Μετρ των προκρίσεων ο Μαρτίνς: Αήττητος με τον Ολυμπιακό, 10/10 με τρεις ομάδες! (vids)

Μετρ των προκρίσεων ο Μαρτίνς: Αήττητος με τον Ολυμπιακό, 10/10 με τρεις ομάδες! (vids)

Ο Πέδρο Μαρτίνς «τρέχει» ένα εντυπωσιακό ρεκόρ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αφού έχει βρεθεί 10 φορές σε προκριματικά με τρεις διαφορετικές ομάδες και έχει πάρει ισάριθμες προκρίσεις. Αήττητος με τους Πειραιώτες, έχοντας 6/6!

Με την πρόκριση στους ομίλους του Champions League στις αποσκευές του επέστρεψε τα ξημερώματα από την Κύπρο ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι απέδειξαν περίτρανα και στα δύο παιχνίδια με την Ομόνοια ότι ήταν ανώτεροι από τους αντιπάλους τους και πήραν το εισιτήριο για τους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας θα βρεθούν για δεύτερη σερί χρονιά και 20η φορά στην ιστορία τους στην ευρωπαϊκή ελίτ. Εκεί που ανήκουν. Ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου. Μαζί με τα ευρωπαϊκά μεγαθήρια. Με στόχο να κάνει περήφανους τους οπαδούς του και να τους χαρίσει «μαγικές» βραδιές. Όπως έκανε πέρσι. Όπως κάνει τα τελευταία χρόνια.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ήταν ο πρωτεργάτης μιας ακόμα «ερυθρόλευκης» επιτυχίας, με τον Ιβηρα τεχνικό να οδηγεί τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Champions League και να διευρύνει το εντυπωσιακό ρεκόρ που έχει στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει βρεθεί 10 φορές σε προκριματικά και κατάφερε και στις 10 περιπτώσεις η ομάδα που είχε στα χέρια του να πάρει την πρόκριση. Συγκεκριμένα, ο Πέδρο Μαρτίνς με τους Πειραιώτες έχει 6/6 προκρίσεις, ενώ επίσης είχε το απόλυτο τόσο με την Μαρίτιμο (2/2), όσο και με τη Ρίο Αβε (2/2). Σε αυτά τα 20 παιχνίδια ο Πορτογάλος έχει 13 νίκες, 6 ισοπαλίες και 1 ήττα, με απολογισμό 33-7 γκολ.

Με τον Ολυμπιακό μάλιστα είναι αήττητος, έχοντας 9 νίκες και 3 ισοπαλίες. Αναλυτικά, τα παιχνίδια που έχουν δώσει οι Πειραιώτες σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο τους.

2018-2019

Europa League 3ος προκριματικός γύρος

Ολυμπιακός – Λουκέρνη 4-0
Λουκέρνη – Ολυμπιακός 1-3

Europa League πλέι οφ

Ολυμπιακός – Μπέρνλι 3-1
Μπέρνι-Ολυμπιακός 1-1

2019-2020

Champions League 2ος προκριματικός γύρος

Βικτόρια Πλζεν – Ολυμπιακός 0-0
Ολυμπιακός – Βικτόρια Πλζεν 4-0

Champions League 3ος προκριματικός γύρος

Μπασακσεχίρ – Ολυμπιακός 0-1
Ολυμπιακός – Μπασακσεχίρ 2-0

Champions League πλέι οφ

Ολυμπιακός – Κράσνονταρ 4-0
Κράσνονταρ – Ολυμπιακός 1-2

2020-2021

Champions League πλέι οφ

Ολυμπιακός – Ομόνοια 2-0
Ομόνοια – Ολυμπιακός 0-0.

Στατιστικά που προκαλούν… ίλιγγο και δείχνουν πόσο σπουδαία δουλειά έχει κάνει ο Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό. Ο Πορτογάλος είναι αήττητος σε προκριματικά με τους Ερυθρόλευκους και τους έχει οδηγήσει σε ισάριθμες προκρίσεις σε ομίλους. Την πρώτη χρονιά στους ομίλους του Europa και τα δύο επόμενα χρόνια στο Champions League.

Πριν έρθει στο μεγάλο λιμάνι ο Πέδρο Μαρτίνς είχε βρεθεί σε προκριματικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης τόσο όταν βρισκόταν στον πάγκο της Μαρίτιμο όσο και στον πάγκο της Ριο Αβε. Το 2012 μάλιστα είχε έρθει στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τον Αστέρα Τρίπολης, τον οποίο απέκλεισε δύσκολα η Μαρίτιμο με δύο ισοπαλίες.  1-1 στην Τρίπολη, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων και 0-0 στον επαναληπτικό που έγινε στην Πορτογαλία.

Αναλυτικά με την Μαρίτιμο:

2012-2013

Europa League 3ος προκριματικός

Αστέρας Τρίπολης – Μαρίτιμο 1-1
Μαρίτιμο – Αστέρας Τρίπολης 0-0

Europa League πλέι οφ

Μαρίτιμο – Ντίλα Γκόρι 1-0
Ντίλα Γκόρι – Μαρίτιμο 0-2

Με την Μαρίτιμο είχε 2 νίκες και 2 ισοπαλίες σε 4 παιχνίδια, ενώ όταν ήταν στον πάγκο της Ρίο Αβε υπέστη και τη μοναδική του ήττα σε προκριματικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ηταν στα πλέι οφ του Europa Leage και συγκεκριμένα στο πρώτο παιχνίδι με την Ελφσμποργκ. Στην ρεβάνς όμως η ομάδα του έκανε την ανατροπή και πήρε την πρόκριση στους ομίλους.

2014-2015

Europa League 3ος προκριματικός

Γκέτεμποργκ  – Ρίο Αβε 0-1
Ρίο Αβε – Γκέτεμποργκ 0-0

Europa League πλέι οφ

Ελφσμποργκ – Ρίο Αβε 2-1
Ρίο Αβε – Ελφσμποργκ 1-0

Πέντε σεζόν, με τρεις διαφορετικές ομάδες. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει 10 προκρίσεις. Επίδοση που του δίνει δικαιολογημένα τον τίτλο του «μετρ των προκριματικών». Στατιστικά που θα ζήλευαν προπονητές τοπ επιπέδου. Ο Πορτογάλος έχει χτίσει το δικό του σερί. Ειδικά με τον Ολυμπιακό το ρεκόρ του είναι αξιοζήλευτο.

Ο Ιβηρας φέτος έβγαλε νοκ – άουτ την Ομόνοια και οδήγησε τους πρωταθλητές Ελλάδας στους ομίλους του Champions League. Εκεί που οι Πειραιώτες θα προσπαθήσουν να επαναλάβουν τις μεγάλες εμφανίσεις που έκαναν πέρσι, με στόχο μαγικές βραδιές και ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ