Μπαρτσελόνα – Μπάγερν Μονάχου 2-8

Μπαρτσελόνα – Μπάγερν Μονάχου 2-8

Μια Μπάγερν από άλλο πλανήτη σκόρπισε την τραγική Μπαρτσελόνα με 8-2 έχοντας ευκαιρίες για ακόμη μεγαλύτερο σκορ και έκλεισε εισιτήριο για τα ημιτελικά του Champions League.

Τι να πεις μετά από ένα τέτοιο ματς! ΑΠΙΘΑΝΗ, ΜΟΝΑΔΙΚΗ, ΑΠΑΙΧΤΗ Μπάγερν, ταπείνωσε τη χειρότερη Μπαρτσελόνα των πολλών τελευταίων δεκαετιών με το εκκωφαντικό, ασύλληπτο 8-2 και προκρίθηκε στα ημιτελικά όπου θα παίξει με το νικητή του Σίτι – Λιόν. ΟΚΤΩ – ΔΥΟ! Και ήταν και λίγα. Δε υπάρχουν λόγια να περιγράψουν όσα είδαμε στο ματς του Ντα Λουζ που δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Όσο για το ματς, από που να αρχίσεις; Η άμυνα της Μπαρτσελόνα ήταν μια τραγωδία. Κάθε κατεβασιά των Βαυαρών μύριζε γκολ, από το πρώτο λεπτό. Αν και η Μπαρτσελόνα απείλησε πρώτη στο 3′, με τον Μπόατενγκ να σώζει προ του Σουάρες, η Μπάγερν «χτύπησε» στην κόντρα και έκανε το 1-0 με τον Μίλερ (πρώτος Γερμανός σε συμμετοχές με 113 στο Champions League) από μαγική συνεργασία με τον Λεβαντόφσκι. Η Μπαρτσελόνα ισοφάρισε τέσσερα λεπτά μετά με αυτογκόλ του Αλάμπα από γύρισμα του Άλμπα, είχε διπλή ευκαιρία με Σουάρες και Μέσι (δοκάρι) στη συνέχεια για την ανατροπή κι κάπου εκεί, άρχισε το πάρτι.

Ο Πέρισιτς στο 22′ από λάθος του Ρομπέρτο, ο Γκνάμπρι στο 28΄ και ο Μίλερ στο 31′ έφτασαν τον δείκτη του σκορ στο 4-1 για την Μπάγερν που κάθε φορά που πίεζε την αστεία άμυνα της Μπαρτσελόνα, άγγιζε το γκολ. Ήταν η πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή ιστορία της Μπαρτσελόνα που έφαγε τέσσερα γκολ σε ένα ημίχρονο.

Στο 57′ ο Σουάρες έκανε ένα μεγάλο λάθος. Με όμορφη ατομική ενέργεια σκόραρε για το 2-4 και θύμωσε την Μπάγερν που άρχισε να σφυροκοπά και πάλι. Ο Κίμιχ στο 63′ από μαγική προσπάθεια του Ντέιβις έκανε το 5-2, ο Λεβαντόφσκι με κοντινή κεφαλιά το 6-2 για να έρθουν στο φινάλε ακόμη δύο γκολ, από έναν παίκτη που ανήκει στην Μπαρτσελόνα. Ο Κουτίνιο που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς, πέτυχε δύο γκολ, δεν πανηγύρισε κανένα κι ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο ανεπανάληπτο 8-2 για την Μπάγερν.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Άλμπα, Πικέ, Λενγκλέ, Μπούσκετς (70’ Φάτι), Σέρχι Ρομπέρτο (46’ Γκριεζμάν), Βιδάλ, Μέσι, Ντε Γιονγκ, Σουάρες

Μπάγερν: Νόιερ, Κίμιχ, Αλάμπα, Ντέιβις (84’ Τολισό), Μπόατενγκ (76’ Ζίλε), Γκορέτσκα (84’ Ερνμαντές), Πέρισιτς (67’Κομάν), Τιάγκο, Γκνάμπρι (75’ Κοουτίνιο), Μίλερ, Λεβαντόφσκι

Τα highlights της αναμέτρησης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ