Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Αν παίξει με το περσινό ροστερ η Βόλσφμπουργκ;
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΟ10.gr

Η… Λιόν έριξε κατά 10% τη μετοχή της Γιουβέντους

Ισχυρό πλήγμα στη χρηματιστηριακή αξία της Γιουβέντους έφερε ο αποκλεισμός από τη Λιόν στο Champions League.

Η… Λιόν έριξε κατά 10% τη μετοχή της Γιουβέντους | to10.gr

Οι επιπτώσεις ενός αποκλεισμού σε οποιαδήποτε διοργάνωση, πόσω μάλλον στο Champions League, δεν έχουν μόνο ψυχολογικό και αγωνιστικό αντίκτυπο. Στην σύγχρονη εποχή, το ποδόσφαιρο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την οικονομία και οι κορυφαίοι σύλλογοι του πλανήτη, λειτουργούν ως εταιρείες με κέρδη, ζημίες, ισολογισμούς και απολογισμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρκετές μάλιστα, είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση της Γιουβέντους. Η… μόνιμη πρωταθλήτρια Ιταλίας, αποκλείσθηκε από την Λιόν στους «16» του Champions League, ένα αποτέλεσμα που προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις. Αρχικά, οι διοικούντες την «γηραιά κυρία», έλυσαν την συνεργασία τους με τον Μαουρίτσιο Σάρι και προκάλεσαν αίσθηση με τον αντικαταστάτη του, Αντρέα Πίρλο.

Παράλληλα, το πρωί της Δευτέρας (10/8), οι επενδυτές είδαν την μετοχή του ιστορικού συλλόγου, να χάνει περίπου 10% της αξίας της στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου. Μάλιστα, η αρχική πτώση ήταν πλέον του 11%, ωστόσο στην συνέχεια υπήρξε «διόρθωση» στο 9,27% και στα -0,8378 ευρώ.