Μπεργκ : «Θα πάμε στη ρεβάνς σαν να ήρθε 0-0 το πρώτο ματς»

Μπεργκ : «Θα πάμε στη ρεβάνς σαν να ήρθε 0-0 το πρώτο ματς»

Ο Μάρκους Μπεργκ ξέρει ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League απέναντι στον ΠΑΟΚ και τονίζει πως ήδη στην Κράσνονταρ έχουν ξεχάσει το πρώτο ματς και θα πάνε στη ρεβάνς σαν να ξεκινάνε όλα από το μηδέν.

Αν ένας ποδοσφαιριστής της Κράσνονταρ ξέρει πολύ καλά τον ΠΑΟΚ αυτός δεν είναι άλλος από τον Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού έχει αντιμετωπίσει ουκ ολίγες φορές τον Δικέφαλο και γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πως η ρεβάνς της Τούμπας μόνο εύκολη υπόθεση δεν θα είναι για την ομάδα του.

Μπορεί η ρωσική ομάδα να επικράτησε με 2-1 στο πρώτο ματς και να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους του Champions League αλλά όπως τόνισε ο 34χρονος επιθετικός σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα «sport-express.ru», όλα ξεκινούν από το μηδέν στη ρεβάνς.

Όσα είπε σχετικά με τον ΠΑΟΚ:

Για το πώς νιώθει μετά το πρώτο παιχνίδι και τη νίκη: «Ήμασταν ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, αλλά ακόμη δεν έχουμε ηρεμήσει, επειδή υπάρχει μια δύσκολη ρεβάνς μπροστά μας. Πρέπει να προετοιμαστούμε γι’ αυτό το παιχνίδι, γιατί μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα. Έχουμε μια μεγάλη πιθανότητα να φτάσουμε στους ομίλους του Champions League και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να το πετύχουμε».

Για το αν το περιβραχιόνιο του έδωσε έξτρα κίνητρο: «Φυσικά, είναι μεγάλη τιμή για μένα να είμαι αρχηγός της Κράσνονταρ σε εντός έδρας αγώνα του Champions League. Ωστόσο, σε κάθε παιχνίδι δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και προσπαθώ να δείξω όλες τις ηγετικές μου ικανότητες με στόχο το καλό της ομάδας. Προσπάθησα να τους ενθαρρύνω όλους και τα υπόλοιπα παιδιά υποστήριξαν ο ένας τον άλλον.

Για το ότι το ματς με τον ΠΑΟΚ ήταν ιδιαίτερα σκληρό, ειδικά από πλευράς Κράσνονταρ: «Όχι, το παιχνίδι ήταν απλώς δυνατό, οπότε έπρεπε να παίξουμε σκληρά. Ο ΠΑΟΚ παίζει συχνά σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και έχω παίξει εναντίον τους αρκετές φορές, οπότε γνωρίζω το στυλ και τη σκέψη τους καλά. Αυτή η ομάδα δεν σταματά ποτέ, παίζουν με όλη τους την καρδιά και παλεύουν για κάθε μπάλα. Πρέπει να είμαστε σε θέση να παίξουμε τέτοιους αγώνες, να είμαστε δυνατοί στο γήπεδο και να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλο. Θα είναι ακόμη πιο δύσκολο στην Ελλάδα, αλλά είμαστε έτοιμοι για αυτό. Πρέπει να ακολουθήσουμε πιστά το σχέδιο και να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι για 90 λεπτά.

Για το ότι δύο λεπτά πριν το γκολ του Καμπελά από τη δική του ασίστ, ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι: «Ναι είχαμε τύχη. Ίσως όχι εκατό τοις εκατό, αλλά υπήρχε. Με το στυλ μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε ακόμα περισσότερες ευκαιρίες στην Ελλάδα και ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να σκοράρουμε. Εμείς ξεχνάμε ήδη τον πρώτο αγώνα, το σκορ για μας είναι 0-0 και έχουμε καθήκον να κερδίσουμε στη ρεβάνς.

Για το ότι ο ΠΑΟΚ θέλει μόνο ένα γκολ για να περάσει και η Κράσνονταρ έχει αμυντικά προβλήματα: «Είμαι σίγουρος ότι θα βελτιωθούμε. Έχουμε μια ισχυρή ομάδα που μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα και να παίξει καλύτερα. Παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο και όλοι οι παίκτες ασχολούνται με τη δημιουργία. Στην Ευρώπη, πρέπει να ενεργούμε πιο έξυπνα και να είμαστε λιγότερο εκτεθειμένοι στην άμυνα.

Για το ότι αν περάσει η Κράσνονταρ η Ρωσία θα έχει για πρώτη φορά τρεις ομάδες στους ομίλους: «Ελπίζω να κερδίσουμε τον δεύτερο αγώνα. Όπως είπα, το κύριο πράγμα στη Θεσσαλονίκη είναι να θυμόμαστε ότι το σκορ είναι 0-0. Πρέπει να πάμε και να κερδίσουμε, να μην σκεφτούμε τίποτα άλλο από τη νίκη, χωρίς αμφιβολία. Πρέπει να πιστέψουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει από κει και πέρα. Είναι σαφώς ένας σκληρός αγώνας, αλλά είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ