποία τερμάτισε στην δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα Τσεχίας. Στον τρίτο γύρο απέκλεισε την Μπασακσεχίρ, που έκανε… πλάκα στην Τουρκία και κατέκτησε το πρωτάθλημα. Στα πλέι οφ οι Ερυθρόλευκοι έβγαλαν νοκ-άουτ την Κράσνονταρ, η οποία ολοκλήρωσε τη σεζόν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας στο ρωσικό πρωτάθλημα.

Στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης ο Ολυμπιακός νίκησε τον Ερυθρό Αστέρα και τον πέταξε εκτός Ευρώπης. Οι Πειραιώτες πήραν την τρίτη θέση στον όμιλο, κερδίζοντας στην τελευταία αγωνιστική την ομάδα του Βελιγραδίου.

Οι Ερυθρόλευκοι της Σερβίας λίγους μήνες αργότερα κατέκτησαν το πρωτάθλημα. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς αντιμετώπισαν επίσης την Μπάγερν Μονάχου και την κοίταξαν στα μάτια, με τους Βαυαρούς στη συνέχεια να σαρώσουν τα πάντα στη Γερμανία και να κατακτούν το νταμπλ.

Στους «32» του Europa League ο Ολυμπιακός απέκλεισε την Αρσεναλ και μάλιστα με εμφατικό τρόπο. Με διπλό μέσα στο Εμιρέιτς. Το βράδυ του Σαββάτου η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα επικράτησε στον τελικό του FA Cup της Τσέλσι με 2-1 και κατέκτησε τον τίτλο. Ενας τίτλος, που της έδωσε την έξοδο στο Europa League της επόμενης σεζόν.

Τα επιτεύγματα των ομάδων που απέκλεισε ο Ολυμπιακός αποδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς. Ένα σύνολο, δυνατό, ενωμένοι και έτοιμο να τα δώσει όλα απέναντι στην Γουλβς.  Την ερχόμενη Πέμπτη (6/8) οι Ερυθρόλευκοι θα παραταχθούν στο Μολινο με στόχο να κάνουν αυτό που γνωρίζουν καλά. Να παλέψουν, με στόχο μια ακόμα μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά. Μια ακόμα σπουδαία ευρωπαϊκή επιτυχία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ