Γιουβέντους – Λιόν 2-1

Γιουβέντους – Λιόν 2-1

Η Γιουβέντους κέρδισε (2-1), αλλά η Λιόν ήταν αυτή που πανηγύρισε την μεγάλη πρόκριση στο Final 8 της Πορτογαλίας. Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Τσβάιερ, που «ανακάλυψε» ένα πέναλτι για κάθε ομάδα.

Στο Final 8 του Champions League στην Λισαβόνα η Λιόν!

Η γαλλική ομάδα μπορεί να ηττήθηκε με 2-1 στο Τορίνο από την Γιουβέντους, ωστόσο τσέκαρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Στο πρώτο ματς των δυο συλλόγων στο Παρκ Ολιμπίκ Λιονέ, το σύνολο του Ρουντί Γκαρσιά νίκησε με 1-0 τους «Μπιανκονέρι» και σε συνδυασμό με το «χρυσό» εκτός έδρας γκολ του Ντεπάι, πέρασε στο Final 8. Εκεί, που έκλεισε… ραντεβού στα προημιτελικά με την Μάντσεστερ Σίτι (2-1 την Ρεάλ Μαδρίτης) του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Τεράστια επιτυχία για την Λιόν και μεγάλη αποτυχία για την αρμάδα του Σάρι. Μια ομάδα μόνος του ο Κριστιάνο Ρονάλντο, προσπάθησε να φέρει την πρόκριση στην Γιουβέντους.

Αναμφίβολα, αρνητικός πρωταγωνιστής ο διαιτητής Τσβάιερ, που «ανακάλυψε» ένα πέναλτι για κάθε ομάδα. Στο 10΄, οι φιλοξενούμενοι ξετύλιξαν το… δώρο του Γερμανού ρέφερι και μπήκαν μπροστά στο σκορ. Ο Τσβάιερ έδωσε πέναλτι σε τάκλιν του Μπεντανκούρ στον Αουάρ και ο Ντεπάι με εκτέλεση αλά Πανένκα, έκανε το 0-1 για την Λιόν.

Έτσι, η ομάδα του Μαουρίσιο Σάρι ήθελε τρία γκολ για να προκριθεί στο Final 8. Ο Κριστιάνο ανέλαβε δράση, ωστόσο ένας Ρονάλντο δεν φέρνει την… άνοιξη. Στο 41ο λεπτό, ο Τσβάιερ ισοφάρισε τα λάθη του, δίνοντας ανύπαρκτο πέναλτι στους γηπεδούχους. Ο Πορτογάλος σταρ έστησε τη μπάλα στα 11 βήματα, νικώντας τον Λόπες για το 1-1. Στο 60′, η Γιούβε έφερε… τούμπα το ματς και πάλι με τον Ρονάλντο. Ο άσος των «Μπιανκονέρι» με τρομερό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, έστειλε τη μπάλα στις αράχνες για το 2-1.

Στη συνέχεια, η Γιουβέντους πίεσε για το τρίτο γκολ, που θα της χάριζε την πρόκριση, αλλά μάταια. Οι παίκτες του Ρούντι Γκαρσία κράτησαν το αποτέλεσμα και πανηγύρισαν την είσοδό τους στην οχτάδα του Champions League. Εκεί, που τους περιμένει η Μάντσεστερ Σίτι.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Σέζνι, Μπονούτσι, Ντε Λιχτ, Κουαδράδο (70’ Ντανίλο), Σάντρο, Πιάνιτς (61’ Ράμσεϊ), Μπεντανκούρ, Ραμπιό, Ρονάλντο, Μπερναρντέσκι (71’ Ντιμπάλα, 84’ Ολιβιέρι), Ιγκουαΐν

ΛΙΟΝ: Λόπες, Μαρσάλ, Μαρσέλο, Ντεναγέρ (61’ Άντερσεν), Αουάρ (90+1’ Τιάγκο Μέντες), Γκιμαράες, Κακερέ, Ντιμπουά (90+1’ Τετέ), Κορνέ, Εκαμπί (68’ Ρεν Αντελαΐντ), Ντεπάι

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ