Εξασφάλισε μίνιμουμ 8 εκατομμύρια ευρώ ο ΠΑΟΚ

Εξασφάλισε μίνιμουμ 8 εκατομμύρια ευρώ ο ΠΑΟΚ

Η πρόκριση επί της Μπεσίκτας θα ανακουφίσει το πολύπαθο «ασπρόμαυρο» ταμείο και την τσέπη του Ιβάν Σαββίδη.

Οι αλόγιστες δαπάνες των προηγούμενων ετών είχαν φέρει σε δυσχερή θέση τον ΠΑΟΚ, ο οποίος οριακά δεν είχε παραβιάσει το Financial Fair Play. Για αυτό, η πρόκριση σε βάρος της Μπεσίκτας ανακούφισε τη διοίκηση και τον ιδιοκτήτη Ιβάν Σαββίδη, επειδή η ΠΑΕ εξασφάλισε έσοδα περίπου 8 εκατομμυρίων ευρώ.

Συγκεκριμένα, στο «ασπρόμαυρο» ταμείο θα εισρεύσουν 2.920.000 ευρώ από τη συμμετοχή στους ομίλους του Europa League, 2.777.130 ευρώ από το Coefficient Payment και κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ από το market pool.

Ο ΠΑΟΚ έχει την πρόκληση να προκριθεί αρχικά στα Play Off του Champions League και έπειτα στους ομίλους της διοργάνωσης. Στην πρώτη περίπτωση θα εισπράξει 5 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον, ενώ εάν κουνήσει… σεντόνι, θα καρπωθεί άλλα 12 εκατομμύρια ευρώ.

Φυσικά, μέχρι την πρόκριση τουλάχιστον στα Play Off, ο ΠΑΟΚ απαλλάσσεται από τον άμεσο κίνδυνο της παραβίασης του Financial Fair Play και αποκτά την άνεση να κινηθεί μεταγραφικά. Αλλά, εξυπακούεται ότι ο… λογαριασμός δεν βγαίνει για τα αστρονομικά έξοδα του πρόσφατου παρελθόντος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ