«Καθαρίζει» με το FFP ο ΠΑΟΚ : Στα ταμεία σχεδόν 13.000.000 € από την πρόκριση!

«Καθαρίζει» με το FFP ο ΠΑΟΚ : Στα ταμεία σχεδόν 13.000.000 € από την πρόκριση!

Η πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Μπενφίκα γεμίζει εκατομμύρια τα ταμεία του συλλόγου και απομακρύνει το «τέρας» του FFP. Πάνω από 20.000.000 εάν μπει στους ομίλους του Champions League.

Στον βωμό της κατάκτησης του πρωταθλήματος και της εσωτερικής κατανάλωσης, ο ΠΑΟΚ είχε αμελήσει πλήρως την ευρωπαϊκή του παρουσία. Με αποτέλεσμα να υποστεί σημαντικές ήττες και πολύ άσχημους αποκλεισμούς. Αποτυχημένες παρουσίες που δεν έπαιξαν ρόλο μόνο στη βαθμολογία της χώρας και τον καταποντισμό της, αλλά ουσιαστικά προκάλεσαν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΠΑΕ, με το Financia Fair Play.

Φέτος, με ανανεωμένο και νεανικό ως επί το πλείστον ρόστερ, ο Δικέφαλος του Βορρά καταφέρνει να μαζέψει τη χασούρα. Κερδίζοντας και αποκλείοντας την Μπεσίκτας και την Μπενφίκα, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μαζέψει ένα τεράστιο ποσό, που κλείνει ένα πολύ μεγάλο μέρος της «τρύπας» στα οικονομικά του και του δίνει τον «αέρα» και τη δυνατότητα να είναι πιο χαλαρός. Αέρα σχεδόν 13 εκατομμυρίων ευρώ!

Συγκεκριμένα, μετά τη νίκη επί των Τούρκων και την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, οι Θεσσαλονικείς είχαν εξασφαλίσει μίνιμουμ 8 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά τα 2.920.000 ευρώ αφορούσαν την είσοδό τους στους ομίλους Europa League, ενώ 2.777.130 ευρώ αναλογούσαν από το coefficient payment για τους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο ΠΑΟΚ θα πάρει και χρήματα για το market pool που είναι κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Ο θρίαμβος επί της Μπενφίκα και η θέση στα play offs αξίζει επιπλέον πέντε εκατομμύρια ευρώ. Με τη νίκη-πρόκριση να προσφέρει άνευ προηγουμένου οικονομική ανάσα στα ταμεία του Δικεφάλου. Καθώς, πλέον, μιλάμε για εξασφαλισμένα σχεδόν 13.000.000!

Πλέον, η ομάδα του Αμπελ Φερέιρα έχει μπροστά της το εμπόδιο της Κράσνονταρ. Μιας ομάδας πολύ πιο αδύναμης από Μπεσίκτας και Μπενφίκα. Και μάλιστα σε διπλά παιχνίδια. Και εάν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να φτάσει έως το τέλος του δρόμου, έως τους ομίλους του Champions League, για πρώτη φορά στην ιστορία του, τότε το συνολικό ποσό που θα καρπωθεί θα ανέβει πάνω από τα 20.000.000 €! Ποσό που ουσιαστικά αλλάζει τελείως τους συσχετισμούς στα οικονομικά δεδομένα του Δικεφάλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ