Παρί Σεν Ζερμέν, ο τελικός του δισεκατομμυρίου!

Παρί Σεν Ζερμέν, ο τελικός του δισεκατομμυρίου!

Τα πετροδόλαρα έπιασαν επιτέλους τόπο! Οι Παριζιάνοι θα διεκδικήσουν την κούπα του Champions League, αφού πρώτα σπατάλησαν πολύ χρόνο και χρήμα.

Η κατάρα που κυνήγαγε τα τελευταία χρόνια την Παρί Σεν Ζερμέν αποτελεί ήδη παρελθόν. Οι Γάλλοι έκαναν «φύλλο και φτερό» την Λειψία του Νάγκελσμαν, παίρνοντας το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Champions League.

Η ομάδα του Τούχελ κατάφερε να κάνει πραγματικότητα το ένα… όνειρο των Παριζιάνων. Θα είναι η πρώτη παρουσία για την Παρί στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και ευελπιστεί να την συνδυάσει με την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Τα τελευταία χρόνια, η ομάδα του Παρισιού φαινόταν… στοιχειωμένη, έκανε τα πάντα για να διακριθεί στην Ευρώπη, αλλά έπεφτε πάντα πάνω σε… τοίχο. Είτε, ισπανικό, είτε αγγλικό. Στην Γαλλογερμανική μονομαχία βγήκε νικήτρια και περιμένει πλέον τον αντίπαλό της στον τελικό του Champions League. Για να φτάσει όμως μέχρι εκεί, χρειάστηκε να υπομείνει πολλά και να ξοδέψει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Πετροδόλαρα με το τσουβάλι

Η φράση «τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία»  ταιριάζει απόλυτα για να περιγράψει κανείς με λίγες λέξεις την Παρί Σεν Ζερμέν. Τα τελευταία χρόνια, οι Παριζιάνοι σκορπούσαν αλόγιστα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, με έναν και μοναδικό σκοπό. Την ευρωπαϊκή τους διάκριση.

Κάθε χρόνο όμως, κάτι γινόταν και το όνειρο για κάτι καλό στο Champions League πήγαινε… περίπατο. Τα ευρωπαϊκά… χαστούκια ήταν συνεχόμενα, με την Παρί να μην μπορεί να διαχειριστεί τις καταστάσεις, μένοντας πάντα εκτός συνέχειας της διοργάνωσης.

Ο Πρόεδρος της Παρί Νασέρ Αλ Κελαϊφί έχει σπαταλήσει μια περιουσία για να δει έστω και μια φορά την ομάδα να φτάνει μακριά στην διοργάνωση. Άλλωστε, το πρωτάθλημα το έπαιρνε πάντα περίπατο, αυτό που τον ενδιέφερε ήταν η διάκριση στο Champions League.

Ήθελε απεγνωσμένα την κούπα, πετώντας χρήματα δεξιά και αριστερά. Θα σας παραθέσουμε μόνο μερικές μεταγραφές των Παριζιάνων που έγιναν στον… βωμό του Champions League.

1Νεϊμάρ2017222.000.000
2Κιλιάν Εμπαπέ2018135.000.000
3Έντινσον Καβάνι201364.500.000
4Άνχελ ντι Μαρία201563.000.000
5Μάουρο Ικάρντι202050.000.000
6Νταβίντ Λουίζ201449.500.000
7Τιάγκο Σίλβα201242.000.000
8Χαβιέρ Παστόρε201142.000.000
9Λούκας Μόουρα201240.000.000
10Λεάντρο Παρέδες201840.000.000

Neymar's PSG switch has changed the face of the transfer market ...

Και φυσικά, δεν είναι μόνο αυτές οι μεταγραφικές κινήσεις των πρωταθλητών Γαλλίας. Ο Καταριανός επιχειρηματίας μετά από κάθε αποτυχία της Παρί δεν το έβαζε κάτω. Αντιθέτως. Της έδινε μεταγραφικές… ενέσεις, με σκοπό να φτάσει επιτέλους στον πολυπόθητο στόχο.

Σοκ στην Παρί: Το Κατάρ σκέφτεται να αποχωρήσει από την ιδιοκτησία ...

Μέχρι τους «8» και μετά… μπλακάουτ

Μονίμως, η Παρί Σεν Ζερμέν ξεκίναγε με φιλοδοξίες και όνειρα. Ο ιδιοκτήτης της γαλλικής ομάδας πίστευε συνεχώς πως κάθε σεζόν ήταν η… χρονιά τους. Ωστόσο, πάντα διαψευδόταν και σε πολλές περιπτώσεις με τον χειρότερο τρόπο.

Άλλωστε, ποιον… επικό αποκλεισμό της Παρί να πρωτοθυμηθεί κανείς. Από το 2013 μέχρι και το 2016, οι Παριζιάνοι αποκλειόντουσαν μονίμως στους «8» της διοργάνωσης. Σαν κάτι να τους σταματούσε σε εκείνη την φάση. Βέβαια, στα επόμενα τρία χρόνια έκαναν και ένα βήμα… πίσω, καθώς πήγαιναν σπίτι τους από τους «16» του θεσμού.

Η χειρότερη στιγμή στην ιστορία του γαλλικού συλλόγου ήταν αναμφίβολα τη σεζόν 2016-2017. Στους «16» του Champions League, οι Παριζιάνοι αντιμετώπισαν την Μπαρτσελόνα, συντρίβοντας την παρέα του Μέσι με 4-0 στο πρώτο ματς. Μόνο αν δεν… κατέβαινε στην ρεβάνς, θα έχανε την πρόκριση η ομάδα του Κελαϊφί. Τελικά και κατέβηκε και δεν προκρίθηκε, με τους Γάλλους να χάνουν με το ιστορικό 6-1 και να αποκλείονται από τη συνέχεια του θεσμού.

Τις επόμενες δυο χρονιές, Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ… έφραξαν τον δρόμο της Παρί για τα προημιτελικά, με την ομάδα του Παρισιού να φεύγει και πάλι αρκετά νωρίς από την διοργάνωση.

Barcelona 6 PSG 1 (agg 6-5): Sergi Roberto's last-gasp winner ...

Και φτάνουμε στο σήμερα

Η Παρί βρίσκεται στον τελικό του Champions League, αυτό έχει σημασία για την γαλλική ομάδα. Μάλιστα, βρίσκεται ένα βήμα από την κατάκτηση του τροπαίου, χωρίς να έχουν βρει δίχτυα στα δυο ματς του Final 8 οι Νεϊμάρ-Εμπαπέ! Φυσικά, οι δυο αστέρες οδηγούν την αρμάδα του Τούχελ, ενώ και ο Ντι Μαρία φαίνεται αναγεννημένος.

Οι Γάλλοι δείχνουν πως έχουν ωριμάσει πλέον ποδοσφαιρικά. Φάνηκε, άλλωστε στην αναμέτρηση με την Αταλάντα. Στο 89΄ ήταν στην Κόλαση και στο 92΄στον Παράδεισο. Μέσα σε τρία λεπτά, πήραν την πρόκριση και έδειξαν πως πήγαν στην Πορτογαλία αποφασισμένοι.

Ενώ και στο ματς με την Λειψία, έδειξαν πως έχουν αφήσει πίσω τους το σύνδρομο των τελευταίων ετών. Σοβαροί από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό «καθάρισαν» την πολύ καλή και δουλεμένη ομάδα του Νάγκελσμαν.

Και τώρα περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους. Και ευελπιστούν να μην πάνε χαμένα τα πετροδόλαρα στον τελικό. Γιατί, ποιος ξέρει πότε θα τους… στρωθεί ξανά η ευκαιρία για την κούπα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ